);

Zo creëer je de ultieme kinderkamer

Zo creëer je de ultieme kinderkamer

Hoe moet je de kinderkamer inrichten? Dat is een vraag die ouders zich op een gegeven moment allemaal stellen. De kamer moet zowel voor jongens als meisjes aantrekkelijk zijn en eigenlijk zo ingericht zijn dat het hun verbeelding prikkelt. Maar houd altijd de basisbehoeften in gedachten: een comfortabel bed, opbergruimte, een bureau en leuke decoratie. Heb je inspiratie nodig? Hier zijn een aantal decoratietips!

Underlayment platen

De perfecte kinderkamer moet een warme en moderne uitstraling hebben. Denk er eens over na om underlayment platen op de muur te zetten. Deze houten panelen geven de kamer een gezellige sfeer en je kunt ze tevens gebruiken als een prachtig canvas voor verdere decoratie.

Grote vloerkleden

Een groot vloerkleed mag echt niet missen in de kinderkamer. Het zorgt niet alleen voor meer comfort omdat het zo zacht is, maar kan ook dienen als een speelplek. Kies voor een kleed met een vrolijk en kleurrijk ontwerp om de kamer er leuker uit te laten zien. En wat dacht je van een speelkleed of een kinderkleed met hinkelbaan? Zo maak je het extra functioneel!

Decoratieve accenten en opberging

Daarnaast kun je de kamer gezelliger maken met decoratieve accenten, zoals grote posters, klamboes en vloerstickers. Je kunt bijvoorbeeld een knus leeshoekje maken met veel kussens en een ronde speelmat. Tevens kun je een lits-jumeaux dekbedovertrek kopen met kleurrijke patronen. Denk ook aan handige opbergoplossingen zoals ladekasten en opbergdozen. Die kun je gebruiken voor al het speelgoed en andere spullen.

Speeltent

Een speeltent is gewoon superleuk voor kinderen. Ze kunnen er hun fantasie de vrije loop laten en allerlei avonturen beleven. Let er alstublieft op dat je de tent stevig opzet en goed verankerd, zodat er geen ongelukjes gebeuren.

Hanglampen

Verlichting maakt echt een groot verschil in de sfeer van de kinderkamer. Waarom hang je niet een paar grote papieren hanglampen bij elkaar? Ze zorgen voor een warm en gezellig licht en geven de kamer een bijzondere uitstraling.

Krijtbordmuren

Krijtbordmuren zijn ook echt een topper! Deze muren zijn erg handig en kinderen zullen er enorm veel plezier aan hebben. Je kunt in principe gewoon een hele muur met krijtbordverf bedekken om de creativiteit volop te laten stromen. Kinderen kunnen dan gewoon op de muur tekenen en lekker creatief zijn. Cool, toch?

Room dividers

Wil je de kamer wat knusser maken? Gebruik dan room dividers om aparte plekjes in de kamer te maken. Je kunt ook denken aan een klimrek. Deze ruimtes kunnen gebruikt worden om te spelen, te lezen, of gewoon lekker te chillen. Hopelijk heb je nu voldoende inspiratie opgedaan om zelf aan de slag te gaan met de kinderkamer. Succes!

De haren van je kind wassen; zo pak je het aan

De haren van je kind wassen; zo…

Haren wassen: hoe gewoon het ook is… het is niet onbelangrijk. Wil je een gezonde haardos krijgen en houden, dan gebruik je het liefst een…

Klein wonen met kinderen: 4 tips voor gedeelde slaapkamer

Klein wonen met kinderen: 4 tips…

Klein wonen hoeft geen probleem te zijn. We hoeven niet allemaal in een enorme villa te wonen om gelukkig te zijn. Toch kan het met kinderen…

Gooi het roer om en ga aan de slag vanuit huis

Gooi het roer om en ga aan de slag…

Je bent ZZP’er en huurt elders een ruimte om te werken. Maar je merkt dat het je steeds meer moeite kost om ’s ochtends naar ‘kantoor’ te…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.