);

De zwangere buik van: Cassandra

De zwangere buik van: Cassandra

In de rubriek: De zwangere buik van … stellen we 10 vragen aan moeders over de tijd dat ze zwanger waren. En natuurlijk tonen we buiken. Blote buiken, geklede buiken, kleine, grote, het maakt niet uit. Zolang ze maar zwanger zijn.

Dit keer is het de beurt aan de 27 jarige Cassandra, die een spannende bevalling meemaakte en te vroeg beviel bij 34 weken. Ze woont in Overijssel met man en kind en werkt als management assistente After Sales voor een grote modewebshop. Ze laat in onze rubriek haar zwangere buik zien en vertelt over haar zwangerschap en bevalling.

 

Hoeveel weken zwanger was je toen deze foto genomen werd?

Bij deze foto was ik 29 weken zwanger.

 

Hoe heb je je zwangerschap beleefd?

Moeilijk. Het was al een hele opgave om zwanger te worden en toen we eigenlijk om een punt waren beland om het dan toch maar even uit te stellen was het ineens raak. In de zwangerschap ben ik veel ziek geweest en had ik ontzettend last van een lage bloeddruk en harde buiken.

Al snel werd bij de echo’s duidelijk dat onze dochter wat kleiner was voor haar termijn en toen ze dan ook nog eens te vroeg kwam was het hele zorgenplaatje compleet. Mijn zwangerschap zoals ik hem heb gehad zou ik niet heel graag weer overnieuw doen. 

 

Was je misselijk in het begin?

Ja ontzettend, maar niet alleen in het begin. Eigenlijk de gehele zwangerschap wel. Maar dan wel voornamelijk aan het einde van de dag. Ik vroeg mijzelf dan ook regelmatig af waarom het morning-sickness werd genoemd. 

 

Had je bijzondere (eet) gewoontes tijdens je zwangerschap?

Vooral heel veel taart of toetjes. Daar was ik echt dol op haha. En frietjes van de Mac of broodjes kroket 

 

Na hoeveel weken zwangerschap beviel je?

Met 34 weken was onze dochter het zat en was ze benieuwd naar haar ouders. op 7 oktober 2014 kwam ze 6 weken te vroeg op de wereld. 

 

Was het een natuurlijke bevalling of een keizersnede?

Ze wilden een spoedkeizersnede uitvoeren en mij een ruggenprik toedienen. Mijn ontsluiting ging dusdanig snel dat met de tijd dat de ruggenprik aanwezig was, ik bezig was met de natuurlijke bevalling. *opluchting*

 

Was het geslacht van je kindje een verrassing of wist je het al lang?

Wij hebben een pret echo laten maken met ongeveer 16 weken. Dus wij wisten het al heul lang haha! Wij waren het gekibbel zat over de namen en we zijn ook gewoon te nieuwsgierig aangelegd. 

 

Wat werd het en hoe heet hij of zij?

Het was een zij en ze heet Leia Norah, roep naam Leia. Uitgesproken als Leah niet Lija, die fout maken mensen nog wel eens. Mijn haren gaan overeind staan als ik haar naam zo plat hoor haha. 

 

Als je het overnieuw mocht doen, zou je dan proberen de zwangerschap anders te beleven, iets anders te doen?

Als ik de zwangerschap overnieuw mocht doen, dan had ik op het einde hoop ik wat rustiger aan willen doen. Mijn man werkte destijds nog bij defensie en op het einde van mijn zwangerschap was hij continue op oefeningen. Dan weer een week en dan weer 3 weken. Ik heb aan het einde dus veel alleen moeten doen. Mijn familie en vrienden wonen dik 1,5 tot 2 uur bij ons vandaan dus daar kon ik op dat moment ook geen hulp van krijgen. 

 

Heb je nog tips voor mama’s to-be?

Echte tips naar aanleiding van mijn eigen horror bevalling zijn dan denk ik dat het belangrijk is dat je rustig blijft, maar ja dat is makkelijker gezegd dan dat je het ook daadwerkelijk doet. Mijn ultieme tip dan? Zorg dat je alles op tijd klaar hebt. Onze vroeggeboorte heeft wel wat met zich meegebracht en ik was totaal niet voorbereid om toen al moeder te worden. Laat staan wat er allemaal nog om heen komt kijken. Prematuur kleding? In die tijd wist ik niet wat het was. Ondanks dat ik niemand wil bang maken, wil ik wel als tip geven om rekening te houden met wat vroeggeboorte is, en wat voor impact dit kan hebben. Je moet je er niet druk om maken in elk geval, maar jezelf erover inlezen is geen crime. 

zwangerschap in ziekenhuis

Dank je wel voor dit interview Cassandra en voor je mooie buikfoto. De foto van jou aan de monitor doet me aan mezelf denken en mijn eigen bevalling met 32 weken. Meer weten over Cassandra? Ze blogt op haar website Momambition.nl en je kunt haar volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Meer uit deze rubriek lezen? Ga naar De zwangere buik van….

Incontinentie na de zwangerschap? Niks om je voor te schamen!

Incontinentie na de zwangerschap?…

Ben jij recent bevallen en heb je ineens last van incontinentie? Dat is vervelend, maar gelukkig ontzettend normaal! Eén op de drie vrouwen…

18 jaar? Dit moet je weten over je eigen zorgverzekering

18 jaar? Dit moet je weten over…

Als je achttien jaar wordt, krijg je meer vrijheid om je eigen keuzes te maken. Je bent vanaf dan de baas over je eigen geldzaken, en mag…

De leukste cadeautjes voor je man

De leukste cadeautjes voor je man

Je kent je man waarschijnlijk door en door, dus waarom is het dan toch zo moeilijk om het perfecte cadeau voor hem te vinden? In het verleden…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.