);

Het Dikke Dieren Boek - Recensie & Winactie

Het Dikke Dieren Boek - Recensie & Winactie

Samen met mijn dochter mocht ik ‘HET DIKKE DIEREN BOEK’, geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder, reviewen. Mijn dochter van vier is dol op boeken. Al vanaf de eerste dag lezen we haar dagelijks voor. Inmiddels ‘leest’ ze ook zelf. Dan zit ze al lezend op de bank, met een hele stapel boekjes naast zich, die ze zelf uit haar boekenkast gepakt heeft. Echt lezen kan ze natuurlijk nog niet, maar geregeld ‘leest’ ze het verhaal bijna letterlijk voor. Of juist niet, dan maakt ze er haar eigen verhaal van, met prinsen en prinsessen en kastelen. Geweldig om naar te luisteren!

Let op: deze recensie bevat een winactie!

 

Mijn eerste gedachten over Het Dikke Dieren Boek

Toen ik het boek voor het eerst zag was mijn eerste gedachte: ‘wat mooi!’. ‘HET DIKKE DIEREN BOEK’ is met recht een dik, groot boek met een mooie, harde kaft. De omslag ziet er aantrekkelijk uit, met sprekende kleuren en mooie illustraties. Het nodigt uit om te lezen.

Dat hebben we dus ook meteen gedaan zodra het boek door de brievenbus viel. En weet je? Het is echt een heel leuk boek!

 

Waar gaat Het Dikke Dieren Boek over?

Waar gaat het over? De titel zegt het eigenlijk al: over dieren. Dierentuindieren welteverstaan. In alfabetische volgorde komen 29 dieren aan bod. Van de ara tot de zeeleeuw, van de bever tot de zebra. Over elk dier wordt in versvorm een verhaaltje, gebaseerd op het echte leven van de dieren, vertelt. De rijmvorm maakt de verhaaltjes interessant, leuk om te lezen én naar te luisteren. Sterre luistert geboeid naar alle versjes. De verhaaltjes zijn niet te lang en niet te kort. Precies lang genoeg om de aandacht van een vierjarige vast te houden!

Naast de versjes worden er over elk dier weetjes gegeven. Minimaal acht per dier. Voor Sterre zijn de weetjes interessant, maar acht is net wat teveel. Wij houden het voor nu bij twee tot drie weetjes per dier. Anders verliest ze haar aandacht. Maar ik kan me voorstellen dat als ze wat ouder is, ze meer weetjes ‘aan kan’.

Sterre onthoudt de weetjes overigens wel. Zo vroeg ze van de week aan oma of zij wist dat grote krokodillen bang voor mensen zijn…. Dat hadden we de dag daarvoor namelijk in ‘HET DIKKE DIEREN BOEK’ gelezen. Enne… ik moet zeggen dat ook ik er wat van leer. Zo wist ik bijvoorbeeld niet dat een schildpaddenmannetje pas met een jaar of veertig volwassen is…. Jij wel?

Wat de verhaalversjes betreft, die kunnen we niet vaak genoeg lezen. Het liefst wil Sterre álle dieren voor gelezen krijgen en dan nóg een keer. Ze luistert gebiologeerd, stelt vragen en weet later precies te vertellen dat olifanten prima kunnen zwemmen en hun slurf als snorkel gebruiken.

De afbeeldingen zijn trouwens ook erg mooi en passend bij de verhaaltjes. De combinatie van tekst met plaatjes zorgt voor een boeiend geheel. Het boek is ons zeer goed bevallen. Zo goed, dat ik erover denk meer boeken van dit schrijversduo en illustratorenduo aan te schaffen. Achterin het boek staan meerdere titels.

 

En wat vindt mijn dochter van het boek?

Als het aan Sterre ligt kopen we alle vier de boeken die achterin vermeld staan. En wel meteen. Toen ik zei dat ze net jarig geweest is en dus misschien even moet wachten totdat Sinterklaas weer in het land is (want hoewel het nu prachtig weer is en we nog helemaal niet aan de winter willen denken, is het zo weer Sinterklaastijd…wink), barstte ze in huilen uit en riep dat ze dat te lang wachten vond… Een beter compliment kun je volgens mij niet krijgen… Sterre vindt het boek dus ook geweldig!

Wil jij Het Dikke Dieren Boek bekijken en kopen? Het kost 14,99, heeft maar liefst 128 pagina's en is uitgegeven door Uitgever Moon. In de boekhandel kan je het boek bestellen met isbn 9789048842667.

