);

De mama van baby Rhoan

De mama van baby Rhoan

Linda is de moeder van twee kinderen. Een zoontje van 3,5 en een dochter van bijna 5 jaar. Na gewerkt te hebben als pedagoog, heeft ze vanuit huis gewerkt als gastouder zodat ze thuis bij de kinderen kon zijn. In haar vrije tijd is ze begonnen met een blog. Wat begon als een hobby, daarvan heeft ze nu drie jaar later haar werk kunnen maken. Voor haar gevoel echt the best job of the world waarbij ze zelf haar werktijd kan indelen en leuke dingen kan doen met haar kinderen. In de mama van baby Rhoan vertelt ze over de bevalling en het eerste jaar na Rhoan's geboorte.

 

Je zoon heet Rhoan. Waarom de keuze voor deze naam?

Onze zoon is de stamhouder van de familie. Hij is de eerste man met die achternaam. Bij onze bruiloft hebben wij een aantal erfstukken gehad zoals een bijbel waarin de voorletter staat in combinatie met achternaam. Of het toeval is of bewust, maar ook mijn man heeft die voorletter en hij wilde die traditie doorzetten. Daarom hebben we op een avond de namenlijst doorgespit met voornamen met die letter. Daar kwamen we een naam tegen met de rh combinatie die ik erg mooi vond, maar de naam zelf niet. Later kwam ik ook de naam Roan tegen, dat hebben we gecombineerd en zo kwamen we op de naam Rhoan. Een originele naam die niet vaak wordt gegeven maar toch niet heel exotisch.

 

Hoe verliep de bevalling van Rhoan? 

Bij onze dochter was ik thuis bevallen, op het moment dat ik de verloskundige belde bleek ik al volledige ontsluiting te hebben. Daarom moest ik dit keer bij de eerste weeën al bellen. Zogezegd, zogedaan. Dit keer was het iets anders omdat overdag de vliezen al waren gebroken, dus ik wist dat het er aan kon komen en ik anders de volgende dag naar het ziekenhuis moest. Precies op het moment dat we hadden verwacht dat het niet meer zou beginnen en ik probeerde te slapen begonnen de weeën. Dus gebeld, en inderdaad al wel wat ontsluiting. Daarna zette het echter niet door. De vorige keer was het zo snel gegaan dat de persweeën me hadden verrast en nu had ik dus een soort van mentale blokkade. Na uren wachten, rondjes lopen, douchen was het dan eindelijk toch zo ver en was het met twee persweeën gedaan. Daar had ik dus voor niets tegenop gezien. Dit keer ben ik ook na afloop niet in het ziekenhuis geweest en was het toch een soort van 'volgens het boekje' bevalling. Zelfs de borstvoeding ging gelijk goed. Ik was ook erg blij dat ik dezelfde verloskundige en kraamverzorgster had.

 

En dan ben je weer moeder, voelde dat ook direct zo?

Ja, dit keer kon ik er veel meer van genieten. De eerste keer voelde zo onwerkelijk. Toen me gevraagd werd of ik haar wilde vasthouden had ik echt zoiets van 'ik?'. Nu had ik zoiets van kom maar op en ging gelijk heerlijk cocoonen en merkte helemaal niets meer van de drukte om me heen. De vorige keer was ik ook direct weer actief, nu heb ik heerlijk genoten van mijn kraamweek.

 

Was Rhoan een makkelijke baby?

Ja, een makkelijkere baby heb je niet snel. Natuurlijk huilde hij af en toe als hij dorst had of een vieze luier, maar dat was het. Geen krampjes, een huiluurtje dat vrijwel te verwaarlozen was. Hij vond het ook prima in de box of in de wagen of in de draagzak. Alleen het eten, daar had hij geen zin in. Dat duurde wat langer.

 

Wanneer sliep hij voor het eerst door? 

Dat weet ik niet meer, we hadden een cosleeper naast mijn bed staan waar hij meer dan een jaar in heeft geslapen zodat het nauwelijks moeite koste om 's-nachts als hij dorst had hem er even uit te tillen en aan te leggen. 

 

Gaf je borst-  of flesvoeding? En vanwaar die keuze?

Hij heeft borstvoeding gehad en na half jaar in combinatie met flesje. Bij die keuze heb ik niet echt stil gestaan. Hij pakte het beter op dan zijn zus en omdat ik vanuit huis werkte kon ik hem ook live voeden en hoefde ik alleen te kolven als ik niet thuis was.

 

Hoe heb je het eerste jaar ervaren mama van Rhoan?

Dat vloog voorbij, het was echt een hele makkelijke baby en omdat ik als gastouder werkte was ik altijd thuis.

 

Wanneer ben je weer gaan werken? Of heb je andere keuzes gemaakt?

Ik was werkeloos toen ik zwanger raakte, dan is het lastig om een nieuwe baan te vinden. Mijn back-up plan was om te beginnen als gastouder, dat deed ik nadat het 'verlof' voorbij was. Het eerste kindje was een baby dat bijna even oud was.

 

Ging je baby naar opa/oma, gastouder of kinderdagverblijf? Is de keuze bewust geweest en/of gebaseerd op kosten?

Niet, ik werkte zelf als gastouder. Tot ik daarmee vorig jaar ben gestopt om me volledig op mijn blog te kunnen richten. Omdat ik vanuit huis werk, was dat niet nodig, wel gaat hij naar de peuterspeelzaal.

Linda en baby Rhoan

Denk je dat er nog een baby komt in de toekomst?

Ik weet het niet, aan de ene kant vind ik het heerlijk dat hij nu ook bijna naar school gaat en je niet constant bezig bent met het verzorgen, rekening moet houden met slaaptijden etc. Als er een baby komt moet er ook weer geschoven worden met kamers. Aan de andere kant, zeg nooit nooit…

 

Dank je wel Linda voor je bijdrage aan onze rubriek. Wil je Linda volgen, kijk dan eens op haar Website en op Facebook en Instagram

Meer interviews lezen in de rubriek: De mama van baby…?

Wat is de perfecte badkamerspiegel voor jouw gezin

Wat is de perfecte badkamerspiegel…

Als moeder weet je als geen ander hoe belangrijk het is om een functionele badkamer te hebben. Je zult het altijd zien, niemand wil ooit douchen…

Een dagje weg als moeder

Een dagje weg als moeder

Als je niet lang geleden moeder bent geworden, of dit al jaren bent, ken je het gevoel maar al te goed: tijd voor jezelf schiet er al snel…

Een hypotheek voor alleenstaande moeders

Een hypotheek voor alleenstaande…

Het idee om een huis te kopen als alleenstaande moeder kan zeer uitdagend lijken. Er zijn veel vragen die in je op kunnen komen zoals: "Zal…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.