);

C&A en Nijntje wonen 1 jaar samen

C&A en Nijntje wonen 1 jaar samen

Toen ik namens Esmée met mijn dochtertje Mila naar het feest van Nijntje mocht - want het lieve konijntje 'woont' alweer een jaar bij C&A - sprong ik een gat in de lucht. Van jongs af aan ben ik een ontzettende Nijntje-fan. Nijntje-boekjes van ruim veertig jaar terug? Check! Een handtekening van Dick Bruna himself? Check! Ik ben opgegroeid met dit lieve konijntje. 

 

Liefde voor Nijntje

De liefde kwam in alle hevigheid terug (al was die nooit weggeweest) toen ik zelf een baby'tje had gekregen. Al vóór de geboorte van ons dochtertje had ik bij - destijds nog de Drie Dolle Dwaze Dagen van de Bijenkorf - de allergrootste Nijntje-lamp ever op de kop weten te tikken. Die gaat nooit weg. De allereerste trappelpakjes van ons dochtertje? Van Nijntje natuurlijk. Rompertjes, broekjes, boeken, dvd's, knuffels, nachtlampje, tandendoosje? Allemaal van dat o zo herkenbare konijntje.

"... een lief klein konijntje ..."

Zo leuk dat C&A kleding en knuffels van dit lieve konijntje voor zowel jongens als meisjes in de maten 62 t/m 98 in hun assortiment heeft. Om de verjaardag van Nijntje te vieren werd de allernieuwste limited Black & White collectie gelanceerd. Op een ontzettend leuke manier, kan ik wel zeggen. De kleinste C&A store was erg in trek bij de aanwezige kinderen. Nadat ze - samen met Liza Sips - het 'lint' hadden doorgeknipt en de C&A store officieel was geopend renden de kinderen naar de (kartonnen) kassa's, spiegels en kleding.

Nijntje concept store

 

C&A Nijntje conceptstore

Zo grappig om te merken dat mijn dochtertje - die normaal gesproken toch behoorlijk pittig genoemd kan worden - hier ineens iets meer in haar schulp kroop en netjes op haar beurt wachtte. Wat dus niet werkt met kleinere kindjes die gewoon gaan voor dat wat ze willen doen (de kassa's bedienen is altijd een leuke bezigheid). Aan de andere kant haal je uit elke situatie weer iets nieuws. Dit is weer een fase, een leerproces waar ze weer wat aan heeft. Overigens stond ze bij het schminken, tekenen en knutselen wèl weer vooraan. Ieder kind is anders. Of beter gezegd: iedere situatie is anders.

Nijntje black & white limited collectieMet Nijntje op de foto

 

Black & White, the limited collection

De limited Black & White collectie spreekt mij erg aan. Ik heb - gek genoeg - zwart altijd een leuke kleur gevonden bij kinderen. Ja, ik weet het. Zwart is eigenlijk geen kleur. Hoe dan ook is het iets wat ik juist bij kleine kinderen heel bijzonder vindt staan. Denk aan een zwart sweatshirt met een witte print. Of juist een wit t-shirtje met een (glitter)grijze print. Zó ontzettend jammer dat mijn meisje niet meer in deze leuke kleertjes past. Dat vindt ze zelf ook.

 

Nijntje, lief maar ook stoer

Maar gelukkig heeft Mila een klein neefje waar ik een ontzettend lieve, maar toch ook stoere outfit voor heb gescoord. En werd ze sowieso genoeg afgeleid door al het leuks wat er te doen was en natuurlijk al het lekkers. Zo was er een voorlees-sessie van Liza Sips èn kwam er hoog bezoek. Tromgeroffel ... want Nijntje zelf kwam langs om te knuffelen met de aanwezige kinderen (en soms ook met de ouders).

 

Nijntje is voor altijd

Waar ik van te voren een tikje bang was dat mijn dochtertje wellicht te oud was voor Nijntje, ben ik daar volledig op terug gekomen. In welke leeftijdsfase dan ook. Nijntje is voor altijd.

Welke Nijntje-product is voor jou favoriet? En draagt jouw kind Nijntje-kleding?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl — 40envoorheteerstmoeder.nl

De limited Black & White collectie is verkrijgbaar in de grotere C&A winkels en op c-a.com

Een hypotheek voor alleenstaande moeders

Een hypotheek voor alleenstaande…

Het idee om een huis te kopen als alleenstaande moeder kan zeer uitdagend lijken. Er zijn veel vragen die in je op kunnen komen zoals: "Zal…

Zo creëer je de ultieme kinderkamer

Zo creëer je de ultieme kinderkamer

Hoe moet je de kinderkamer inrichten? Dat is een vraag die ouders zich op een gegeven moment allemaal stellen. De kamer moet zowel voor jongens…

De geschiedenis van Flat White koffie

De geschiedenis van Flat White…

Koffiedrinkers genieten al heel lang van koffiedrankjes op basis van espresso, zoals cappuccino, macchiato en latte. Maar sinds kort is er…

Reacties 1

  1. Rory

    okt 26, 2017 at 10:14

    Nogmaals superleuk dat ik namens jou mocht gaan. Het was een topmiddag!This thread has been closed from taking new comments.