);

Wel of niet de caravan verkopen?

Wel of niet de caravan verkopen?

Afgelopen jaar hebben wij onze caravan niet uit de stalling gehad. Eigenlijk best zonde als dat gebeurt want er staat toch een paar duizend euro niets te doen. Weliswaar staat hij lekker overdekt en dus droog, maar daar betaal je natuurlijk ook stalling voor. We hadden echt de luxe dat we dit jaar door 3 verschillende campings waren uitgenodigd om te kamperen. Zo verbleven we in de Belgische Ardennen op 2 campings in een stacaravan en op een camping in zuidwest Frankrijk in een luxe glamping tent. Dus de caravan hebben we dit jaar ook niet gemist. Heerlijk al die luxe met echte bedden en een eigen douche. Daar kan ik best aan gewend raken.

Dus voor het eerst sinds dat we onze caravan hebben, kwam bij mij de vraag op: moeten we onze caravan niet eens verkopen?

 

Redenen om de caravan te verkopen

  • Je rijdt een stuk veiliger zonder sleurhut achter je auto en je bent sneller op de plaats van bestemming
  • Je betaalt sowieso een paar honderd euro per jaar aan stalling. Ook als je geen gebruik maakt van je caravan
  • Een eigen douche in je hut is toch wel erg fijn wink
  • De caravan wordt te groot als dochter liever in een eigen tentje op de kampeerplek staat

 

Die laatste reden gaf eigenlijk de doorslag voor de verkoop van onze caravan. Want hoewel we vast niet elk jaar door 3 campings worden uitgenodigd en toch de sfeer van een camping wel erg waarderen, kunnen we waarschijnlijk voortaan wel wegkomen met een kleiner model caravan. Het huren van een stacaravan of een appartementje in het hoogseizoen vinden wij op z'n zachtst gezegd budgettechnisch gezien nogal een uitgave. En van het kamperen met onze caravan hebben we altijd oprecht genoten. Dus we hebben besloten om onze prachtige Knauss Sport met rondzit en 2 bedden te verkopen en daarvoor in de plaats t.z.t. een kleiner model aan te schaffen. Want dat we echt wel weer met de caravan eropuit trekken, staat buiten kijf. In een eigen tent ga ik namelijk nooit meer laugh

 

Hoe makkelijk is het verkopen van je caravan?

Nou kunnen we natuurlijk de caravan verkopen via een marktplaats of ik gooi een bericht op Facebook, maar eigenlijk zit ik niet te wachten op tig bezoekers, tig keer die caravan uit de stalling halen en weer terug erin zetten. Nou ben ik op een site gestuit waar ze je een bod doen op je caravan. De website in kwestie heeft contacten met veel caravanbedrijven en het beste bod sturen ze je dan toe. Natuurlijk allemaal geheel vrijblijvend. Via zo’n website je caravan verkopen vind ik wel interessant om uit te proberen. Scheelt een boel gedoe. En is het bod te laag, dan kan ik altijd alsnog de boer op met de caravan.

Interesse in onze caravan? Stuur me een mailtje!

 

Meer blogs van Esmée:

Familietijd: écht samenzijn en kwaliteit-tijd thuis

Familietijd: écht samenzijn en…

Merk je dat je gezin langs elkaar heen leeft? Dat je ’s ochtends in de stress schiet om alle kinderen de deur uit te krijgen om op tijd op…

Babykleding trends: lekker warm de winter door

Babykleding trends: lekker warm…

Als de bladeren vallen en het weer steeds guurder wordt, wordt het ook steeds belangrijker om passende warme kleding in huis te halen. Vooral…

Gender reveal ideeën: de leukste onthullingen

Gender reveal ideeën: de leukste…

Ben je op zoek naar leuke gender reveal ideeën voor je gender reveal party? In dit artikel lees je hoe je hiervan een geweldig leuk feest…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.