);

Dierenpark Amersfoort: een heerlijk dagje eropuit

Dierenpark Amersfoort: een heerlijk dagje eropuit

Het was voor ons al een tijd geleden dat wij een bezoekje brachten aan een dierentuin. Op avontuur gaan in Dierenpark Amersfoort was daarom ook een heel welkom uitje! Dit mag oprecht ‘’op avontuur’’ genoemd worden, want dat was het echt! Dit dierenpark is echt heel erg leuk en uitnodigend voor kinderen. Het is veel meer dan alleen intrigerende dieren bekijken. Nou ja, bekijken? Af en toe lijkt het net of je ze kunt aaien en of je oog in oog met de dieren staat. Van zo dichtbij kun je ze namelijk aanschouwen.

 

Ook papa en mama moeten eraan geloven!

Er zijn talloze parcoursen die dwars door de verblijven van de dieren heengaan. Middels loopbruggen, uitkijktorens en tunnels en doorkijkjes met glas krijgen kinderen de mogelijkheid om veel dieren van heel dichtbij te aanschouwen. Ja, ook papa en mama worden niet overgeslagen om de nodige hindernissen te nemen, want zij mogen mee als begeleider. Zo staat aangegeven op de bordjes. Dus geen excuus om je niet even lekker te laten gaan en weer even kind te zijn! Zo beklom ik ook een rotsenpartij, een donkere tunnel, een touwbrug, een uitkijktoren en moest ik door een heuse buisglijbaan glijden. Het alternatief was om het hele parcours weer terug te glibberen. Dus ja… dan toch maar van die glijbaan afroetsjen! Overigens waren mijn kinderen eerder mijn begeleiders dan andersom. Ze stonden papa en mama beneden bij de glijbaan luid gierend op te wachten en enthousiast aan te moedigen. Wat een feest! Al wisten papa en mama even niet zo goed wat hen overkwam. We werden wel weer even teruggevoerd naar onze eigen jeugd en genoten lekker met onze kinderen mee. Onze kinderen hebben trouwens de leeftijd van 9, 7 en 5 jaar. Hoe oud papa en mama zijn? Ha, daar doe ik geen uitspraken over! In ieder geval niet te oud voor dit heerlijke park.

een dagje uit naar dierenpark Amersfoort.

Je leert van alles over de dieren

Afwijken van de looppaden is in Dierenpark Amersfoort juist de bedoeling! Je vindt talloze verborgen paadjes, geheime grotten, tunnels en hindernissen naast de looppaden. Verder vind je bij de verblijven van de dieren ook veel interactieve spelletjes en informatiezuilen en leer je van alles over de bewoners van dit bruisende dierenpark. Op houten borden bij ieder dierenverblijf kun je lezen waar ze wonen en wat ze eten, maar ook of het een bedreigde diersoort betreft.

 

Er zijn genoeg voorzieningen

Eetgelegenheden zijn er voldoende en ook aan sanitair is geen gebrek. Je vindt in het hele park leuke speelplaatsjes waar de kinderen naar hartenlust kunnen klimmen, klauteren en spelen. Terwijl de kinderen dan lekker spelen, kunnen papa en mama even bijkomen van hun heikele avonturen, want je vindt overal zitplekken. Consumptie is niet overal verplicht, dus je kunt ook zelf je eigen proviand meenemen en lekker picknicken in het park. Een groot pluspunt vind ik dat het een rookvrij park is. Voor de liefhebbers zijn er wel rookzones.

 

Op druilerige dagen kun je schuilen

Voor de buggy’s zijn heuse buggyparkeerplekken ingericht en op een druilerige dag zijn er voldoende mogelijkheden om ook overdekt dieren te bekijken of om even te schuilen. Natuurlijk kun je dan ook terecht in een van de eetgelegenheden om een welverdiende kop koffie te drinken. Wij hadden te maken met een druilerige dag en merkten dat veel dieren dan naar binnen vluchten. Geef ze eens ongelijk. Gelukkig konden we ook terecht in de binnenverblijven van de dieren en konden we ze daar alsnog bekijken.

