);

De zwangere buik van: Annemieke

De zwangere buik van: Annemieke

In de rubriek: De zwangere buik van … stellen we 10 vragen aan moeders over de tijd dat ze zwanger waren. En natuurlijk tonen we buiken. Blote buiken, geklede buiken, kleine, grote, het maakt niet uit. Zolang die buiken maar zwanger zijn.

Deze week is het de beurt Annemieke, die 3 kinderen heeft en bij Wehkamp werkt. Haar passie is om te laten zien dat gezonde voeding vooral ook heel makkelijk en lekker kan zijn en dat doet ze op haar blog.

 

Hoeveel weken zwanger was je toen deze foto genomen werd?

27 weken. We maakten foto’s om af te beelden op de kerstkaart en vonden het leuk om ook ons derde kindje hierop te zetten.

 

Hoe heb je je zwangerschap beleefd?

Als een roze wolk. Ik vind zwanger zijn heerlijk! Het samenzijn met mijn (ongeboren) kindje, de spanning over hoe het zal gaan en zal zijn, de magie die er omheen hangt en vooral het wonder van Moeder Natuur dat er in mijn lijf een baby mag groeien zorgen voor een geweldige beleving.

 

Was je misselijk in het begin?

Nee, ik ben bij mijn derde zwangerschap helemaal niet misselijk geweest. De eerste twee keer beperkte zich de misselijkheid ook maar tot 1 dag trouwens. Wat een geluksvogel ben ik he?

 

Had je bijzondere (eet) gewoontes tijdens je zwangerschap?

Ik at snackwortels totdat ik er buikpijn van kreeg en deed overal kerrie op. Ik smachtte naar gerookte zalm. Gelukkig had ik geen heel ongezonde cravings of vreetbuien.

 

Na hoeveel weken zwangerschap beviel je?

Na 40 weken en 3 dagen werd onze baby geboren.

 

Was het een natuurlijke bevalling of een keizersnede?

Het was een natuurlijke bevalling die met recht “natuurlijk” genoemd mag worden. Rond half 1 in de nacht kreeg ik wat onregelmatige krampen en een half uur later kon ik het niet meer houden. Ik gilde mijn lief wakker en sprintte naar het toilet. Ik was precies op tijd om onze kleine op te vangen. Onze andere kinderen waren ook wakker geworden dus ze kwamen even met het hoopje baby kennismaken. Dat moment was goud waard! De verloskundige en kraamverzorgende kwamen even later aan.

Weet je wat het meest bizarre is van deze situatie? Een van mijn andere kinderen kwam op dezelfde manier ter wereld, alleen was ik toen alleen thuis. Regelmatige en urenlange weeën zijn mij dus vreemd. Ik ben echter wel een expert op het gebied van naweeën ;-)

 

Was het geslacht van je kindje een verrassing of wist je het al lang?

We hebben bij alle drie onze kinderen met ongeveer 17 weken een pretecho laten maken, waaruit het geslacht bleek. Bij ons derde kindje waren de trotse grote broers ook aanwezig tijdens deze echo. 

 

Wat werd het en hoe heet hij of zij?

Onze jongste zoon kreeg de naam Fedde Sander! 

 

Als je het overnieuw mocht doen, zou je dan proberen de zwangerschap anders te beleven, iets anders te doen?

Al voordat ik zwanger werd, wilde ik graag haptonomie proberen om contact te maken met onze ongeboren zoon. Uiteindelijk is dit er niet van gekomen. Misschien zou ik daar meer mijn best voor doen als ik opnieuw voor de keuze zou staan. Verder heb ik heel bewust genoten van mijn zwangerschap. 

 

Heb je nog tips voor mama’s to-be?

Geniet! Het is zo bijzonder om een kindje te dragen! Zorg goed voor jezelf, ook als de kleine spruit inmiddels geboren is.

 

 

Dank je wel voor dit interview Annemieke en voor je mooie en ook vooral gezellige buikfoto. Meer weten over Annemieke? Ze blogt op haar website Eethetbeter.nl en je kunt haar volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Meer uit deze rubriek lezen? Ga naar De zwangere buik van….

De visgraat vloer of hongaarse punt: het verschil

De visgraat vloer of hongaarse…

Het is je misschien wel opgevallen dat visgraat hotter dan ooit is. Zowel bij houten vloeren als tegels. Maar wist je dat er nog een mooi…

Inrichting van de babykamer: waar kan je mee beginnen?

Inrichting van de babykamer: waar…

Ben je in verwachting? Wat een geweldig nieuws! Grote kans dat je niet kunt wachten om de babykamer te gaan inrichten. Het is ook hartstikke…

Efficiënt je badkamer indelen: zo doe je dat!

Efficiënt je badkamer indelen:…

Badkamers behoren vaak tot de wat kleinere ruimtes in een woning. Vaak hebben mensen het gevoel dat ze nét niet de ruimte krijgen die ze nodig…

Reacties 2

  1. Phoe wat een bizar snelle bevalling! Ik hoop dat ons meisje ook snel komt (ben nu 41+4), maar ook weer niet zo snel, haha! Knap hoe je dat gedaan hebt. En leuke rubriek trouwens. :)    1. Wat spannend Chantal, een heel voorspoedige bevalling gewenst en een prachtig mooi en gezond meisje straks! Liefs, AnnemiekeThis thread has been closed from taking new comments.