);

De hal - het ondergeschoven kindje van ons huis

De hal - het ondergeschoven kindje van ons huis

Er zijn een paar ruimtes in ons huis waar ik wel eens de bezem doorheen wil halen. Een daarvan is de hal. De bedoeling was ooit goed, maar momenteel is het een grote rotzooi. Op de kapstok is nauwelijks ruimte meer, waardoor jassen ook op andere plaatsen opduiken. De achterbak van de auto van manlief is geleegd in de gang, zodat je bijna je nek breekt én er staan 2 fietsen.

Fijn dat het kan natuurlijk, want dat betekent dat het een grote hal is. Dat is het ook. Onze hal is mega groot en misschien is dat tegelijkertijd ons probleem. De hal vraagt er gewoon om om als opslag te dienen voor spullen die we elders niet kwijt kunnen.

Ik begaf me op Pinterest om te kijken hoe anderen hun hal inrichten. Gewoon om even inspiratie op te doen. En wie weet heb jij er dan ook nog wat aan.

 

De kapstok

Je moet natuurlijk op een goede manier je jassen kwijt. Zelf vind ik onderstaande manier wel leuk en stylish verantwoord, maar voor ons echt totaal onpraktisch met een gezin.

Nee, dan is onderstaande opstelling veel praktischer. Zo hebben we het eigenlijk ook, ware het niet dat we het boven de kapstok niet zo mooi gestileerd hebben. Bij ons liggen er sjaals, wanten en meer aanverwante rotzooi.

 

Een sidetable

Toen mijn oma stierf, ontving ik een heel kleine erfenis en ze had graag dat ik er iets blijvends van zou kopen. Dus kocht ik toen een sidetable. Een van geolied kersenhout met 3 lades. Je begrijpt dat dit tafeltje mij dierbaar is, maar op dit moment komt het niet goed tot z’n recht. Er ligt van alles op. Wil je ook een sidetable, kijk dan eens bij deze voordelige sidetables.

 

Ruimtebespaarders en opbergers

Wat ik goed kan gebruiken zijn kasten waar ik veel in kan opbergen, zoals de schoenen, mutsen en sjaals zodat deze niet meer overal en nergens liggen. Deze kast lijkt me ideaal. Ook om daar de spullen voor pup Charlie in op te bergen.

 

Halspiegel

Voor de laatste check of alles nog wel goed zit, zou ik graag een spiegel hangen in de hal. Op dit moment hangt er een grote foto op canvas van onze dochter toen ze nog peuter was. Niet dat de foto moet verdwijnen, want daar is hij te schattig voor. Maar een spiegel is toch wel een must. Zo’n mooie grote ronde zoals hieronder, vind ik eigenlijk wel prachtig

Ondanks dat ik dan een mooie hal heb, staan er nog steeds fietsen in wink. Ik ben er dus nog niet helemaal uit wat te doen.

 

De uitgelichte foto van de hal is van New Africa by Shutterstock

Meer blogs van Esmée:

Fijne vloeren voor een gezin met jonge kinderen

Fijne vloeren voor een gezin met…

Een huishouden zonder kinderen stelt hele andere eisen aan een vloer dan wanneer er monstertjes rondrennen. Er wordt om de haverklap gevallen,…

5 Tips bij het kopen van de juiste lamp

5 Tips bij het kopen van de juiste…

Een lamp kopen is niet iets wat je zo even 1, 2, 3 doet, want verlichting is enorm sfeerbepalend. Er zijn zelfs mensen gespecialiseerd in…

De leukste Moederdagcadeaus voor weinig

De leukste Moederdagcadeaus voor…

Binnenkort is het weer Moederdag. Een dag waarbij je als moeder hopelijk in het zonnetje wordt gezet en waarbij je wellicht…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.