);

Een dagje strand: dit neem je mee!

Een dagje strand: dit neem je mee!

Met de zomer in volle gang is er niets beter dan een dagje ontspannen op het strand. Soms is het op hete dagen de enige plek waar nog een zuchtje wind staat en waar je af kan koelen. Maar voordat je je strandlaken uitrolt en je zonnebril opzet, zijn er een aantal essentiële items die je niet moet vergeten voor jouw ultieme dagje naar het strand.

 

Smeren, smeren, smeren

Allereerst, zorg ervoor dat je voldoende zonnebrandcrème meeneemt. Niets kan je dagje aan het strand zo verpesten als een vervelende zonnebrand. Bescherm je huid door een zonnebrandcrème te kiezen met een hoge SPF-factor en breng het regelmatig opnieuw aan, vooral na het zwemmen. Ga je met je kinderen naar het strand, denk dan aan UV-kleding om ze te beschermen tegen de felle zon.

 

Badpak of bikini

Ben je team badpak of team bikini? Tegenwoordig lijkt het erop dat er zoveel mogelijk bedekt moet worden. Doe gewoon wat goed voelt voor jou. Zelf ben ik van de vrijheid blijheid. Ik ben dan ook een jaren 70 kind met hippie ouders. Maar zelfs ik conformeer me tegenwoordig aan de huidige norm en trek een bovenstukje aan ????. De bikini’s bij OTTO vond ik erg leuk. Reden genoeg om daar eens een blik op te werpen.

 

Water en eten

Vergeet niet om voldoende water en snacks mee te nemen. De zon en het zand kunnen uitdrogend zijn, dus hydratatie is belangrijk. Je verliest in de zon en in de wind zonder dat je het merk veel meer vocht. Neem voldoende water mee en vergeet niet om af en toe wat te eten om je energie op peil te houden. Een stuk fruit, wat komkommer in een afgesloten doosje, een paar boterhammen of wat nootjes zijn goede opties.

 

Handdoek en extra kleding

Als je van plan bent om te zwemmen, vergeet dan niet om een extra handdoek om af te drogen en een extra setje kleding mee te nemen. Het kan verleidelijk zijn om de hele dag in je zomerjurkje of bikini te blijven, maar het is wel zo prettig om droge kleding aan te trekken na een duik in de zee of aan het einde een warme en plakkerige stranddag.

 

Wel stylish verantwoord uiteraard

Zorg er ook voor dat je voldoende bescherming hebt tegen de zon. Een zonnebril en een hoed zijn niet alleen stijlvolle accessoires, maar beschermen je ook tegen de schadelijke straling van de zon. En ga je nog even flaneren over de boulevard en/of ga je na het dagje strand een hapje eten, trek dan een van je leuke zomerjurkjes uit de kast.

 

Een strandtas is een must

En last but not least, vergeet niet om een tas mee te nemen om al je spullen in te doen. Een stevige strandtas biedt genoeg ruimte voor al je benodigdheden, zoals je e-book, je telefoon, je portemonnee, de handdoeken en een beachball-set.

 

Met deze tips ben je helemaal klaar voor een heerlijk dagje aan het strand. Vergeet niet om te genieten van het mooie weer en vooral te ontspannen!

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.