);

Blogger? Wat doe je dan de hele dag?

Blogger? Wat doe je dan de hele dag?

Als ik vertel dat ik blogger ben, dat ik een website heb met leuke webshops en een blog voor moeders met jonge kids, dan zijn er mensen bij die moeilijk gaan kijken. En dan volgt al snel de ongeloofwaardige blik als ik zeg dat ik toch zeker 50 tot 60 uur in de week werk aan mijn 2 ondernemingen. Al snel volgt dan de vraag: “maar wat doe je dan de hele dag?”. Ja wat doet een ondernemer… ondernemen! Dus voor mij inspiratie om weer eens te bloggen. Over het bloggen en mijn website dit keer. Ik leg het daarom nog 1x uit voor iedereen die het graag lezen wil of het daarvoor niet helemaal snapte. Dit is wat ik de hele dag uitspook!

 

Over het bloggen

Ik heb altijd geschreven. Dagboeken als kind, brieven, mailings en marketingplannen voor mijn werk en nu schrijf ik over moederdingen: zaken die mij interesseren zoals fashion voor kids, mijn zwangerschap en bevalling, prematuriteit, leuke producten en dingen die ik heel graag op papier wil zetten. Soms heel persoonlijk, soms met heel veel zelfspot en soms gewoon omdat ik het leuk onderwerp vind en denk dat het jullie zal interesseren.

Maar ik schrijf alleen over dingen die ik leuk vind. Wat ik het afgelopen weekend heb gegeten of wat ik heb gekocht voor mijzelf of kind interesseert volgens mij niemand en eerlijk gezegd… mij ook niet. Dat ga je dus hier niet vinden.

En valt er dan geld te verdienen met bloggen? Jawel hoor. Af en toe heb ik een betaalde schrijfopdracht. Dat soort blogs herken je dan aan het feit dat onderaan staat dat het via een samenwerking tot stand is gekomen. Maar ook bij betaalde opdrachten schrijf ik alleen omdat het onderwerp me intrigeert of interessant lijkt en ik denk dat ik er een leuk blog over kan schrijven. Schrijven voor uitsluitend het geld zal ik nooit doen. Maar ook hier moet gewoon de schoorsteen roken net als bij jullie thuis. Ook plak ik wel eens een link naar een webshop als bol.com in mijn blogs, zodat je dat leuke product gelijk kunt bekijken en eventueel kan bestellen. Ik ontvang hierover dan een klein percentage commissie en het mooie is dat het jou niets extra kost. Tot nu toe is dat net genoeg om de kosten van de hosting en aanpassingen aan mijn website van te betalen. Het houdt me dus in de lucht.

 

Over het ondernemen

Ik ben een ondernemend type en ik ben rete-eigenwijs. Eigenlijk te eigenwijs om voor een werkgever te werken met een leidinggevende die graag controle houdt over wat ik doe en vooral hoe ik het doe. Ik heb mezelf inmiddels goed leren kennen. Voor een baas werken is gewoon geen goed idee. Ik maak zelf uit wat ik doe en wanneer ik het doe. Doe ik iets niet goed of is op een willekeurige dag niets van mijn to-do lijstje afgevinkt, dan kan ik alleen mezelf hiervan de schuld geven. Ik hou van creëren en ik kan mijn creativiteit kwijt in het bloggen en het ondernemerschap. Of het nu het ontwerp van mijn website is of de contacten met eigenaren van toffe webshops, het opzetten van een nieuw bedrijf of de samenwerking met andere ondernemers en bloggers, het geeft heel veel voldoening om zelf verantwoordelijk te zijn voor je eigen succes.

 

Maar wat doe je dan de hele dag?

