);

Van schoenenverkoopster tot zelfstandige

Van schoenenverkoopster tot zelfstandige

Ik loop tegen de 50. Volgens mijn allerliefste collega Lisette kan ik doorgaan voor 25, maar dat valt te betwijfelen wink. Zo’n mijlpaal 50, dat vond ik met 40 en met 30 ook. Ik geloof dat ik deze toch het minst leuk vind, maar ja… je doet er niks aan en aan de andere kant ben ik blij dat ik 50 mag worden. Mijn moeder werd slechts 43.

Anyway, zo’n blog wordt het niet. Ik dacht na over wat ik in bijna 50 jaar bereikt heb. Hoe hard ik gewerkt heb om te komen tot waar ik nu ben: zelfstandige met inmiddels 3 bedrijven. 

 

Mijn eerste baan

Als 16 jarige heb ik een vakantiebaantje gehad in de bloemenkassen in het Westland. Ik woonde destijds nog in Maassluis en ging op mijn brommer elke dag in de zomer in de bloedhete kas werken. Dit vond ik geen groot succes. Leuk om een keer een zomer bij te verdienen om op vakantie te kunnen met een goede vriendin, maar niet voor herhaling vatbaar. Dit was mijn eerste en laatste vakantiebaantje.

Na mijn wat vroegtijdige vertrek van de MBO ben ik fulltime bij Sacha Schoenen gaan werken in Rotterdam. Ik was net 18. Dat vond ik oprecht leuk werk. Ik had leuke collega’s en we kregen veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Nog steeds denk ik daar met veel plezier aan terug als ik weer schoenen koop. Dit is mijn laatste paar laarsjes. Helemaal van leer en lekker dat ze zitten! Dat heb ik niet vaak bij schoenen dat ze gelijk fijn zitten. 

zwarte laarsjes van sacha schoenen

 

Even een kink in de carrière kabel

Na de dood van mijn moeder op mijn 19e was de rek er bij mij even uit en ben ik een half jaar naar Amerika gegaan om als nanny aan de slag te gaan via een uitwisselingsprogramma. De baan bij Sacha zegde ik op. Het werd overigens een ervaring om nooit te vergeten. 

Bij terugkomst ben ik als telefoniste, daarna als directiesecretaresse bij een reclamebureau (waar ik eigenlijk nog niet aan toe was) terecht gekomen bij een uitgever als afdelingssecretaresse. Daar was ik echt op mijn plaats. Maar ik was ambitieus. Ik wilde meer.

 

Het verloop van mijn carrière

Ik werd office manager en later algemeen manager van een media- en reclamebureau in Rotterdam. Ongeveer 12 jaar heb ik daar gewerkt. Een eeuwigheid. Te lang ook, want ik kreeg een burnout. Het hooghouden van alle ballen werd me teveel. Mijn baas kon daar niet zo goed tegen en ik werd wederom werkloos. Maar dat half jaartje thuis heb ik niet stil gezeten. Ik startte een tuinontwerpbureautje. Ik had daarvoor een cursus gedaan en vond dat zó leuk. Maar ja, echt verdienen deed ik daar niet veel mee. Na een half jaar solliciteren vond ik een baan bij een uitgever in Breda als accountmanager en later als verkoopleider. Daar heb ik 8 jaar gewerkt. Toen ik Marisa kreeg ben ik 3 dagen gaan werken in plaats van de 5 die ik voorheen altijd werkte.Toen ik ook daar ontslagen werd vanwege een grote reorganisatie had ik echt tabak van werkgevers. Ik was er kapot van dat ik afgedankt werd.

Iedereen dacht daar dat ik snel weer een nieuwe baan had, maar al snel kwam ik er achter dat ik met begin 40 niet meer zo lekker in de arbeidsmarkt lag. Iemand met teveel werkervaring en te weinig opleiding had in die tijd weinig kansen en al helemaal als je parttime wilde werken omdat er thuis een klein kind rondliep. Dat was op het hoogtepunt van de recessie.

Ik deed een HBO opleiding online marketing van een jaar om meer kansen op de arbeidsmarkt te hebben. Na 2 jaar de blubber gesolliciteerd te hebben en keer op keer teleurstellingen voor mijn kiezen gekregen te hebben, was ik het zat. Als niemand mij wilde hebben, dan ging ik mijn talenten wel voor mezelf aanwenden. En zo geschiedde.

Ik startte Linea Recta waar ik bedrijven help met hun social media, startte website4mama.nl en later kwam daar in 2017 Blogger by Nature bij en recentelijk in 2019 nog een tweede blog met ongeveertig.nl

 

De toekomst

In 2020 word ik 50. Best een mijlpaal. En ik heb bij voorbaat besloten dat het een mooi jaar gaat worden, zowel zakelijk als privé, met nieuwe initiatieven… en een leuk feestje wink, waar ook jullie van gaan meegenieten...

 

Welke baan is jou het meeste bijgebleven uit het verleden en doe je iets wat je leuk vindt?

PS: de laarsjes van Sacha heb ik overigens gekregen. Zó blij mee!

 

Meer blogs van Esmée:

Gender reveal ideeën: de leukste onthullingen

Gender reveal ideeën: de leukste…

Ben je op zoek naar leuke gender reveal ideeën voor je gender reveal party? In dit artikel lees je hoe je hiervan een geweldig leuk feest…

Kamperen is het leukste wat er is voor de kids

Kamperen is het leukste wat er…

Zolang het droog weer is, is kamperen tijdens de vakantie het allerleukste wat er is. Dat vond ik 20 jaar geleden en dat vind ik nog steeds.…

Energie besparen begint bij isoleren!

Energie besparen begint bij isoleren!

Een goed geïsoleerd huis is essentieel om energie te besparen en het comfortniveau te verhogen. Daar bedoel ik mee, dat het makkelijk behaaglijk…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.