);

Een dieren kinderkamer om verliefd op te worden

Een dieren kinderkamer om verliefd op te worden

Als je kindje peuter-af wordt en de belevingswereld om hem heen groter wordt, dan volstaat de eens zo leuke babykamer niet meer. De fantasie van je kind kent geen grenzen. Je weet vast wel waar zijn interesses liggen. Zijn dat misschien dino’s, brandweerauto’s of raceauto’s? Of misschien is je kind wel een echte dierenvriend en wil je zijn kamertje omtoveren in een plek waar hij in een fantasiewereld kan leven met zijn favoriete dieren: in een heuse dieren kinderkamer.

Er is zoveel leuks en mooie verkrijgbaar om een dieren kinderkamer aan te kleden. Een van de belangrijkste onderdelen, die bepalend zijn voor de sfeer van de kinderkamer zijn de muren.

 

Kies je voor behang of verf voor de kinderkamer?

Het kiezen van de kleuren  verf of het behang voor op de muren is bepalend voor de sfeer van de kinderkamer. Als je kiest voor een thema kinderkamer, dan is het allerleukste om naar mooi fotobehang te kijken waar de favoriete dieren van jouw kind op staan. Je hebt zoveel soorten: van schattige bosdieren in een bos waardoor de kamer op een sprookje lijkt tot walvissen en dolfijnen waardoor de kinderkamer op een onderwaterwereld lijkt. Of maak een heuse jungle kamer met giraffen, zebra’s en aapjes. Het zal de fantasie van je kind prikkelen.

Let op dat wanneer je kiest voor fotobehang je beter de rest van de muren en de meubels rustig houdt qua vormgeving en qua kleur. Anders wordt het al snel een heel drukke kamer, die te onrustig oogt.

Kijk eens bij de vele ontwerpen van Johnny Wallpaper. Daar komen ook de getoonde foto’s vandaan.

Dieren kinderkamer met schattige bosdieren

 

Meer tips voor het stylen van een dieren kinderkamer

  1. Kleurpalet:

Kies een kleurenschema dat past bij het dierenthema. Denk aan natuurlijke kleuren zoals groen, bruin en blauw voor een jungle-thema, of zachte tinten van roze en grijs voor een konijnen- of eenhoornthema.

  1. Muurdecoratie:

Gebruik muurstickers met afbeeldingen van dieren om de kamer meteen op te vrolijken. Je kunt ook overwegen om een muurschildering te laten maken van een dierenscène die past bij het gekozen thema. Of nog handiger: maak gebruik van foto behang kinderkamer.

  1. Beddengoed en Kussens:

Kies beddengoed met dierenprints of afbeeldingen van favoriete dieren van het kind. Voeg kussens toe met dierenfiguren voor extra comfort en stijl.

  1. Meubilair:

Selecteer meubels die passen bij het thema, zoals een bedframe in de vorm van een dier of een bureau met dierenaccenten. Je kunt ook meubels in neutrale kleuren kiezen en ze versieren met dierenknoppen of -handgrepen.

  1. Vloerkleed:

Voeg een vloerkleed toe met een dierenprint of vorm, zoals een berenvel of een tapijt met voetafdrukken van dieren.

  1. Kunst en Decoratie:

Hang kunstwerken op met dierenafbeeldingen of creëer een galerijwand met leuke dierenposters. Plaats knuffelbeesten op planken of in hoekjes van de kamer.

  1. Thema-accessoires:

Voeg thema-accessoires toe, zoals lampen in de vorm van dieren, dierenknuffels, of decoratieve kussens met dierenprints.

  1. Opslag en Organisatie:

Gebruik opbergdozen en manden met dierenmotieven om speelgoed en andere spullen op een georganiseerde manier op te bergen.

  1. Speelhoek:

Creëer een speciale hoek voor spelen en leren met een zachte speelmat met dierenprints en educatieve spellen met dieren.

  1. Groeimeter:

Plaats een groeimeter aan de muur met dierenillustraties om de groei van het kind bij te houden.

 

Betrek je kind bij het proces

Onthoud dat de belangrijkste factor is dat de kamer een plek moet zijn waar je kind zich comfortabel en gelukkig voelt. Laat het dan ook deelnemen aan het kiezen van het thema en de decoraties, zodat de kamer echt hun eigen speciale ruimte wordt.

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.