);

De zwangere buik van: Mèlanie

De zwangere buik van: Mèlanie

In de rubriek: De zwangere buik van … stellen we 10 vragen aan moeders over de tijd dat ze zwanger waren. En natuurlijk tonen we buiken. Blote buiken, geklede buiken, kleine, grote, het maakt niet uit.

Dit keer is het de beurt aan de 25 jarige Mèlanie, die vorig jaar juni voor het eerst mama werd. Ze is afgelopen september getrouwd met haar liefde Edwin en werkt in een kapsalon. Ze laat hier haar zwangere buik zien en vertelt over haar zwangerschap en bevalling.

 

Hoeveel weken zwanger was je toen deze foto genomen werd?

Even nadenken hoor. Volgens mij was ik bij deze zwangerschapsshoot of precies 33 weken en anders 33 weken en 1 dag zwanger.

 

Hoe heb je je zwangerschap beleefd?

Eigenlijk heel goed en fijn. De enige echt kwaaltjes die ik had waren dat ik niet naar de wc kon. Hier kreeg ik vezels en lactulosestroop voor en heb dit vanaf week 16 tot week 30 ongeveer ingenomen, toen ging het goed. Ook kreeg ik op een gegeven moment carpaal tunnelsyndroom. Omdat je wat vocht vasthoud, kun je dit ook tijdens je zwangerschap krijgen. Heel vervelend ik werd ‘s nachts wakker van de pijn.

 

Was je misselijk in het begin?

Nee gelukkig helemaal niet. Ik denk dat ik zo'n vijf keer boven de wc heb gehangen omdat ik gewoon de verkeerde dingen at, zoals s ochtends vroeg brood met knakworstjes en een goede laag Zaanse mayo. Tja dan kan je verwachten dat dat eruit komt.

 

Had je bijzondere (eet) gewoontes tijdens je zwangerschap?

Ik heb een tijdje het liefst alleen maar vet willen eten ‘s avonds laat. Aangezien mijn vriend kok is, kwam dat goed uit zo nam hij na het werk weleens een frikandel of andere snacks mee. Ook at ik veel van die milka chocowafels. Maar ach deze dingen kan ik altijd wel eten.

 

Na hoeveel weken zwangerschap beviel je?

Vanwege een iets hogere bloeddruk en omdat ik hoofdpijn kreeg, hebben ze in het ziekenhuis besloten dat ik ingeleid zou worden. Uiteindelijk ben ik met 39 weken en 6 dagen bevallen van een kerngezonde zoon.

 

Was het een natuurlijke bevalling of een keizersnede?

Bij mij is het allemaal via de natuurlijke weg gegaan. 5 uur en 25 minuten nadat ze mijn vliezen hadden gebroken, was Liam er.

 

Was het geslacht van je kindje een verrassing of wist je het al lang?

Wij wilden graag weten wat we zouden krijgen, maar hadden tegen iedereen gezegd dat we helemaal niks wisten. De gekochte spulletjes voor een jongen, dit moest we dan natuurlijk gelijk goed opgeborgen worden. Toen we na de bevalling zeiden dat we dit al die tijd al wisten, hadden ze dat ook eigenlijk niet anders verwacht aangezien ik een hekel aan verassingen heb.

  

Het werd dus een hij, wat is zijn naam geworden?

Zoals je inderdaad al kon lezen hebben we een zoontje gekregen, en heet hij Liam.

Deze naam hebben we vlak nadat we het geslacht wisten uitgekozen. Dit was in februari 2015, niet wetende natuurlijk dat dit uiteindelijk de populairste jongensnaam van dat jaar zou worden.

 

Als je het overnieuw mocht doen, zou je dan proberen de zwangerschap anders te beleven, iets anders te doen?

Aangezien ik een redelijk goede zwangerschap heb gehad, zou ik eigenlijk niet zo goed weten wat ik anders zou doen. Misschien nog iets meer genieten en rust nemen. 

 

Heb je nog tips voor mama’s to-be?

Probeer er zoveel mogelijk van te genieten (zolang het i.v.m. misselijk etc. gaat). Laat mooie foto's maken, zoiets bijzonders wil je toch voor later vastleggen. Maak je vooral niet druk over de bevalling, wie weet valt het reuze mee, ook de pijn ben je zo vergeten en bedenk: er zijn er velen die het een aantal keer hebben gedaan.

 

 

Dank je wel voor dit interview Mèlanie en voor je mooie buikfoto. Meer weten over Mèlanie? Ze blogt op haar website Mamavanliam.nl en je kunt haar volgen op Facebook en Instagram.

Meer uit deze rubriek lezen? Ga naar De zwangere buik van….

De visgraat vloer of hongaarse punt: het verschil

De visgraat vloer of hongaarse…

Het is je misschien wel opgevallen dat visgraat hotter dan ooit is. Zowel bij houten vloeren als tegels. Maar wist je dat er nog een mooi…

Inrichting van de babykamer: waar kan je mee beginnen?

Inrichting van de babykamer: waar…

Ben je in verwachting? Wat een geweldig nieuws! Grote kans dat je niet kunt wachten om de babykamer te gaan inrichten. Het is ook hartstikke…

Efficiënt je badkamer indelen: zo doe je dat!

Efficiënt je badkamer indelen:…

Badkamers behoren vaak tot de wat kleinere ruimtes in een woning. Vaak hebben mensen het gevoel dat ze nét niet de ruimte krijgen die ze nodig…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.