dierentuin amersfoort met woudwachter

Deze dieren kom je allemaal tegen in Dierenpark Amersfoort

Welke dieren er allemaal te zien zijn in Dierenpark Amersfoort? Heb je even?! Het zijn er echt een heleboel. Je kunt je dan ook zeker wel een dag vermaken in dit prachtige park. Dierenpark Amersfoort is onderverdeeld in verschillende thema’s:
- Stad der oudheid
Wij waanden ons hier in een oude stad met wuivende palmen en oude ruïnes. Door de geluiden die door een speaker klonken, konden we ons levendig inbeelden dat we ons op een marktplein met ezels en geiten bevonden en we zagen ook kamelen. Vanuit het paleis van Koning Darius konden we de imposante tijgers bewonderen en even verderop vonden we een duistere kerker met vleermuizen. Daar in de buurt bevond zich een eiland vol met bavianen. Schuilend voor de regen zaten ze elkaar ontspannend te vlooien. Een aandoenlijk tafereel. Oh en we zagen ook nog krokodillen. Er lag er eentje doodstil in het water, het leek wel een boomstam!


- Dinopark
Hier kun je opgravingen doen en vind je een hele rits aan dino’s in het bos. Nee, geen levende hoor! Al lijkt dat soms wel door alle dinogeluiden die door het bos galmen.


- Snavelrijk
Zoals de naam al doet vermoeden, vind je hier allerlei vogels. Dan heb ik het niet over een verdwaalde huismus, maar over allerlei exotische vogels. Je kunt ook oog in oog komen met een gier of een maraboes. Helaas is er opnieuw vogelgriep geconstateerd in Nederland en is Snavelrijk op basis daarvan gesloten en zijn deze dieren alleen vanaf de inkijk te bezichtigen.


- Prairie
Hier vind je de prairiehondjes en wat zijn ze leuk en wat zijn ze snel! Ze flitsen zo tussen je benen door. Door een tunnel in de grond kun je een kijkje van heel dichtbij nemen.


- Rijk der reuzen
Hier vind je de olifanten. Die mag je met recht reuzen noemen, want wat zijn ze groot!

kwetterterp voorjaarsvakantie dierenpark Amersfoort


- Woud
Hier vind je de wilde dieren die je in Nederland tegen kunt komen. Kruip het konijnenhol in en je ziet de wolven door verschillende doorkijkjes vlak voor je neus voorbij scheren. Wat een prachtige dieren! Vanaf de voorjaarsvakantie vind je hier ook de Kwetterterp en kun je op bezoek bij de Woudwachter. Deze weet je van alles te vertellen over de Nederlandse natuur en hij weet vooral veel over Nederlandse vogels. Bovenin de terp kun je op speelse wijze alles te weten komen over Nederlandse vogels. Wat eet welke vogel en welk geluid maakt welke vogel? Kom er zelf achter door allerlei leuke en interactieve spellen te doen. Achter elk deurtje en in iedere lade vind je leuke wetenswaardigheden. Of stel je vraag aan de Woudwachter, deze vertelt je er graag alles over!


- Expeditie-rivier
Wil jij de dieren eens vanuit een ander perspectief bekijken? Huur dan voor €5 een fietsboot voor vier personen en ga op expeditie langs de giraffen en de zebra’s.

 

Er is nog veel meer te zien!

Er is nog veel meer te zien hoor. Zo zagen wij op het Berenplein een brilbeer. Dat is een nieuwe bewoner van Dierenpark Amersfoort! Zo te zien was hij al helemaal op zijn gemak, wij zagen hem lekker rond banjeren en hij was allerminst onder de indruk van onze nieuwsgierige blikken. Even verderop huisden de neushoorns. Wat zijn ze groot in het echt! Verder is het zeker de moeite waard om ook een bezoekje te brengen aan De Nacht en aan het Honderdduizend Dierenhuis. De namen verraden al wat je daar kunt verwachten. In De Nacht vind je allerlei dieren die ’s nachts actief zijn. Zoals bijvoorbeeld de luiaard. Als je zijn bewegingen volgt, kom je helemaal tot rust, want in de praktijk blijkt dit dier allerminst actief. Pas maar op dat je niet stiekem in slaap sukkelt! Het was wel echt donker, dus je moet heel goed om je heen kijken en opletten of je iets ziet rondscharrelen. In het Honderdduizend Dierenhuis vind je de toch wel wat engere dieren. Tenminste, dat vind ik. Ze zien er niet heel knuffelbaar uit. Maar wel heel interessant! We zagen slangen kronkelen en allerlei reptielen. Ook zagen we honderdduizendpoten en reuze slakken. Je weet niet wat je ziet!