 

Het Dikke Dieren BoekHet Dikke Dieren Boek winnen?

Wij mogen 2 exemplaren van dit leuke boek weggeven. Wil jij een exemplaar van Het Dikke Dieren Boek winnen? Dit is wat je ervoor moet doen:

 • Ga naar het actiebericht op Facebook en geef dit bericht een heart of een yes
 • Laat daar weten voor wie je het boek wilt winnen
 • En omdat we 2 boeken mogen weggeven, is het natuurlijk leuk als je het bericht deelt of iemand tagt die je ook dit boek gunt.

En de winnaars van dit leuke boek zijn:

 • Wilma Rooijackers
 • Heidie van der Steeg

Sturen jullie een mail naar info@website4mama.nl met je adresgegevens?

 

Meer blogs van Lieve:

Lang leve de iPad

Lang leve de iPad

Noem me een slechte moeder, een loedermoeder zoals je wilt, maar ik zet mijn dochter van vier geregeld achter de iPad. Hell yeah!

Wanneer komt de tweede nou?

Wanneer komt de tweede nou?

Geregeld krijg ik de vraag wanneer ons tweede kindje komt. In het begin werd het af en toe gevraagd, maar de laatste tijd steeds vaker. Schijnbaar…

Waarom is paardrijden voor je kind zo leuk?

Waarom is paardrijden voor je kind…

Van mijn zesde tot mijn zestiende heb ik op paardrijles gezeten. En ik vond het geweldig! Maar waarom eigenlijk? Want als ik er nu aan terug…

Mijn naam is Lieve, getrouwd, mama van Sterre (bijna 4) en stiefmama van Luca (net 11). Na jarenlang in de zorg gewerkt te hebben, heb ik dit jaar het roer omgegooid en ben voor mezelf begonnen. Onder de naam Woord en Wijze werk ik op freelance basis als tekstschrijver en regeltante. Op mijn website woordenwijze.nl houd ik een zakelijk blog bij.

Bij 4Mama zal ik bloggen over allerlei facetten van het moederschap. Over de zwangerschap, driftbuien, de perfecte moeder willen zijn. Over leuke kanten van het (stief)moederschap, maar ook de minder leuke. Want hoe gezegend en blij ik ook ben met mijn dochter, soms vind ik het (stief)moederschap gewoon zwaar. En daar ben ik open en eerlijk over. Reëel, met een vleugje humor.

Reacties 11

 1. Francis

  mei 16, 2018 at 07:27

  Dit boek is echt een boek voor mijn meiden. Ze zijn dol op dieren, willen alles erover weten en vinden het erg leuk als ik of papa voor leest. Maar als de oudste voorleest aan de jongste is het feest compleet. Ik gun iedereen het 2e boek 2. AnnaB

  mei 16, 2018 at 10:27

  Dit boek lees ik graag voor aan mijn zoontje,dat vind hij vast geweldig leuk. 3. Claudia Diependaal

  mei 17, 2018 at 08:42

  Ik lees mijn kleinkinderen graag voor! 4. Anja

  mei 17, 2018 at 03:26

  Leuk om voor te lezen in mijn klas 5. Marian B

  mei 17, 2018 at 04:36

  Wij zijn hier dol op samen lezen. Mijn dochtertje en zoontje en ik zullen hier zeker van genieten! 6. Marloes de Vetten

  mei 19, 2018 at 04:31

  Wat heerlijk voor mijn twee nichtjes van 3 en 5!! Ik doe het ze heel graag cadeau. Ze zijn dol op boekjes lezen én dieren dus dit boek is het perfecte cadeautje!! 7. Cobi

  mei 20, 2018 at 04:13

  dit gaaat mijn zoontje echt een geweldig boek vinden 8. SophiaG

  mei 20, 2018 at 09:31

  Ik doe graag mee voor mijn twee meiden 9. Anita te Gussinklo

  mei 22, 2018 at 12:38

  superleuk zo'n boek over dieren ik doe graag mee voor mijn zoon. 10. Ik doe super graag mee voor dit mooie boek voor mijn neefje.
  Ik volg je op Facebook (lieke van veen) en heb het bericht geliked en gedeeld. 11. Wilma

  mei 24, 2018 at 06:14

  Joepie!! Super leuk!This thread has been closed from taking new comments.