);

DIY: een vuurvlieg als nachtlampje

DIY: een vuurvlieg als nachtlampje

Eerlijk is eerlijk, het is nu herfst dus regen hoort erbij. Maar wat waren de afgelopen weken heerlijk. Voor ons was er weinig knutselen bij, maar vooral lekker buiten vertoeven. En ja, dan valt die eerste middag met regen toch weer wat tegen. Wat gaan we nu doen? Gelukkig ben ik niet voor één gat te vangen en bedacht ik (met een beetje hulp van Pinterest) een leuke knutsel bezigheid: een vuurvlieg maken.

 

Vuurvlieg als nachtlampje maken

Samen met Sien heb ik heerlijk zitten freubelen en een vuurvlieg van een flesje gemaakt. Naast het flesje heb je nog gloeistokjes, 3 chenille draden van één meter, doorzichtig papier of een servet, lijm, zwarte stift en een schaar nodig.

Om te beginnen hebben we poten gemaakt. Doe daarvoor de draden om de fles en draai de uiteinden een paar keer om elkaar zodat het goed vast zit. Knip de draden op maat en buig de uiteinden iets om zodat je pootjes hebt

Vuurvlieg maken in nachtlampje

Knip nu het doorzichtig papier op maat en plak dit om de fles. Sien vond dit het leukste stuk omdat ze lekker mocht kliederen met de lijm. Tip: gebruik lijm dat doorzichtig opdroogt. Het papier zal wat gekreukt zijn, maar dat maakt het effect alleen maar leuker.

nachtlampje maken

Maak nu van een rest stukje chenille de voelsprieten van de vuurvlieg en plak deze bovenop de fles vast. Maak nu nog een gezichtje erop en laat alles even goed drogen. 

vuurvlieg maken

vuurvlieg maken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als alles goed gedroogd is en het donker is, kunnen de gloeistokjes erin. Ik heb de gloeistokjes bij de Action gehaald. “Knak” de gloeistokjes goed voor ze in de fles worden gestopt zodat ze licht gaan geven. En dan is de vuurvlieg echt helemaal af. Sien was in ieder geval heel blij met haar zelfgemaakte nachtlampje ;).

 

Nachtlampje knutselen

Gloeistokjes kun je hergebruiken

Gooi gebruikte gloeistokjes niet weg. Je kunt namelijk heel makkelijk ervoor zorgen dat ze vaker gebruikt kunnen worden. Het enige wat je hoeft te doen is de gloeistokjes voor een nacht in de vriezer te stoppen. Ze hebben niet het eeuwige leven, maar je kunt ze op deze manier zeker nog een keer of vijf gebruiken.

 

 

Zelf een lief tasje maken

Zelf een lief tasje maken

Houdt jouw dochter ook zo van fröbelen en knutselen? Van niets iets maken wat nog bruikbaar is ook? Dan is het harten tasje echt iets voor…

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Deze week is de juffen dag bij Sien op school. Een speciale dag waarbij alle kleuterjuffen hun verjaardag vieren en extra in het zonnetje…

Een sokken popje maken

Een sokken popje maken

Ook midden in de zomer is knutselen erg leuk. Dit keer een wat moeilijkere knutsel voor wat oudere kinderen, een sokken popje. Ik heb er zelf…

Al vanaf een jaar of 4 haakte en breide ik met mijn moeder mee. Het creatief bezig zijn zat er bij mij al jong in. En bij haken en breien is het niet gebleven. Ik knutselde wat af. Toen ik bij een vereniging de kinderentertainment mocht gaan doen, was ik helemaal in mijn sas. Al snel ontstonden bij mij toen de wilde plannen van een eigen bedrijfje op het gebied van knutselen met kinderen. 

In 2013 gooide ik het roer drastisch om. Vanaf dat moment ging ik helemaal voor mijn webwinkel en dus mijn droom. De webwinkel kreeg de naam SienEnCo. Sien is de naam van mijn dochter en Co, haar knuffelkonijn, is de mascotte. De webwinkel werd al snel gevuld met leuke, stoere, grappige knutselpakketten. Daarnaast werden ook de ideeën voor kinderfeesten en workshops al snel uitgewerkt en vormgegeven. 

Reacties 1

  1. Vlijtig Liesje

    sep 28, 2016 at 09:04

    Wat een leuke lamp is dat geworden!

    HuisvlijtThis thread has been closed from taking new comments.