);

Dating tips voor alleenstaande moeders

Dating tips voor alleenstaande moeders

Als je als alleenstaande moeder geen tijd hebt voor een relatie vraag je jezelf misschien af: moet ik een nieuwe partner vinden? Hoe vind ik die? Kan ik ook met een nieuwe relatie de tijd geven aan mijn kind die hij/zij verdient. Allemaal vragen waar je als alleenstaande ouder mee kunt worstelen als je toe bent aan een nieuwe relatie.

“Er zijn veel mamma’s die niet de keuze hebben om een drankje te doen met vriendinnen, op date te gaan, naar de film gaan, reizen of simpelweg een boek lezen in alle rust, maar dat is geen reden om te stoppen met zoeken naar een partner. Bijna allemaal hebben we iemand nodig om onze hobby’s mee te delen en om het gezellig te hebben”, zegt psycholoog Adriana Garay.

 

Alleenstaande moeder, wat kan ik doen om er weer op uit te gaan?

Er zijn veel onjuiste overtuigingen die, als alleenstaande moeder, je liefdesleven kunnen beïnvloeden. Hieronder staan er een paar:

  • Je voelt je schuldig omdat je moeder bent en tegelijkertijd een nieuwe partner hebt.
  • Je bent bang dat je nieuwe partner je niet accepteert vanwege je kinderen.
  • Je hebt het gevoel dat je voor je kinderen moet zorgen en je kunt er niet meer op uit zoals vroeger.
  • Je weet niet hoe je je kinderen moet voorstellen aan een nieuwe partner.
  • Je denkt dat niemand met een single moeder wilt daten.

 

Met betrekking tot de eerste twee overtuigingen is het belangrijk dat je bedenkt dat je moeder bent en voor je kinderen moet zorgen. Maar dat maakt je niet minder vrouw en je moet je niet schuldig voelen omdat je een moeder bent en tegelijkertijd een nieuwe partner hebt of wilt hebben.

Het belangrijkste is dat je kinderen opgroeien met een gelukkige moeder. Hetzelfde geldt er als je angst hebt dat je partner je niet accepteert vanwege je kinderen, maak je geen zorgen, want als hij bij je wil zijn, zal hij dat doen en geen eisen stellen. Doet hij dat wel, dan is het zeker geen match.

Om maar even verder te gaan met dit onderwerp, je moet natuurlijk voor je kinderen zorgen, maar dat betekent niet dat je je huis niet meer uit kan. Je kan dezelfde dingen doen als die je deed voordat je een alleenstaande moeder was, maar je moet het op een slimme manier doen. Je kunt aan iemand van je familie of iemand die je vertrouwt vragen of diegene op je kinderen wilt passen terwijl jij iets leuks gaat doen. Of wacht even tot de kinderen een weekendje bij hun vader zijn en plan zo de gezellige weekenden in.

Als laatste, wanneer je een nieuwe partner hebt, moet je duidelijk hebben hoe je die nieuwe partner aan je kinderen wilt voorstellen. Wanneer je er klaar voor bent is het belangrijk dat je een gesprek hebt met je kinderen. Ga eerst eens een paar uurtjes samen met hen en partner ergens heen. Ga iets leuks doen. In een ongedwongen setting kunnen ze dan aan elkaar wennen.

Oké, dat is allemaal goed, maar… Waar haal ik de tijd vandaan?

 

Als alleenstaande moeder geen tijd voor een relatie? Wat tips en trics.

Alleen een alleenstaande.moeder weet wat het betekent om te  daten als alleenstaande moeder. Het is iets ingewikkelder door het tijdgebrek.

Maar hier geven we wat tips voor alleenstaande moeders, zodat je overal tijd voor hebt.

 1. Prioriteiten stellen: de hardwerkende, alleenstaande moeder moet vaststellen wat haar prioriteiten zijn en in welke volgorde ze horen te staan. Als je wilt daten, dan moeten dates ergens bovenaan de lijst komen te staan. Uiteraard wel onder je kids...

2. Vind een goede oppas: als een moeder wilt gaan daten, zal ze een betrouwbare oppas moeten vinden die op haar kinderen kan passen wanneer ze weg is.

3. Plan de dates van te voren: door de dates van tevoren te plannen, kan een moeder er vanuit gaan dat ze de voldoende tijd en energie heeft om zich te focussen op de persoon met wie ze uit gaat.

4. Blijf niet thuis: Het is belangrijk dat je moeite doet om naar buiten te gaan en op plaatsen te zijn waar je andere mensen kunt ontmoeten.

5. Schrijf je kinderen in bij buitenschoolse activiteiten: hardwerkende alleenstaande moeder kunnen hun kinderen inschrijven bij buitenschoolse activiteiten of weekenddingen, zodat ze wat te doen hebben terwijl zij druk is. Dit wil niet zeggen dat je ze overal maar voor moet opgeven. Kinderen hebben tijd nodig om te spelen en met hun moeder te zijn.

6.  Heb dates overdag of maak onder schooltijd een lunchafspraak.  Het is overdag vaak makkelijker om iemand te vinden die op je kinderen kan passen en school is daarvan het beste voorbeeld.

7. Gebruik een datingsite. Een datingsite kan je tijd besparen als alleenstaande.moeder op het moment van daten of om een nieuwe partner te vinden.

 

Waarom een datingsite?

Via een datingsite kan je makkelijk zoeken naar andere gelijkgestemde singles. En het is makkelijk contact maken. Iedereen is er tenslotte lid om dezelfde reden.

Als laatste, op een datingsite kun je duidelijke grenzen stellen voor wat je zoekt en waar je niet naar op zoek bent, wat je zal helpen voorkomen dat je je tijd verspilt met mensen die niet bij je passen.

 

De voordelen van daten als en van een single moeder!

Er zijn veel redenen waarom uitgaan met alleenstaande moeders een goed idee kan zijn. Dus als jij dat bent, houd ze dan goed in je gedachten:

 

Ten eerste, alleenstaande moeders zijn over het algemeen erg onafhankelijk en zelfvoorzienend.

 

Ze moeten alles zelf doen, van voor de kinderen zorgen tot werken om geld te verdienen, wat voor veel mannen erg aantrekkelijk is.

 

Ten tweede, alleenstaande moeders hebben vaak een groot verantwoordelijkheidsgevoel en veel volwassenheid.

 

Je kunt het je niet veroorloven onverantwoordelijk te zijn of dingen tot het laatste moment over te laten. Je moet altijd alert zijn en op alles voorbereid zijn.

 

Ze hebben hun zaken op orde. Alleenstaande moeders zijn beter georganiseerd omdat ze al het ouderschap en het huishouden moeten doen zonder de hulp van een partner.

 

Je moet erg efficiënt zijn om je tijd goed in te plannen om er zeker van te zijn dat je kinderen alles hebben wat ze nodig hebben en het huis er nog goed uit ziet.

Ben je alleenstaande moeder? Gefeliciteerd, je bent een vrouw om naar op te kijken. En ga het huis uit en ga daten! Er ligt een wereld op je te wachten.

Kerstkaarten kopen: klein gebaar veel waardering

Kerstkaarten kopen: klein gebaar…

Verstuur je nog steeds kerstkaarten? Daarmee laat je zien aan je vrienden en familie dat je echt om ze geeft. In dit digitale tijdperk versturen…

De verbouwing van je woning: waar begin je mee?

De verbouwing van je woning: waar…

Voel je je niet meer helemaal thuis in je woning? Bevalt bijvoorbeeld de keuken of badkamer niet meer helemaal? Of vind je de stijl van je…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.