 

Met kaart of zonder plattegrond?

Je kunt zelf de route uitstippelen en aan de hand van de plattegrond bepalen waar je heen gaat en welke dieren je wilt bekijken. Je kunt ook een aangegeven route naar keuze volgen middels borden. Op de plattegrond staat alles heel nauwkeurig aangegeven en ook verspreid in het park vind je verschillende plattegronden. Verdwalen doe je daarom niet zo snel. Wij kozen ervoor om op de bonnefooi door het park te zwerven en later langs de dieren te gaan die we nog niet gezien hadden en we nog graag wilden zien.

 

Wij hadden een fantastische dag in Dierenpark Amersfoort

Wat mijn kinderen het leukste vonden? De eindeloze parcours en hindernissen door, onder, tussen en boven de dierenverblijven door en dat ze op heel veel plekken van de paden af konden wijken en al spelend, klimmend, klauterend en ravottend de dieren konden bekijken. Ik geloof dat ze nog nooit zo actief gekeken hebben. Grappig hé, actief en kijken in één zin verweven! Dierenpark Amersfoort is veel meer dan alleen maar kijken en dat is echt heel erg leuk! Bezoekers worden ook uitgedaagd om op interactieve wijze informatie over de bewoners van het dierenpark te krijgen. Dierenpark Amersfoort leent zich uitstekend voor een dag vol verwondering, bewondering, vertier en gezelligheid. Wij hadden er echt een fantastische dag en willen hier zeker nog een keer op bezoek gaan. De dag was voorbij voor we er erg in hadden. Dus ben je van plan om ook eens een kijkje te gaan nemen? Trek er dan ruim de tijd voor uit, dat zul je nodig hebben!

wat kost een ticket van Dierenpark Amersfoort en wat kost parkeren

Dierenpark Amersfoort: tickets en parkeren

Wil je thuis nog even nagenieten? Kijk dan via de website mee op verschillende live streams, luister de podcast Brul of download verschillende leer- en speelpakketten, zodat je hier thuis nog lekker mee aan de slag kunt. Tickets kun je zowel aan de kassa of online kopen. Voor kinderen van 0 t/m 2 jaar is de toegang gratis. Voor kinderen van 3 t/m 12 jaar is de toegang €21,50 voor een online ticket op datum en €23 voor een kassa en online ticket zonder datum. Voor Oudere kinderen of volwassenen is de toegang €24,50 voor een online ticket op datum en €26,00 voor een kassa en online ticket zonder datum. Het parkeertarief bedraagt €9,50 per dag.

 

Meer blogs van Judith:

Over volwassen worden enzo...

Over volwassen worden enzo...

Terwijl de ene 90’s hit na de andere de boxen uit knalt, zit onze oudste dame ongeïnteresseerd en onderuitgezakt op de achterbank in onze…

Het moederschap is niet een grote roze wolk

Het moederschap is niet een grote…

Moeder zijn is natuurlijk het grootste voorrecht in het leven. Niets mooiers dan je kroost op zien groeien tot mooie, evenwichtige mensen.…

Eropuit in Volendam en Marken met kinderen

Eropuit in Volendam en Marken met…

Wij mochten onlangs op ontdekkingstocht door Volendam. Dit deden we met een geweldige speurtocht voor kinderen die ons met verhaalvontuur.nl…

Ik ben Judith: mama van drie meiden: 2012, 2014 en 2016. Passies: Schrijven/ fotograferen. Liefhebber van: Humor, Sarcasme, Lekker eten, Gezelligheid, Alleen zijn, Samen zijn, Zon, George Michael en nog zoveel meer! Guilty pleasure: Redbull. Quote: ‘Loslaten is de moeilijkste vorm van liefde’. Ik schrijf: vaak met een knipoog, soms rauw en intens, bijna altijd met een vleugje humor .

Biografie in een notendop: Ik heb een roerige jeugd genoten en ben mijn moeder op 26 jarige leeftijd aan zelfdoding verloren. Ik kom haar nog regelmatig tegen nu ik zelf moeder ben. Zij en haar omstandigheden zijn regelmatig onderwerp van mijn schrijven. Maar ik haal mijn inspiratie ook veelvuldig uit mijn drie meiden en andere allerhande verwonderingen. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.