Het boek voor pubers: Sex Safe van Faya Lourens

Het boek voor pubers: Sex Safe van Faya Lourens

Mijn kind begint te puberen. Haar lijf verandert: er groeit haar op de juiste plaatsen, haar borstjes beginnen te groeien en haar voorhoofd is niet meer zo glad als een jaartje geleden. Nu is het nog wachten op haar eerste ongesteldheid. De maandverbandjes, inlegkruisjes en mini tamponnetjes zijn al in huis gehaald, want je wilt niet zonder zitten op het moment dat het éne gebeurt.

De fase van vragen hoe kindjes geboren worden en hoe ze in die buik komen, zijn we inmiddels wel voorbij. Hoewel ze nog heel naïef en onschuldig is, brengen de processen in haar lichaam wel andere vragen met zich mee. Ook over seksualiteit. Wie ben ik, op wie val ik, vind ik jongens leuk of meisjes of misschien wel allebei? De mijne houdt van mensen en kan verliefd worden op beide geslachten. Ik kijk daar niet van op. Zo steekt ze in elkaar. En dat vind ik ook zo mooi aan haar.

Ze is heel open, maar ik kan me ook voorstellen dat je niet perse alles aan je moeder wilt vragen. En eerlijk… ik heb niet op alle vragen misschien het juiste antwoord voorhanden. Voor die kinderen is er nu het boek Sex Safe van Faya Lourens, je weet wel… die met die killerbody… wink

Eerlijk? Ik stond een beetje sceptisch tegenover dit boek. Ik vind Faya leuk, maar had dit nou niet per se achter haar gezocht. En vond het zelfs misschien een beetje vergezocht. Maar een mens kan zich vergissen…

 

Over Sex Safe

Wat mij direct opvalt aan het boek zijn de leuke illustraties van meisje Sky en jongen Dex van illustrator Selwyn Senatori en het feit dat het boek grote letters heeft waardoor het ook voor kinderen die niet zo makkelijk lezen toch aantrekkelijk is om het op te pakken en te lezen.

Er wordt heel toegankelijk geschreven over de lastigste onderwerpen. Dat begint met de uitleg van het veranderende lichaam als puber en je puberbrein tot verliefdheid, masturbatie en uiteindelijk hoe je seks hebt en ervoor zorgt dat het safe blijft en hoe je een zwangerschap voorkomt. Ook seksueel misbruik wordt even aangestipt en achterin het boek worden belangrijke telefoonnummers en webadressen gegeven voor meer informatie en waar kinderen terecht kunnen met vragen. Ook aan de Belgische lezers is gedacht hierbij.

De volgende keer als ze vragen heeft, zeg ik gewoon: “lees maar in je boek Sex Safe” in plaats van dat ik zeg: “vraag maar aan je vader”. (haha, grapje)

 

Meer over Sex Safe

Faya’s naam staat op het boek en gooit er haar ongekunstelde sausje overheen, maar ze heeft wel medewerking gehad van een psycholoog, seksuoloog en een kinder- en jongerencoach bij de totstandkoming van het boek. Dat geeft mij als moeder de garantie dat ik een feitelijk juist boek aan mijn kind geef. Ik vind het boek dan ook een absolute aanrader. Misschien niet direct een boek dat je kind graag onder de kerstboom vindt of voor zijn/haar verjaardag krijgt, maar meer eentje die je tussendoor van je moeder krijgt omdat je er gewoon aan toe bent. Ik zou niet wachten op zo’n event voor het geven van dit boek. Dit moet gewoon in de kast van je kind staan. Verplichte kost dus voor alle pubers wat mij betreft.

Mijn kind is in Sex Safe begonnen met lezen en ze kwam gelijk met de mededeling: ‘mam, ik geloof echt dat ik in de puberteit ben hoor, want ik herken heel veel in dit boek’. Ehhh schat, dat wist ik allang wink

Het boek kost 24,95 en kan het HIER o.a. kopen

 

Boek Sex Safe Fayah LourensHet boek Sex Safe winnen?

Wij mogen 1 exemplaar van het boek Sex Safe weggeven in een winactie. Heb jij een (pre)puber, dan is dit echt een boek dat je in huis wilt hebben. Hoe je kans maakt?

  • Ga naar het actiebericht op Facebook en geef dit bericht een hartje of duimpje
  • Geef ook even een reactie op Facebook met de leeftijd van je puber
  • 20 december maak ik de winnaar bekend.

 

Succes!

En de winnaar is: Illona Wijntjes

Gefeliciteerd Illona, stuur je even een mail naar info@website4mama.nl met je adresgegevens?

Meer blogs van Esmée:

Toffe planners voor drukke business mama's

Toffe planners voor drukke business…

Heb jij je nieuwe planner of agenda al in huis voor 2021? Hoewel steeds meer mensen gaan voor digitaal blijf ik vasthouden aan papier: ik…

5 tips om je kids deze herfst binnen bezig te houden

5 tips om je kids deze herfst binnen…

De herfst is weer begonnen: wanneer het buiten minder lang licht is en het vaker regent, spelen kinder vaker binnen dan buiten. Heb je echte…

Welk matras past bij mij of mijn kind?

Welk matras past bij mij of mijn…

Als je toe bent aan een nieuw matras of voor je kind een matras moet kopen omdat het van een kinderbedje overgaat op een “grote mensen bed”,…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.