Oh, je wilt mijn dagindeling weten? Nou hier komt ie dan:

08.30 – 12.00 uur

Nadat dochterlief naar school is gebracht (of zelf onderweg is) duik ik achter mijn laptop en bekijk ik mijn mail. Dan ben ik druk met social media inplannen en blogs delen in diverse Facebookgroepen, want die lezers komen helaas niet vanzelf aanwaaien. Ik benader webshops voor een vermelding, begin aan een blog en plaats de blog voor morgen, zodat deze om 06.00 uur de volgende dag online komt. Elke dag een nieuwe blog op dezelfde tijd. De hele tijd staat Facebook aan en reageer ik tussendoor op de reacties op blogs of berichten.

Om 12.00 uur haal ik dochterlief van school, maak ik lunch voor haar en terwijl zij even relaxt voor de tv met een boterham, ga ik nog even verder achter de laptop. Ik moet dan niet de tijd vergeten, want dan komt ze dus te laat…mijn schuld, sorry juf.

13.00 – 15.00 uur

Dochter weer naar school en ik schrijf nog even verder aan mijn blog. Soms schrijf ik een blog in een half uurtje, soms doe ik er een hele dag over. Dat is afhankelijk van het onderwerp en de research die ik voor dat blog moet doen. Doe nog even snel boodschappen voor het eten die avond en mail een paar bedrijven terug. Check mijn planning voor de komende fotoshoot. Heb ik alle kleding en schoenen binnen? Kan ik al een draaiboek maken? Heb ik misschien accessoires nodig? Die fotoshoots doe ik een paar keer per seizoen en mijn buurvrouw Wendy van Wens Fotografie schiet dan prachtige foto’s in haar professionele studio. Heel blij met deze samenwerking.

15.00 uur

Tijd vliegt. Dochter staat zo weer voor de deur of ik ga haar even halen. Vindt ze zo leuk en gezellig als ik dat doe, maar soms is het daarvoor gewoon te druk en komt ze alleen met de step of fiets uit school.

15.30 – 17.30 uur

Zo dochter weer thuis. Al dan niet met playdate. Spelen is prima, maar ik moet nog wel een  en ander afmaken, dus ik maak even snel wat drinken, leg een snoepje neer en ga weer aan het werk. Hoeveel bezoekers heb ik vandaag al en welke blogs worden het beste gelezen? Hoe lopen mijn advertenties? Moet ik misschien wat aanpassen? Ik plan weer wat berichten in voor mijn klanten waarvoor ik de Facebookpagina’s beheer, want naast deze website en het bloggen hou ik me ook bezig met social media beheer voor andere ondernemingen. Oh ja, nog even een winnaar trekken van die leuke winactie en de social media inplannen voor de dag erna. En niet te vergeten mijn administratie nakijken. Zijn alle facturen betaald? En ik moet nog een factuur maken.

17.30 uur tijd voor eten maken en de rotzooi op de keukentafel opruimen, zodat ik de borden neer kan zetten.

20.00 – 21.30 uur

Dochter naar bed gebracht en ik duik nog even achter de laptop. Ik maak mijn planning voor morgen, want ik slaap beter als ik alles opschrijf wat ik de volgende dag moet doen. Even het hoofd leegmaken dus. Ondertussen check ik nog even de mail, beantwoord er nog 1 of 2, check de laatste reacties op social media en dan is het tijd om nog even tv te kijken of gewoon m’n bed in te duiken. Weer een dag voorbij.

Morgen een afspraak in Amsterdam met een leuk merk waarmee ik ga samenwerken en een PR bureau (waarom zijn al die afspraken toch in Amsterdam!), dus dat betekent extra lang doorwerken in de avond om de tijd in te halen, die ik overdag gemist heb.

Oh ja, en zondag? Als het een druilerige dag is en we hebben geen verjaardag of zo gepland, dan pak ik de zondag ook nog even mee als werkdag.

 

Misschien denk je “die is gek”! Nou ja, misschien wel een beetje, maar ik denk dat een dag en werkweek als deze heel herkenbaar is voor veel ondernemers. Weekenden bestaan niet echt en vakanties zonder enig werk ook niet. Social media gaan 24/7 door en een dag geen blog online betekent een dag minder bezoekers op de website. Het is heel veel investeren van je tijd en energie, maar een lol dat ik erin heb! Ik zou niet anders meer willen.

