);

Dweilen is leuker met de Kärcher Floor Cleaner FC5

Dweilen is leuker met de Kärcher Floor Cleaner FC5

Als je me al langer volgt, dan weet je het: ik ben een slechte huisvrouw. Ik ben geen lui persoon, want ik ben lichamelijk behoorlijk actief. Maar dat huishouden, daar heb ik gewoonweg een gruwelijke hekel aan. Soms zijn er huishoudelijke klussen die je te lang niet gedaan hebt, maar waarvan je weet dat ze echt wel nodig zijn. Een daarvan is de vloer dweilen. Ik heb speciaal laminaat gekocht waarop je het vuil niet makkelijk ziet, maar ik weet natuurlijk wel dat het er op moet zitten. Ons laminaat in de woonkamer ligt er nu ruim een jaar. En aangezien manlief net zo is als ik, is die vloer dus al ruim een jaar niet schoon gemaakt. Jak! Tot voor kort dan, want ik mocht de Kärcher Floor Cleaner FC5 uitproberen.

» Lees ook: de slechte huisvrouw

 

Dweilen is leuker met de Kärcher Floor Cleaner FC5

Op het moment dat een klus als dweilen gemotoriseerd wordt, dan wordt het opeens een stuk leuker heb ik gemerkt. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de man in dit huis. Eerlijk, die kon niet wachten tot de Kärcher uit de doos was. Direct zette hij hem in elkaar (terwijl ik de handleiding erbij had… want handleidingen lezen, dat doen mannen natuurlijk niet wink) en ook direct daarna dweilde hij de woonkamer. Alleen daarom al bleek deze snelle dweilmachine een gouden greep.

Een dag later heb ik de keuken onder handen genomen. Zo net voor het aanrecht en het kookgedeelte zitten bij mij altijd vlekken. Met de Kärcher is het makkelijk even “bijwerken”. Je pakt ‘m net zo makkelijk als een stofzuiger. En de randjes langs de keukenplint pakt de Floor Cleaner heel makkelijk mee.

Even 2 tijdens en na foto's.

dweilfunctie van de Kärcher Floor CleanerDweilen en stofzuigen met de Karcher Floor Cleaner FC5

 

Over de Kärcher Floor Cleaner FC5

Het apparaat heeft 2 reservoirs. Het reservoir aan de voorzijde vul je met water en een dopje schoonmaakmiddel dat wordt bijgeleverd. Bijbestellen kan makkelijk via Bol.com en het schoonmaakmiddel kost rond de 10 euro. Je hebt schoonmaakmiddelen voor verschillende soorten harde vloeren als laminaat, tegels, beton, hout, etc. Je kan er koud of lauwwarm water in doen. Het reservoir aan de achterzijde vangt het vieze water op. De Floor Cleaner wordt met 4 rollers geleverd en een basisstation waar je de Floor Cleaner na gebruik weer in teug kan zetten.

 

Hoe werkt deze dweil en stofzuiger in één

Zoals gezegd heeft de Kärcher 2 reservoirs. De ene vul je met water (voorste) en schoonmaakmiddel en de achterste is voor het afvalwater. Voordat je gaat stofzuigen en dweilen doe je wat water in de basisunit en laat je de rollers even draaien, zodat deze al nat zijn voordat je aan de slag gaat. Als je dat een keer vergeet, zoals bij ons het geval was, dan is er overigens niets aan de hand, tenzij je een heel gevoelige houten vloer hebt. Laminaat kan wel wat hebben.

Als je het apparaat aan zet dan gaan direct de rollers rollen en voel je dat het vooruit wil. Wij vonden het allebei niet zwaar om te doen. Je maakt eigenlijk gewoon een stofzuigende beweging naar voren en naar achteren en zo dweil je de hele kamer in een wip.

Ik laat het water met het schoonmaakmiddel er gewoon in zitten na gebruik. Het afval reservoir leeg ik wel en maak ik daarna schoon. Datzelfde doe ik even met de rollers, die je onder de kraan kunt afspoelen. Je kan de rollers overigens ook in de wasmachine gooien en wassen op 60 graden. Dan zijn ze zeker weer lekker fris en goed voor een volgende dweilbeurt.

Er blijft net als met “echt” dweilen een nat laagje achter op het laminaat, maar dat is maar flinterdun en is binnen een paar minuten weer weg. Je huis ruikt daarna lekker fris en de vlekken zijn verdwenen. Ook als je vloer er op het oog schoon uitziet, weet je na het gebruik van de Floor Cleaner dat die dat niet was. Dat zie je dan uiteraard aan het afvalwater en aan de vieze rollers.

Karcher basisstation floor cleanerdweilen langs de plinten met karcher floor cleaner

 

Tips voor het gebruik van de Floor Cleaner:

Je kan met de FC5 Floor Cleaner tegelijkertijd stofzuigen als dweilen, maar stofzuig je net als wij niet elke dag je huis dan zou ik toch eerst je vloer stofzuigen voordat je de FC5 eroverheen haalt. Zand en stof wil de Floor Cleaner wel opnemen, maar zaagsel, konijnenkeutels (zoals bij ons) of etensresten na het ontbijt met de kinderen laat het apparaat liggen.

Hou het apparaat beet terwijl je de stekker in het stopcontact steekt. Het kán namelijk zo zijn dat de aanknop aan staat terwijl jij dat niet weet. En dan gaat je Kärcher er opeens vandoor. 

 

Voordelen van het gebruik van de Floor Cleaner

  • Je pakt makkelijk even de Floor Cleaner net als dat je makkelijk even de stofzuiger pakt
  • Het scheelt heel veel tijd
  • Licht stof of zand zuigt de Floor Cleaner van Kärcher makkelijk op en gooi je weg met het afvalwater.
  • Je man vindt het ook opeens leuk om het huis te dweilen en zelfs de kinderen willen dit klusje wel doen. angel

Nadelen van het gebruik van de Floor Cleaner

  • Heftige vlekken die er al even zitten, worden niet verwijderd. Daarvoor kan je beter alsnog op je knieën met een schuurspons of je gebruikt daarvoor een stoomreiniger.
  • Heb je boven ook laminaat, dan is dat wel even flink sjouwen. Hij is namelijk behoorlijk zwaar en degelijk. Tijdens het dweilen merk je daar dan weer niets van omdat het apparaat vanzelf naar voren gaat.
  • Rij niet over het snoer heen, want dan draait het snoer onmiddellijk om de rollers heen. Je hebt overigens ook een snoerloze Kärcher Floor Cleaner. Check hier

 

Zo handig met huisdieren!

Ik ben erg blij met onze nieuwe Kärcher Floor Cleaner FC5 want deze zomer krijgen wij een pup in huis. Reken maar dat ik dan veel vaker moet dweilen. Al is het alleen maar om de “ongelukjes” en de modderige pootjes van mijn laminaat af te poetsen.

Ook een hekel aan dweilen, ga je voor gemak en tijdsbesparing in het huishouden? Of ben je gewoon benieuwd naar de Kärcher Floor Cleaner FC5? Check dan eens Bol.com HIER. Ze hebben regelmatig een leuke prijsaanbieding voor dit fantastische apparaat. Over het algemeen moet je rekening houden met een vanaf prijs van 200 euro.

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.