);

Het Blogger by Nature event: het was geweldig!

Het Blogger by Nature event: het was geweldig!

Zaterdag 2 september was het eindelijk zover. Ons eerste grootse bloggersevent in Stayokay Soest zou van start gaan. De avond daarvoor waren mijn collega’s: Joyce van Mamsatwork met hubbie Frank, Marguerita van Marstyle en ik al naar Soest afgereisd, zodat we op ons gemak konden voorbereiden op een drukke zaterdag.

Die avond hebben we nog even 90 t-shirts in zakjes staan rollen in de centrale hal van Stayokay onder het genot van een cappuccino en een latte (die koffie is écht goed!). De nervositeit zat er toen al behoorlijk in. Heel veel geslapen heb ik dan ook niet die nacht.

 

Toen was het zover: zaterdag 2 september

De dag waar we zo naar uitgekeken hebben… Toen we wakker waren en naar het uitgebreide ontbijtbuffet togen scheen de zon en waren de medewerkers van Stayokay Soest al druk bezig om de zalen in te richten, de statafels en het koffie/thee/water buffet op te zetten onder de “tent” op de binnenplaats. We hadden graag geholpen, maar alles werd ons fantastisch uit handen genomen. We konden dus in alle rust heerlijke genieten van een uitgebreid ontbijt. Joyce was een beetje nerveus omdat ze die dag ook een training zou verzorgen: Verdienen met je blog. Mijn nervositeit was inmiddels verdwenen. We hadden alle 3 alles gedaan wat we konden doen en het beste van onszelf gegeven. Hopelijk zou de zon blijven schijnen, maar dat was nou net het enige waar we geen enkele invloed op konden uitoefenen.

 

Het Blogger by Nature event is begonnen

Om klokslag half 10 druppelden de eerste deelnemers binnen. Direct bij binnenkomst ontving iedereen haar blogger by nature t-shirt én de goodiebag. Het leek ons bij nader inzien handiger om dit gewoon alvast gedaan te hebben. Zo had iedereen een tasje bij zich om de goodies en folders van de bedrijven op het netwerkplein kwijt te kunnen en konden mensen na het event weg wanneer ze het wilden zonder ons eerst om een tasje te vragen. Het werd gelijk heel gezellig op de binnenplaats. Laat dat maar aan bloggende vrouwen over wink

 

Ook de eerste sprekers arriveerden: Nathan Veenstra van Letterzaken en Annelieke van Yoast. Beiden zouden resp. de training SEO basis en SEO gevorderden geven, die een groot succes bleken. Wat een geweldige start van ons event! Maar toen barstte de hemel open. Met bakken kwam het uit de lucht en de dikke druppels gingen zelfs over in hagel. Jammer, want dat betekende dat we het netwerkplein die middag beter niet buiten konden houden. Dus werd plan B in werking gesteld.

training Yoast blogger by nature event

Na 2 uur zo’n intensieve SEO training kwam de lunch als welkome onderbreking. Ik heb alleen maar een heleboel beppende vrouwen gezien, gezellig genietend van die fantastische lunch. Een lunch die wij zelf om 13.00 uur konden proeven toen alle ondernemers geïnstalleerd waren op het netwerkplein en het middagprogramma van start kon gaan.

lunch tijdens blogger by nature event

Na de lunch waren er 6 presentatiesessies over onderwerpen als affiliate marketing door Milou van Bol.com, fotograferen met je smartphone door Mirreopreis waarbij de groep de opdracht kreeg om een Instagram waardige foto te maken. Op onze Instagram staat een groot deel van deze vaak prachtige fotocreaties. Ook was er een presentatie van Henk van Smart-IM over social media advertising die erg in de smaak viel en onze eigen Joyce kreeg een groot applaus voor haar presentatie over hoe je inkomen genereert met je blog… we hingen aan haar lippen… Het laatste uurtje was voor Naomi van Authentic Chic over Instagram marketing, die volgens ons nog wel een uurtje had kunnen doorgaan en nog een sessie van Milou, die haar 2e sessie over affiliate marketing aangepast had aan de commentaren tijdens en na de eerste.

Aan het einde van de dag sloten we af met drank, sap en een bitterbal. Dat was het moment dat ik ook even wat kon kletsen met mensen. Heel blij dat iedereen zo genoot.

