);

Blogtips: bouw aan je mailinglijst!

Blogtips: bouw aan je mailinglijst!

Een heel goede manier om traffic naar je blog te genereren en aan lezersbinding te doen, is het regelmatig versturen van een nieuwsbrief. Een flink e-mailbestand met trouwe lezers is, ook in deze tijd met alle social media, goud waard. Waarom? Je kunt heel veel energie steken in het laten groeien van je volgers op social media, maar je bent dan enorm afhankelijk van het algoritme en de wijzigingen die onze vrienden van Facebook en Instagram hierin aanbrengen. Je bereik kan van het ene op het andere moment zomaar met tientallen procenten dalen en dat kun je dan alleen nog maar met het investeren van advertentiebudget op niveau brengen. Dat geldt in mindere mate voor Google, maar ook die is wispelturig. De energie die je daar dagelijks in steekt, kan met 1 druk op de knop van iemand aldaar teniet worden gedaan en je organische bezoekersaantallen doen verpulveren. Het enige dat dan overeind blijft, is je opgebouwde mailbestand en het contact dat je met je lezers hebt via nieuwsbrieven.

 

Hoe bouw je een mailinglijst op?

Voordat je een nieuwsbrief kunt versturen, moet je eerst een mailinglijst opbouwen van geïnteresseerde lezers. Ik ben daar vrijwel direct vanaf het begin van Website4Mama mee gestart. Zo kun je aan de rechterzijde van mijn site op elke pagina je e-mailadres kwijt om je in te schrijven op mijn nieuwsbrief. Ook kun je je via mijn Facebookpagina inschrijven. Inmiddels heb ik meer dan 400 email adressen verzameld. 400 trouwe lezers die ik, als ik daarvoor de tijd vind (minder vaak dan ik zou willen) ;-), op de hoogte hou van win-acties, leuke producten, blogs en nieuwe webshops. Ook wordt mijn nieuwsbrief, als de e-maillijst groot genoeg is, een inkomstenbron. Adverteerders zijn namelijk nog altijd dol op de communicatie via nieuwsbrieven. Het percentage dat mijn nieuwsbrief opent, is namelijk heel hoog met rond de 60% en ongeveer 10% klikt op een of meerdere links. Het geweldige van e-mailmarketing is dat alles meetbaar is. Wie je nieuwsbrief geopend heeft, waar deze persoon op geklikt heeft, het is allemaal terug te vinden in de statistieken van je nieuwsbriefprogramma.

 

Hoe ik mijn mailinglijst heb laten groeien? Ik geef je hieronder mijn tips:

  • Hou de drempel laag. Vraag alleen om een voornaam en een e-mailadres of zelfs alleen een e-mailadres als je niet van plan bent om je nieuwsbrieven te personaliseren.
  • Zorg ervoor dat de mogelijkheid tot inschrijving op alle pagina’s aanwezig is
  • Dat wat van belang is voor je website zet je boven de fold van je blog (het gedeelte van je site dat je ziet op een laptop of desktop zonder te hoeven scrollen) en duidelijk in het zicht. Moffel je nieuwsbrief aanmelding daarom niet weg in de footer.
  • Geef iets weg bij een aanmelding op je nieuwsbrief. Dat kan voor een blogger bijvoorbeeld de garantie zijn dat je nieuwsbrieflezer als eerste op de hoogte is van winacties of blogs. Voor mijn online marketing bedrijf Linea Recta geef ik bijvoorbeeld 10 Facebookmarketingtips weg.
  • Heb je een winactie op je blog? Geef dan aan dat een reactie op je winactie betekent dat ze zich automatisch inschrijven voor je nieuwsbrief. Zet er ook bij dat uitschrijven altijd mogelijk is.

 

Dit zijn mijn tips, maar wil je er nog heel veel meer, dan raad ik je aan om het stappenplan voor een killer e-maillijst eens te lezen van Newsletter2Go. Hierin staan geweldig goede tips om je nieuwsbrief op te zetten en in no-time een flink e-mailbestand op te bouwen. De whitepaper is helemaal gratis te downloaden via deze link.

5 tips voor het kopen van zwangerschapskleding

5 tips voor het kopen van zwangerschapskleding

Je bent in verwachting! Wat leuk, gefeliciteerd! De eerste paar maanden kan je waarschijnlijk nog gewoon je “normale” kleding dragen, maar…

Een fijne werkplek in huis creëer je zo!

Een fijne werkplek in huis creëer…

Sinds kort ben ik qua werkplek verhuisd van de keukentafel naar een echt bureau en een eigen werkplek. Het werd ook wel tijd! Al ruim 7 jaar…

5 bespaartips voor een duurzamer huis

5 bespaartips voor een duurzamer…

Nu energieprijzen de pan uit rijzen, is de noodzaak van verduurzamen nog dringender geworden. Elke huiseigenaar die…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 1

  1. Ik heb wel een mailinglist maar die gaat automatisch bij nieuwe posts. Omdat ik zelf een hekel heb aan nieuwsbrieven, ben ik er niet zo advitef mee.This thread has been closed from taking new comments.