Blogtips: investeer in jezelf en je blog!

Blogtips: investeer in jezelf en je blog!

Bloggen is meer dan alleen maar af en toe of zelfs dagelijks een stukje tikken en dat de ether in gooien. Er komt zoveel meer bij kijken. Alle bloggers die met bloggen een redelijke boterham verdienen, kunnen dat beamen. En ook de bloggers die nog niet zover zijn, weten dat het bloed zweet en tranen kost om een bepaalde groei door te maken.

Een blog laten groeien gaat niet vanzelf. Je zal moeten investeren in tijd, heel veel tijd en in geld. Al die kilometers in de auto of met openbaar vervoer om naar persbijeenkomsten te gaan en te netwerken, de producten die je uit eigen zak koopt om content te creëren voor je blog en je investeert in jezelf door het volgen van trainingen.

Je bent als zichzelf respecterend blogger altijd op zoek naar groei, kennis en verbetering. Je leest je een ongeluk over SEO, maar toch ontbreekt altijd net dat stukje van de puzzel. Net de informatie die helemaal op jou als blogger gericht is. En er zijn zoveel meer aspecten aan het bloggen die je aandacht vergen. En dat is nou precies de reden waarom Joyce (mamsatwork.nl), Marguerita (marstyle.nl) en ik jaarlijks een kennisevent voor bloggers organiseren. Puur ontstaan vanuit een eigen behoefte naar meer kennis, naar meer groei. En als wij die behoefte hadden, zo redeneerden we, dan hadden andere bloggers dat toch ook?

En dat bleek ook zo te zijn. Want zowel in september als de afgelopen editie van het Blogger by Nature event hebben we meer dan 60 deelnemers mogen verwelkomen.

 

Investeren in jezelf als blogger

Afgelopen zaterdag 2 juni was de 2e editie van ons event al weer. De eerste in september was een groot succes, maar voor m’n gevoel hebben we met de 2e editie de eerste overtroffen. Het kan ook zijn dat ik meer relaxed was dan de eerste keer, ondanks dat er in de aanloop naar dit event van alles mis ging. Ik zal je onze beslommeringen die eraan vooraf gingen besparen en vertellen hoe het was. En wat je kunt verwachten als je in de toekomst besluit om te investeren in jezelf en in je blog om er meer uit te halen dan er in zit.

 

Blogger by Nature event 2018

 

Het Blogger by Nature event

Het Blogger by Nature event werd de 2e keer wederom gehouden in Stayokay Soest. Dat was de eerste keer zo goed bevallen: het meedenken, de fantastische lunch, de behulpzaamheid voor en tijdens de dag door alle medewerkers. Het is een locatie die bij ons past. Ongedwongen, niet chique maar wel kwaliteit. Kortom… we hopen deze partner lang te mogen behouden.

De zaterdagochtend begint met de inschrijvingen van 09.30 – 10.00 uur. Je krijgt dan gelijk je goodiebag mee, die deze editie heel fijn gevuld was met o.a. een prachtig zilveren armbandje t.w.v. 29,50 van Kaya Sieraden én een waardebon van 40 euro voor die bloggers die met Kaya willen samenwerken, speelgoed van KNEX en een Squishy, Return to Sender had een donatie gedaan met wishing bells, Kneipp met een heerlijke spray bodylotion, De Kunstboer doneerde een te gek make-up tasje of etui, een houten wagenspanner van Deem Design, een armbandje van Bandajanas, biologische fruitsnoepjes van de kleine keuken en waardebonnen van Bulbby en 7Mind die nagestuurd zijn/worden per mail. Al met al een goodiebag met een waarde van meer dan 150 EURO. Of ons dat volgend jaar weer gaat lukken, is altijd maar weer de vraag. We doen ons best…

Na de inschrijvingen, het kussen van je collega’s, de thee, koffie en bezoek aan het toilet kon de dag beginnen met de training SEO, die gegeven werd door Caroline Geven van Yoast. En wat een leuke en leerzame training was dat! Iedereen was er unaniem over eens dat het helemaal top was.

Na deze anderhalf uur durende training was het tijd voor de lunch.