Bloemen op het blogger by nature event

 

Het netwerkplein

De ruimte was natuurlijk beperkt omdat we het nu binnen moesten houden. Maar ondanks de fruitbar van Philogirl, die op veel enthousiasme kon rekenen én de fotostudio voor het maken van  profielfoto’s voor je blog was er genoeg ruimte voor alle ondernemers en rondlopende bloggers. PR bureau Melman stond er met wijn en port, Media Tornado met o.a. de spellen van Identity games en video’s van Warner. De tafel van RVG Media was opgeleukt met gave spreuk-kaarten voor bloggers en een pot met spekkies. Onze grote sponsoren Bol.com en Stayokay stonden er natuurlijk ook. Ook blogger marktplaatsen waar je kunt pitchen als LinkPizza en Hulc.nl en online marketingbureau SMART-IM waren aanwezig en je kon ze daar het hemd van het lijf vragen. Van Ralf van Orange Planet kreeg ik een ooggel van kwallengif. Aangezien ik de dag erna wallen had tot op m’n kin kon ik die gelijk eens goed testen, haha. Maar verrek… het werkte nog ook! Bedankt Ralf! Een groot succes was Joost met zijn bureau Alpha Communications, want Joost had planten meegenomen. Voor alle deelnemers een tas met 2 planten, plantenvoeding, een Gardena tuinschepje en tulpenbollen. En als organisator ontving ik ook nog eens een prachtige Anthurium kamerplant net als alle trainers van die dag. Echt ontzettend bedankt Joost! Helaas moest Marjolijn van PR bureau The PR Factory vanwege familieomstandigheden op het allerlaatste moment afzeggen. Ik had haar graag ontmoet, maar bij een volgend event is ze er zeker bij.

 

De Blogger by Nature goodiebag

Niet alleen ontvingen alle deelnemers het gave t-shirt, maar we hadden ook een prachtige zwart katoenen tas met leuke goodies. Deze zou eerst iets voller zijn, maar sommige bedrijven op het netwerkplein besloten de goodies zelf uit te delen. Ook prima natuurlijk. Maar voor wie het weten wil… Dit zat in onze goodiebag: badstof slippers waar mijn dochter direct mee aan de haal ging, een armbandje van Miss Etam en een kortingsbon van 5 euro, een prachtige handmade kaart die je ook kunt inlijsten voor op de kinderkamer van Lieverdeliefste, een fotohanger met houten kralen van MadebyBir die ik zeker ga gebruiken, een allerschattigste deurhanger van Hip Huisje, een masker van So Baggy samen met een 10% kortingsvoucher, een spel kaarten van Cool Gift, een kortingscode van gepersonaliseerde boeken voor kinderen die je mag delen met je volgers, 20% korting op het cursus aanbod van Yoast die er ook nog een koekjesvorm bij deed en van Stayokay een douchetimer zodat je geen onnodig water verspilt en 25% korting op een overnachting bij een Stayokay naar keuze. 

De naborrel met prosecco, sap en bitterballen

 

En nu?

We genieten nog even na van de blogs die door bloggers geschreven wordt, van de leuke posts op social media en van de contacten. En dan wordt het binnenkort bijeenkomen voor het plannen van een 2e editie van Het Blogger by Nature event. Want die gaat er zeker komen. Ideeën genoeg. Vind je het leuk om mee te denken, contact met je collegabloggers te onderhouden, vragen te stellen over wat dan ook, word dan lid van onze Facebookgroep. Daar word je als eerste op de hoogte gesteld van nieuwe plannen. Ook als je een zakelijke interesse hebt in het event en ons platform ben je van harte welkom in deze groep.

 

Tot slot

Ik wil uit het diepst van mijn hart mijn 2 lieve collega’s en vriendinnen Joyce en Marguerita bedanken voor de samenwerking in het afgelopen jaar. Alle 3 liepen we met hetzelfde idee rond en we vonden elkaar. Doordat we alle 3 zo verschillend zijn en ieder verschillende sterke punten hebben, vullen we elkaar naadloos aan. We zijn een superteam. Ik kijk uit naar het volgende event dat we gedrieën organiseren. Bakkie doen? laugh

Tot een volgend Blogger by Nature Event!

Fotocredits: Didie.nl

 

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 3

 1. Jaaaaaaaaaaaaaaaa bakkie doen! Heerlijk om al die leuke foto's op instagram te zien en de blogposts die via Facebook onder mijn aandacht komen. Wat was het genieten om te zien dat ons harde werk zo ontzettend in de smaak viel bij iedereen :-) Superteam inderdaad! 2. Anja

  sep 07, 2017 at 08:18

  Jammer dat ik er niet bij kon zijn. Hoop volgende keer wel present te kunnen zijn. Leuk om al die verhalen van andere bloggers te lezen. 3. Rory

  sep 11, 2017 at 08:57

  Oh wat was het leuk lees ik! Ik had niet anders verwacht van jullie drie toppers! Jammer dat ik er niet bij kon zijn, maar ik kwam dus net terug uit Griekenland ('s nachts) en ik had het goed ingeschat. We waren kapot. Hadden die paar daagjes echt nodig om bij te komen voordat de school (en werk) weer begon op maandag... neemt niet weg dat ik er een ander keertje graag bij wil zijn ????This thread has been closed from taking new comments.