);

Ik ben een chaotisch planner

Ik ben een chaotisch planner

Al sinds ik me kan herinneren maak ik lijstjes. Zo plan ik mijn uitgaven, mijn inkomsten, wat we in de vakantie (kunnen) gaan doen en natuurlijk mijn to-do lijstjes zijn legendarisch. Notitieboekjes vol met lijstjes en schrijfsels dus.

Mijn man noemt me “liefdevol” een chaotisch planner. En daar heeft hij wel een punt.

 

Niks vergeten met lijstjes

Dat ik zelden wat vergeet, komt puur door mijn lijstjes en dat ik alles opschrijf. Pas geleden ben ik ternauwernood ontsnapt aan een enorme blunder. Tot 2x toe was ik vergeten een studiedag = vrije dag voor mijn dochter in de familieplanner te noteren. Tot 2x toe kwam ik daar geheel toevallig de dag ervoor achter. Ik MOET dus alles opschrijven, want anders kan het gebeuren dat ik gewoon met kind op school sta. Of nog erger… kind naar school stuur en zelf een afspraak heb en dus weg ben als zij onverrichter zake weer naar huis keert. 

Of ik nu altijd een slecht geheugen heb gehad of dat dit verergert is vanwege het HELLP-syndroom dat ik 8 jaar geleden kreeg, dat kan ik me niet meer herinneren laugh. Wat ik wel weet, is dat het mij rust geeft, die lijstjes. Rust in mijn hoofd. Door het op te schrijven, kan ik het loslaten en slaap ik beter. Als ik het niet doe, dan moet ik niet zelden mijn bed uit om alsnog mijn gedachten op te schrijven of ik blijf malen. Ik maak ook heel vaak voor het slapen gaan mijn to-do lijstje voor de dag erna, zodat ik ook daar niet aan hoef te denken als ik in bed lig. Ik moet zeggen…. Ik slaap uitstekend!

 

Lekker schrijven in een notitieboekje

Het liefst schrijf ik in een makkelijk schriftje met ringbandje. Eentje in een handzaam formaat A5 of zo, dat in mijn tas past. Zo kan ik a-la-minute gedachten of ideeën voor blogs noteren. En mijn notitieboekje gaat mee naar sportlessen van dochterlief, zodat ik mijn lijstjes bij kan werken en blogs kan schrijven als zij zich in het zweet werkt.

Dat doe ik dus in gewone huis-tuin-en-keuken schriftjes, maar ik kan lyrisch worden van een mooi notitieboekje met een schitterende omslag. Die bewaar ik dan vaak voor het noteren van mijn zakelijke plannen. Ook heb ik een zwak voor mooie agenda’s. Zo heb ik een agenda voor mijn eigen afspraken en een familieplanner voor een heel overzicht van het gezin, waar ik alle (school)bijzonderheden van dochterlief in zet en de dagen dat manlief laat of een weekendje weg is. En soms plan ik zelfs wat we gaan eten, zodat ik dat niet last-minute nog moet gaan verzinnen en halsoverkop boodschappen moet doen.

Kortom, ik schrijf graag en ik schrijf veel.

Heb jij al een goede agenda voor volgend jaar? En kies je dan voor praktisch of juist voor mooi en sfeervol? Ik ben dringend op zoek naar een goede nieuwe agenda. Morgen staat op mijn to-do lijstje om voor een nieuwe agenda te gaan shoppen. Binnenkort laat ik je weten welke het geworden is…

Foto is van Shutterstock

Je kind wil een smartphone, wat nu?

Je kind wil een smartphone, wat…

Tegenwoordig gaan kinderen steeds vroeger zeuren om een eigen telefoon en krijgen ze ook eerder die gewenste smartphone. Voorheen was het…

Honderden euro's besparen op je energierekening

Honderden euro's besparen op je…

Jaren en jaren zat ik bij dezelfde energieleverancier. Gewoon lekker makkelijk. Zat nooit zonder gas, water en licht, dus waarom zou ik naar…

De leukste familieplanners van 2022

De leukste familieplanners van…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.