’s Middags kon iedereen kiezen uit de trainingen: Branding van Karin van the Brand Agency, DA/PA van Henk van Smart Internet Marketing, Google Analytics van Gea van webwinkelcoach, De tips en trics van succesvol blogger Linda van Mamaliefde.nl en Pinterest van Jody van de Pinacademie. De training Pitchen van TIM viel helaas uit.

En daar was natuurlijk nog het netwerkplein waar alle deelnemers een uur op “losgelaten” werden. Voor veel mensen best spannend om die drempel te nemen, jezelf aan te schuiven bij een tafeltje en te vertellen wie je bent en wat je blog bijzonder maakt. Maar drempels zijn er om genomen te worden. Je leert ervan. En uiteindelijk zijn ze lang niet zo hoog als jij ze van tevoren bedacht had. Iedereen heeft het netwerkplein als heel positief ervaren. Zowel de deelnemers als de bedrijven die op het plein stonden zoals: Hemd voor Hem, Kinepolis, Mr & Mrs Tea, Leitz, RVG Media, Philogirl, Search Result en The PR Factory.

Het is mede door deze bedrijven op het netwerkplein dat de investering die dag nog reuze meevalt. Deze editie kon je als early bird een ticket kopen voor 69 euro excl. btw. Besloot je later een ticket te kopen, dan was de prijs 85 euro. Hopelijk kunnen we door sponsors deze prijzen zo houden. Reken maar eens uit wat een dagje op stap met vriendinnen kost. Wat je kwijt bent aan een uitgebreide lunch en drinken met niet te vergeten een prosecco en een lekker hapje + bitterbal. En bij het Blogger by Nature event krijg je niet alleen die gezelligheid van vriendinnen onder elkaar (en dit jaar een enkele man), maar ook wordt je hoofd vol gestopt met kennis. Kennis om je blog te laten groeien en om er wellicht zelfs een onderneming van te maken.

Wie ga ik volgend jaar zien op het Blogger by Nature event?? Ga jij in jezelf en je blog investeren?

Wil je op de hoogte blijven van het Blogger by Nature event? Check dan onze Facebookpagina, word lid van onze Facebookgroep en volg ons op Instagram.

» Kijk hier voor meer blogtips

De foto's zijn van onze huisfotograaf Didie van Mindful Fotografie

 

Meer blogs van Esmée:

Juni: grote hoogtes en diepe dalen

Juni: grote hoogtes en diepe dalen

Niet dat mijn leven elke dag vol met belangwekkende gebeurtenissen is hoor. Maar de maand juni was er eentje met hoogtepunten en dieptepunten.…

Mijn 7 kom-tot-mezelf-momenten

Mijn 7 kom-tot-mezelf-momenten

Als ik een week hard gewerkt heb of ik heb wat moeizame momenten gehad die dag, dan móet ik even tijd voor mezelf nemen. Ik zet dan Esmée…

De zwartste dag uit mijn leven

De zwartste dag uit mijn leven

Het is morgen 30 jaar geleden: 16 juni 1989. 30 jaar geleden dat ik ’s ochtends nog vol verwachting en onschuld wakker werd, uitkijkend naar…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta. Hier help ik kleine zelfstandig ondernemers met hun online presentatie en zichtbaarheid. Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde. 

Reacties 6

 1. Didie

  jun 07, 2018 at 04:22

  Ik geniet mee van jullie dromen en gave initiatieven. Was een geslaagde dag.  1. Esmée

   jun 08, 2018 at 10:36

   Was fijn dat je er weer bij kon zijn Didie. En wat zijn het weer prachtige foto's geworden! 2. Op basis van alle enthousiaste verhalen over dit event, zit ik het nu wel te overwegen!  1. Esmée

   jun 08, 2018 at 10:34

   Zou gezellig (en leerzaam) zijn als je volgende keer ook aan kunt sluiten Nicole! 3. Nicole

  jun 12, 2018 at 09:00

  Voor mij was het de eerste keer en wat heb ik genoten! Wat een geweldige dag. Super georganiseerd, toffe workshops, veel gekletst, nieuwe contacten opgedaan... een enorme verrijking. Ik hoop er de volgende keer ook weer bij te kunnen zijn!This thread has been closed from taking new comments.