);

De beste vloeren voor een gezin met jonge kinderen

De beste vloeren voor een gezin met jonge kinderen

Wanneer je een huishouden hebt met kleine kinderen, dan stel je heel andere eisen aan de vloeren in je woning dan wanneer je kinderen groter zijn of wanneer je alleen of samenwoont met een partner. De vloeren worden veel intensiever gebruikt. Er wordt op rondgerend, gespeeld en er valt waarschijnlijk vaker dan eens per dag iets over de grond, wat snel en hygiënisch opgeruimd moet worden. Vandaar dit artikel met de beste vloeren voor een gezin met jonge kinderen. Zodat jij een keuze kan maken uit vloeren die jij mooi vindt of het beste bij de uitstraling van je huis vindt passen.

 Dit zijn de beste vloeren voor een gezin met jonge kinderen:

 

Laminaatvloer

Tegenwoordig is laminaat vrijwel niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. Je hebt zoveel verschillende soorten en kleuren laminaat, dat de verscheidenheid niet op te noemen is. Van smalle delen tot heel brede van 25 cm zoals wij in de woonkamer hebben. Glad of met houtnerf en ribbel en zelfs vierkante vloerdelen en met visgraat heb je in laminaat. Voor ieder wat wils. Laminaat is warmer aan de voeten dan steen, maar weer kouder dan echt hout en vinyl. Dus een lekker kleed bij de bank is wel fijn voor de voetjes.

Het voordeel van Laminaat is, dat het heel sterk is en lang meegaat als je de juiste laminaatsoort voor de ruimte kiest. Kies voor een laminaat voor intensief gebruik. Zeker met kinderen is dat een must. Laminaat is makkelijk te reinigen, wat handig is voor omvallende drinkbekers en rondvliegende spaghetti Een Laminaat vloer kopen doe je gemiddeld voor 20 euro per m2 en het is makkelijk zelf te leggen. Wil je het laten leggen dan kost dat gemiddeld 12 euro per vierkante meter inclusief het leggen van de ondervloer.

 

Vinyl vloer

Buiten het feit dat een vinyl vloer makkelijk te leggen en ook vrij betaalbaar is, is deze vloer onderhoudsarm, geluiddempend, makkelijk schoon te houden met water en voelt het comfortabel aan de voeten. De vloer veert enigszins mee, dus de minste kans op letsel bij een valpartij. Eigenlijk zijn er maar weinig nadelen aan een vinyl vloer, want je kan het zelfs leggen over vloerverwarming en is tevens geschikt voor badkamers. Je hebt er tegenwoordig zelfs verschillende designs in en is werkelijk in alle kleuren verkrijgbaar.

Gemiddeld betaal je voor een prima Vinyl vloer 25 euro per m2.

Een Vinyl vloer is minder geschikt als je naast kinderen ook een hond hebt rondrennen. Die kunnen hun nagels niet intrekken waardoor de bovenlaag van het Vinyl beschadigd kan raken. 

 

PVC vloer

Iets duurder dan vinyl, maar de PVC vloer gaat wel wat langer mee en is dus een duurzamere oplossing. En het is een ideale vloer om te leggen over een vloerverwarming. Het is een wat sterker materiaal en gaat daardoor langer mee én het is krasbestendiger. En net zo makkelijk schoon te maken. Dus heb je bijvoorbeeld naast kinderen ook nog huisdieren rondrennen, dan is een PVC vloer een heel goede keuze.

Een PVC vloer kost gemiddeld 35 euro per m2.

 

Houten vloer

Een echt houten vloer is natuurlijk prachtig en ook de meest duurzame vloer. Het gaat een lifetime mee. Vooral houten vloeren die je op kunt schuren en opnieuw kunt lakken of in de olie kan zetten gaan jaren en jaren mee. Zorg wel voor een gladde houten vloer die redelijk strak tegen elkaar gelegd kan worden zonder kieren en diepe voegen, want een boterham met hagelslag is anders lastig te verwijderen wink

Een houten vloer kost tussen de 40 en 90 euro per m2.

 

Kurkvloer

Waar je misschien minder vaak over hoort, is een kurkvloer. Maar ook een kurkvloer is prima geschikt voor een huishouden met kinderen. Een kurkvloer is isolerend, dus geen koude voetjes als de kinderen uit hun bedje stappen. Kurk houdt de warmte van de omgeving vast en voelt daarom aangenaam aan. Ook heeft kurk een geluiddempende werking en het trekt het geen stof aan. Daarnaast is een kurkvloer onderhoudsvriendelijk en omdat het een natuurlijk product is, is het ook nog eens duurzaam.

Een kurkvloer kost gemiddeld zo’n 45 euro per m2.

» Lees ook: vloeren voor een stijlvolle moderne woning

 

Voor welke vloer kies jij?

 

Meer blogs van Esmée:

Elektrisch rijden? Hier moet je rekening mee houden!

Elektrisch rijden? Hier moet je…

Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden. De elektrische auto’s worden ook steeds beter. Dat mag ook wel, want ik vond het persoonlijk nog…

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe badkamer

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe…

Weet je wanneer ik extra geniet van een vakantie of een weekendje weg? Als de accommodatie in kwestie een mooiere badkamer heeft dan ik thuis…

De beste vloeren voor een gezin met jonge kinderen

De beste vloeren voor een gezin…

Wanneer je een huishouden hebt met kleine kinderen, dan stel je heel andere eisen aan de vloeren in je woning dan…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.