);

Hoe combineer je het moederschap met ondernemerschap?

Hoe combineer je het moederschap met ondernemerschap?

Sinds vorig jaar oktober zit ik thuis. Mijn werkgever en ik besloten na 11 jaar uit elkaar te gaan. Daar zat ik dan, werkloos en het solliciteren viel me tegen. Ik was een vis in een vijver met heel veel andere vissen. Werkgevers hebben volop keuze, waardoor het lastiger was voor mij om aan het werk te komen. Maar ik hou er niet van om bij de pakken neer te zitten. Naast mijn baan in loondienst had ik al mijn eigen bedrijf. Hier kon ik vanwege fysieke belemmeringen mij niet volledig meer op focussen. Dus die uren die ik als ondernemer werkte, wilde ik anders gaan indelen.

De werkervaring die ik de afgelopen 15 jaar had opgedaan moest ik kunnen inzetten. Ik vind het heerlijk om anderen te ontzorgen en kwam in aanraking met het fenomeen Virtual Assistant. Na het lezen van het boek, Een toekomst als Virtual Assistant, iets voor jou? van Mirelle Petit, was ik enthousiast. Ik werd Virtual Assistant en ging andere ondernemer helpen onder de naam Virtual Sidekick.

 

Wat is een Virtual Assistant?

Een Virtual Assistant (VA) helpt ondernemers op afstand. De opdrachtgever hoeft geen werkplek in te richten, want een VA werkt op haar eigen locatie. Meestal vanuit huis, wat als moeder natuurlijk ontzettend handig is.

Het vakgebied van een VA is heel breed, iedere VA heeft haar (of zijn) eigen expertise. Alles draait om het ontzorgen van de ondernemer. Voorbeelden zijn: ondersteuning op het gebied van social media, klantenservice, projectadministratie, het optimaliseren van je website of het SEO-proof maken van je webteksten.

 

Werken vanuit huis, een droom voor iedere moeder

Welke moeder wil dat niet, werken vanuit huis en er altijd voor de kinderen kunnen zijn wanneer dat nodig is. Je werkdagen zo indelen dat je geen opvang nodig hebt. Dat is een groot voordeel van werken vanuit huis. Daarnaast kun je werken op basis van je eigen voorwaarden. Ik kan werken op de tijden die ik wil en ik kan de klussen aannemen die ik graag doe. Als een samenwerking niet loopt, kan ik ervoor kiezen om ermee te stoppen. Daarbij kan ik mijn eigen inkomen bepalen. Het allerleukste vind ik de klanten die ik mag helpen. Alle kennis, die ik heb opgedaan de afgelopen jaren, kan ik inzetten. De ondernemers waar ik mee werk, zijn allemaal gepassioneerd, net als ik. Het grootste voordeel is dat ik er kan zijn voor de kinderen wanneer ze mij nodig hebben.

Ik kan mijn tijd flexibel indelen. Ik werk als ze op school zitten of naar de voetbaltraining zijn. Ook kan ik met ze mee naar de dokter, tandarts en orthodontist, wanneer dat nodig is. Én ik kan ervoor zorgen dat het eten op tijd klaar is, zodat ze op tijd naar de voetbaltraining kunnen.

Je zou denken dat het dus alleen maar voordelen heeft.

 

Het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn

Het werken als VA en ondernemer heeft heel veel voordelen, maar het is niet alleen maar geweldig. Flexibel je werktijden indelen is een groot voordeel, maar kan ook vervelend zijn. Anderen gaan er snel vanuit dat jij wel kunt helpen op school of met wat anders, jij werkt toch met flexibele tijden. Wat dacht je van onverwacht bezoek, omdat je toch thuis bent.

Als ondernemer moet je er keihard aan trekken. Soms heb je te maken met deadlines en ben je ’s avonds en in het weekend ook nog aan het werk. Je moet goed je eigen grenzen bewaken omdat je altijd aan staat: als ondernemer en als moeder.

Maar uiteindelijk weegt het flexibel kunnen werken en ondernemen op mijn eigen voorwaarden veel zwaarder en draagt het ondernemen bij aan mijn eigen geluk. Door duidelijk mijn grenzen aan te geven, zorg ik ervoor dat de nadelen beperkt blijven. Voor mij is dit de ideale combinatie en kan ik er optimaal voor mijn gezin en mijn opdrachtgevers zijn.

Ik ben benieuwd hoe jij je werk en gezin combineert? 

 

Margreet

 

Ik ben Margreet, Virtual Sidekick, Blogger & Storyteller. Meer informatie vind je op mijn website www.margreetstegeman.nl

De visgraat vloer of hongaarse punt: het verschil

De visgraat vloer of hongaarse…

Het is je misschien wel opgevallen dat visgraat hotter dan ooit is. Zowel bij houten vloeren als tegels. Maar wist je dat er nog een mooi…

Inrichting van de babykamer: waar kan je mee beginnen?

Inrichting van de babykamer: waar…

Ben je in verwachting? Wat een geweldig nieuws! Grote kans dat je niet kunt wachten om de babykamer te gaan inrichten. Het is ook hartstikke…

Efficiënt je badkamer indelen: zo doe je dat!

Efficiënt je badkamer indelen:…

Badkamers behoren vaak tot de wat kleinere ruimtes in een woning. Vaak hebben mensen het gevoel dat ze nét niet de ruimte krijgen die ze nodig…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.