);

Bloemen voor de liefste mama

Bloemen voor de liefste mama

Sien is vier en zit nu op school. Ze vindt het geweldig en heeft het enorm naar haar zin. Maar als je vraagt hoe de dag was, krijg je steevast het antwoord “goed”. Denk maar niet dat ze wil vertellen wat ze heeft gedaan. Deze week was het echter anders. Helemaal opgewonden was ze toen ze vertelde dat ze bezig is met een verrassing. Met daarachteraan: “Maar jij mag dat niet zien, dus niet meer in de klas komen hoor mama!” De heerlijke tijd voor Moederdag wink.

 

Een bos bloemen voor de liefste mama

Moederdag komt er weer snel aan, de dag bij uitstek om alle mama’s eens extra te verwennen. En elke mama maak je toch blij met een mooie bos bloemen? Zeker als ze de bloemen geen water hoeft te geven. Daarom leg ik in dit knutselblog uit hoe je een prachtige bos bloemen voor de liefste mama kan maken.

 

Dit heb je nodig om bloemen te maken

Om de bloemen te maken heb je het volgende nodig:

  • Vilten lapjes in vrolijke kleuren
  • Leuke knopen
  • Chenille draden
  • Katoengaren
  • Een naald
  • Een schaar
  • Een potlood

Kijk hier voor vilten lapjes

 

Bloemen maken voor Moederdag

Elke bloemen wordt gemaakt van twee stukken vilt, twee knopen en één chenille draad. Zoek twee mooie lapjes vilt uit en vouw deze dubbel. Teken met het potlood een halve bloem op de lapjes, de ene bloem wat groter dan de andere. Knip de bloemen uit.

Moederdag bloemen van vilt makenMoederdagbloemen maken

 

Nu komt het moeilijkere gedeelte waarbij kleinere kinderen wat hulp bij nodig hebben. Leg de twee bloemen op elkaar – kleine op de grote - met daar bovenop de twee knopen. Onder de de grote bloem leg je het chenille draad. Naai met het katoengaren deze onderdelen aan elkaar. Maak gebruik van de knoopsgaten in het midden. Als alles goed vast zit knoop je aan de onderkant van de bloem het begin van het draad en het einde aan elkaar. Knip de lange draden af.

Trek het chenille draad zo, dat het midden van de draad ook in het midden van de bloem zit.. Vouw het draad dubbel en draai de twee helften in elkaar om de steel van de bloem te maken.

Moederdag boeketje van vilt makenVilten boeketje maken voor Moederdag

 

De liefste mama verdient natuurlijk een hele bos met mooi bloemen, dus ga aan de slag en maak er nog veel meer. Nu hoef je de bloemen alleen nog maar mooi in te pakken en er een lief kaartje aan te hangen.

Boeketje zelfgemaakte bloemen DIY

 

Vast een hele fijne Moederdag!

Zelf een lief tasje maken

Zelf een lief tasje maken

Houdt jouw dochter ook zo van fröbelen en knutselen? Van niets iets maken wat nog bruikbaar is ook? Dan is het harten tasje echt iets voor…

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Deze week is de juffen dag bij Sien op school. Een speciale dag waarbij alle kleuterjuffen hun verjaardag vieren en extra in het zonnetje…

Een sokken popje maken

Een sokken popje maken

Ook midden in de zomer is knutselen erg leuk. Dit keer een wat moeilijkere knutsel voor wat oudere kinderen, een sokken popje. Ik heb er zelf…

Al vanaf een jaar of 4 haakte en breide ik met mijn moeder mee. Het creatief bezig zijn zat er bij mij al jong in. En bij haken en breien is het niet gebleven. Ik knutselde wat af. Toen ik bij een vereniging de kinderentertainment mocht gaan doen, was ik helemaal in mijn sas. Al snel ontstonden bij mij toen de wilde plannen van een eigen bedrijfje op het gebied van knutselen met kinderen. 

In 2013 gooide ik het roer drastisch om. Vanaf dat moment ging ik helemaal voor mijn webwinkel en dus mijn droom. De webwinkel kreeg de naam SienEnCo. Sien is de naam van mijn dochter en Co, haar knuffelkonijn, is de mascotte. De webwinkel werd al snel gevuld met leuke, stoere, grappige knutselpakketten. Daarnaast werden ook de ideeën voor kinderfeesten en workshops al snel uitgewerkt en vormgegeven. 

Reacties 1

  1. Ik vind ze leuk! en het beste van alles: ze hebben geen water nodig!This thread has been closed from taking new comments.