Wat doe jij voor werk? Ook zo blij met wat je doet?

Uitgelichte foto is van Shutterstock

Leuke kraamcadeautjes die elke mama graag ontvangt

Leuke kraamcadeautjes die elke…

Je beste vriendinnetje, nichtje, lieve collegaatje of buurvrouw bevalt, maar wat geef je dan als kraamcadeautje? Rompertjes en andere kleding…

Wat heb je nodig voor het zelf bakken van een taart?

Wat heb je nodig voor het zelf…

Tegenwoordig is het helemaal hip om zelf je taarten te maken voor een verjaardag of een andere feestelijke gelegenheid. Alleen de mensen met…

Agenda's en planners voor ambitieuze mama's 2022

Agenda's en planners voor ambitieuze…

Heb jij je nieuwe planner of agenda al in huis voor 2022? Hoewel steeds meer mensen gaan voor digitaal blijf ik vasthouden aan papier: ik…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 13

 1. Herkenbaar dat te eigenwijs zijn om voor een baas te werken. Ik ga het komende jaar ook proberen om van mijn blog mijn werk te maken. Mooi om te lezen hoe jij je dag indeelt! Mijn kinderen kunnen nog niet zelf naar school en terug, dus ik ben flink aan het racen elke dag, maar toch is het voor de kinderen een stuk relaxter dan toen ik werkte en lange dagen op het werk maakte.  1. Esmée

   feb 22, 2017 at 11:13

   Heel veel succes met het bloggen en de start van je nieuwe onderneming. Als je groot denkt, dan blijft het nooit klein. Dat is mijn ervaring tot nu toe. 2. Ik ben fulltime blogger en ben daar per week zo'n 46 uur aan kwijt. Ik vind het geweldig werk, en ben helemaal blij dat ik dit kan doen.  1. Esmée

   feb 22, 2017 at 11:08

   We zijn inderdaad gezegend dat we iets mogen doen waar ons hart ligt en wat zo leuk is. 3. Lodi

  feb 21, 2017 at 08:21

  Heel herkenbaar, hier is ook de hele dag gevuld met het blogger, delen op Social Media, mails beantwoorden. Super leuk! En ook ik vergeet weleens de tijd en dan ineens is het alweer 5 voor twaalf en moet ik haasten om de jongens op te halen :). Ik heb de afspraak met mezelf dat ik na drie uur tot de jongens gaan slapen niets meer op de computer doe. Dan is het tijd voor de jongens. 4. Ik ben meer een hobbyblogger, dus kom niet aan de uren die jij maakt. Maar ik hoop toch wel dat je er iets meer aan overhoudt dan alleen de website in de lucht kunnen houden?  1. Esmée

   feb 22, 2017 at 11:10

   Ja hoor, wees maar niet bang. Het is hard werken en het verdient nog niet als een full time baan, maar het is genoeg om m'n dingen ervan te doen. 5. Sandra

  feb 22, 2017 at 09:52

  Ik mag morgen eindelijk na 22 maanden weer aan t werk. Heb er zin in.  1. Esmée

   feb 22, 2017 at 11:11

   Heel veel succes Sandra! Ongewenst thuis zitten, is niks. Fijn dat je weer een baan hebt. 6. Wat cool en herkenbaar. Net mijn tweede bedrijf opgezet. En het is zo leuk om te schrijven en te delen. 7. Mensen hebben echt geen clue. En ik doe het naast mijn halftijdse job en ik doe het nog echt als hobby.
  Maar ik zie wel groei, dus wie weet! ;) 8. Aileen

  feb 23, 2017 at 07:46

  Wat leuk om te lezen. Ik blog ook fulltime en herken je verhaal heel erg. Je bent er eigenlijk constant mee bezig. Maar het is wel het mooiste wat er is. 9. Pietje bell

  mrt 04, 2017 at 03:45

  Ja leuk heb ik ook altijd willen doenThis thread has been closed from taking new comments.