);

Zijn chunky schoenen hot or not?

Zijn chunky schoenen hot or not?

Nou ben ik geen trendsetter dus wat weet ik ervan. Ik ben niet eens een trendvolger want echte mega chunky schoenen of sneakers heb ik nooit gehad. Maar mijn dochter van 13 is wat hipper dan haar moeder en heeft chunky gympen en sinds kort superleuke Bronx chunky veterboots. Dus vroeg ik me af: zijn chunky schoenen eigenlijk nog wel de trend. Zijn ze hot or not? Ik ging op onderzoek.

 

De nieuwe trends op schoenengebied

De chunky trend is natuurlijk niet meer nieuw. Dus ik ging eerst eens onderzoeken wat de nieuwe trends zijn op schoenengebied. En zitten daar trends bij die mij wel aanspreken?

Als ik in de website van Omoda duik, dan valt me op dat de kleur beige veel voorkomt in de schoenencollectie momenteel. Daar waar felle kleuren voorgaande jaren veel gezien werden voor bijvoorbeeld sneakers, zie ik die nauwelijks nog terug. Laat ik nou vorig jaar een paar toffe donkerbeige sneakers gekocht hebben. Ik draai dus helemaal mee in deze huidige schoenentrend. Ook voor laarzen of de wat stoerdere boots is beige het helemaal. Natuurlijk blijven zwart en bruin de toon zetten, maar je ziet absoluut dat beige aan een opmars bezig is. Als ik kijk naar de wintercollectie, dan lijkt die trend zich voort te zetten de komende tijd.

Een trend die wat mij betreft weg had mogen blijven, is de enigszins puntige neuzen als het gaat om laarsjes. Zelf heb ik nogal rechte voeten en die enorme loze ruimte aan de voorzijde is voor mij echt too much. Ik heb ze 30 jaar geleden echt wel gedragen hoor en heb zelfs nog van die dingen in de kast liggen net als m’n hippe cowboylaarzen, maar of ik ze ooit nog ga dragen… Anyway, ze zijn er dus weer volop. Dan weet je dat. Oh, en ook voor de enkellaarsjes geldt… beige is de kleur to have.

Na wat online zoektochten kom ik toch wel tot de conclusie dat het schoenbeeld wel slanker wordt en op wat uitzonderingen na de enorme chunky schoenen uit het beeld verdwijnen. Hoewel…

 

Lekker lomp blijft?

Nadat we dus allerlei soorten chunky sneakers voorbij zagen komen in vrijwel alle kleuren van de regenboog kwamen in de winter de chunky boots om de hoek kijken. Echt enorme voeten op hoge zolen. Die boots zien we nu minder. Maar nu het zomer is, zien we zowaar ook chunky sandalen. Is dat dan de laatste stuiptrekking voor de lompe schoenen trend? We gaan het zien.

Ik vind Chunky schoenen soms uitermate leuk. Voor meisjes van een bepaalde leeftijd. Niet voor deze mama van 51 wink

Hoewel ik die Chunky sandalen er wel erg comfortabel uit vind zien…. Dus wie weet ga ik alsnog aan de chunky’s deze zomer.

 

Dit blog is tot stand gekomen via een samenwerking

Meer blogs van Esmée:

Hoe je kinderen meer vitaminen binnen krijgen

Hoe je kinderen meer vitaminen…

Als iemand het belang van gezonde voeding en supplementen kent dan ben ik het wel. Al meer dan 20 jaar kamp ik met zeer regelmatige migraines…

Hoe maak je de mooiste foto's met je smartphone?

Hoe maak je de mooiste foto's met…

We kunnen ons niet meer voorstellen hoe we vroeger foto's maakten zonder onze telefoons. Tegenwoordig zijn onze telefoons zo geavanceerd dat…

De leukste familieplanners van 2022 en 2023

De leukste familieplanners van…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.