);

Bring the sexy back!

Bring the sexy back!

Op zeker ogenblik vroeg ik mij eens af hoe ik tegen mezelf aan zou kijken wanneer het fenomeen, ‘’ideaalbeeld’’, niet zou bestaan. Welk referentiekader zou ik dan hanteren? En de rest van de wereld? Hoe zou ik dan in mijn vel hebben gezeten? Hetzelfde als nu? Wat is er toch met dat ooit zo strakke lijntje gebeurd? Samen met mijn onbevangenheid nam dat strakke lijntje de benen. Nog geen tien jaar geleden was ik van beiden in het bezit. Alleen toen had ik daar helemaal niet zo’n erg in. Als er geen ideaalbeeld zou bestaan dan voer ik waarschijnlijk weer terug naar dat lijntje van tien jaar geleden. Dan is dat mijn referentiekader. Geen reëel referentiekader want ik ben inmiddels tien jaar ouder en drie kinderen verder. Dat doet nou eenmaal wat met je lijf.

Ik denk serieus dat wanneer ik nog steeds mijn maatje 36 van toen had, en net zo strak in de lak als toen zat, ik nog niet tevreden was. Als ik namelijk voorbij het referentiekader van mijn lijntje van tien jaar geleden ga, dan is er nog een element dat zeker een rol speelt. Dat is het feit dat ik mijn lijf niet meer als iets seksueels kan bestempelen na het baren van drie kinderen. Mijn lijf heeft een transformatie en een ervaring ondergaan en van die transformatie was mijn lief ook getuige. Samen zagen we mijn lichaam veranderen. Mijn lijf vervulde het ultieme doel met verve. Het maakte drie gezonde kindjes. Drie baby’tjes groeiden ooit in mijn buik. Daarnaast zagen mijn lief en ik elkaar ouders worden. Ik zag hem papa worden en hij zag mij mama worden. Prachtig! Ontroerend! Dit kan mij tot de dag van vandaag nog intens raken. Het mooiste wat we elkaar in onze relatie konden schenken.

Als ik daar aan denk, dan valt dat ideaalplaatje in het niet. Want ik weet nu waar een lichaam, mijn lichaam, toe in staat is en waar het voor is gemaakt. Dat gaat ver voorbij het zogenaamde ideaalplaatje! Die heupen die mee groeiden met het groeien van de baby’tjes in mijn buik, waren noodzakelijk om mijn meisjes dat warme nestje en de ruimte te bieden die zij nodig hadden om te groeien.

Het zou toch wat zijn als mijn lijf besloot een stokje te steken voor het meegroeien van mijn lichaam met het baby’tje in mijn buik. ‘’Ho, ho…stop maar, tot hier en niet verder! Anders voldoet de eigenaresse niet meer aan het ideaalplaatje!’’ Zo werkt dat gelukkig niet in de natuur. Het lichaam houdt geen rekening met het schoonheidsideaal wanneer het zijn ultieme doel dient. Daar is het lichaam namelijk niet voor bedoeld. Als ik er op deze manier naar kijk, dan kan ik eigenlijk niets anders dan mijn lijf dankbaar zijn voor de onvoorwaardelijke diensten die het me mijn leven lang trouw leverde. En dan kan ik mezelf ook niets anders dan gelijk geven over het feit dat ik het niet meer als iets seksueels zie.

Toch is er ergens dat verlangen om me zo nu en dan eens sexy en aantrekkelijk te voelen. Wat lijkt het me heerlijk om me weer net zo onbevangen te voelen als voordat ik kinderen kreeg. Hoe doe ik dat wanneer ik mijn lijf niet meer zo kan zien? Ik verruil het ideaalbeeld gewoon voor een sexy mama lichaam!

Bring the sexy back! 

Over volwassen worden enzo...

Over volwassen worden enzo...

Terwijl de ene 90’s hit na de andere de boxen uit knalt, zit onze oudste dame ongeïnteresseerd en onderuitgezakt op de achterbank in onze…

Het moederschap is niet een grote roze wolk

Het moederschap is niet een grote…

Moeder zijn is natuurlijk het grootste voorrecht in het leven. Niets mooiers dan je kroost op zien groeien tot mooie, evenwichtige mensen.…

Eropuit in Volendam en Marken met kinderen

Eropuit in Volendam en Marken met…

Wij mochten onlangs op ontdekkingstocht door Volendam. Dit deden we met een geweldige speurtocht voor kinderen die ons met verhaalvontuur.nl…

Ik ben Judith: mama van drie meiden: 2012, 2014 en 2016. Passies: Schrijven/ fotograferen. Liefhebber van: Humor, Sarcasme, Lekker eten, Gezelligheid, Alleen zijn, Samen zijn, Zon, George Michael en nog zoveel meer! Guilty pleasure: Redbull. Quote: ‘Loslaten is de moeilijkste vorm van liefde’. Ik schrijf: vaak met een knipoog, soms rauw en intens, bijna altijd met een vleugje humor .

Biografie in een notendop: Ik heb een roerige jeugd genoten en ben mijn moeder op 26 jarige leeftijd aan zelfdoding verloren. Ik kom haar nog regelmatig tegen nu ik zelf moeder ben. Zij en haar omstandigheden zijn regelmatig onderwerp van mijn schrijven. Maar ik haal mijn inspiratie ook veelvuldig uit mijn drie meiden en andere allerhande verwonderingen. 

Reacties 2

  1. Rory

    okt 30, 2017 at 08:56

    Herkenbaar. Dat je nu naar foto’s van vroeger terugkijkt en denkt: toen was ik perfect. Maar tegelijkertijd was ik juist toen zó onzeker. Hoe mooi zou het zijn als je de kennis van nu met de looks van vroeger had. Maar dat kan nu eenmaal niet en ik ben het met je eens dat alles ‘serves it purpose’. En een verandering kan je zelf het beste bewerkstelligen. Sexy mama’s, here we come!  2. Judith

    okt 30, 2017 at 05:59

    Oeh ja, hadden we maar de kennis van nu en de looks van vroeger haha! Maar...dat kunnen we nu alsnog doen. Ik weet zeker dat we over 20 jaar hetzelfde denken over hoe we nu over 15 jaar geleden denken :-D Bring the sexy back!This thread has been closed from taking new comments.