Bespaartips voor je huishouden: meer doen met minder

Bespaartips voor je huishouden: meer doen met minder

Hier in huis doen we het al een paar jaar grotendeels op 1 salaris. Alles wat ik met mijn blog verdien, is mooi meegenomen en besteed ik vooralsnog aan mezelf op een kleine bijdrage aan de huishoudpot na. Na de jaren van teren op wat ik al had, mag ik van mezelf af en toe weer wat uitgeven. Een paar nieuwe schoenen, nieuwe kleding, een lekkere doucheschuim als ik daar zin in heb. Ik denk nog steeds 2x na voordat ik wat uitgeef, maar ik geef wel weer uit in tegenstelling tot een jaar geleden.

Omdat ik niet de enige ben die spaarzaam om moet gaan met het geld dat elke maand beschikbaar is, heb ik mijn bespaartips én die van anderen eens op een rijtje gezet. Wie weet zit er eentje tussen, die je nog niet wist en deed en goed kunt gebruiken.

 

Bespaartips voor je huishouden:

Maak een weekmenu en haal 1x boodschappen

Toen ik full-time buitenshuis werkte, móest ik wel. Nu ga ik vaak tussendoor naar de supermarkt om nog laatste boodschappen voor die dag te halen. En je komt dan altijd met meer thuis dan je van plan was. Dit is een goede bespaartip! Maak een weekmenu en zet de ingrediënten op je boodschappenlijst. Vul het verder aan met vuilniszakken, wc-papier, drinken, etc. en je hoeft de rest van de week niet terug naar de supermarkt. Dit scheelt makkelijk tientallen euro’s in de week.

 

Stap over naar een andere energieleverancier

Goede tip: de tarieven voor energie vergelijken. Als je elk jaar overstapt naar een andere energieleverancier kan je dat honderden euro’s per jaar besparen. De eerste keer dat je dit doet, bespaar je uiteraard het meest. Deze contracten duren vaak een jaar of 2 jaar. Let erop dat je niet vóór de datum dat het contract een jaar geleden inging weer opzegt, want dan moet je vaak de korting weer terug betalen.

 

Installeer de reclamefolder app op je telefoon

Super handig! Deze reclamefolder app is een uitkomst voor NEE/NEE sticker houders zoals ik. Ik ontvang nooit een folder in de brievenbus want ik hou niet van de enorme papierhoop die je zo wekelijks verzamelt. Maar dan mis ik ook de acties van diverse drogisterijen, de Blokker en de supermarkt. Niet met deze app, want de reclamefolder app houdt alle aanbiedingen voor je bij. Je kunt makkelijk kijken welke aanbiedingen er bij welke supermarkten in jouw buurt gelden en zo bespaar je vele euro’s per maand aan boodschappen. Aanrader!

Bespaartips in het huishouden

 

Bezoek de markt

Op de markt is je gulden een daalder waard. Dit is natuurlijk een ouwetje, maar nog steeds waar. De tip die ik kreeg: ga naar de markt en dan bij voorkeur net voordat ze gaan opruimen. Nooit aan gedacht, maar blijkbaar kun je vlak voor sluitingstijd je groente en fruit net iets goedkoper meekrijgen dan vroeger op de dag.

 

Kweek je eigen groente

Zelf je groente kweken is natuurlijk goedkoper dan het bij de groenteboer of supermarkt kopen. Je moet dan uiteraard wel een tuin hebben. En het is leuk om het samen met je kinderen te doen. Eten wat je zelf verbouwd hebt, is tenslotte altijd lekkerder dan zelf gekocht…

» Lees hier: hoe hou ik een moestuintje

 

Besparen in huis

Zet je kachel een graadje lager en trek een warme trui aan, haal de spanning van elektrische apparaten als je ze niet gebruikt. Bijvoorbeeld door een stekkerdoos die je in 1x uit kunt doen met een knop. Elke dag je handdoeken wassen, is niet nodig. Je hebt een schoon lijf als je je afdroogt. Schrijf alles op wat je uitgeeft. Het geeft je inzicht in je uitgaven patroon en je gaat minder uitgeven. Werkt hetzelfde als opschrijven wat je eet…. Je gaat automatisch minder eten en snoepen (bewezen effectief  wink). Bespaar op je energierekening door het gebruik van LED lampen. Ze zijn in aanschaf wel duurder, maar je doet er veel langer mee én ze verbruiken minder stroom.

En wil je besparen op je verzekeringen, ga dan eens je woonverzekering vergelijken. Daar kan je echt heel veel geld mee besparen. Ook is het handig om te kijken of je niet ergens dubbel of over-verzekerd bent.

En zo zijn er waarschijnlijk nog veel meer bespaartips. We horen ze graag van je. Zet ze in de comments!

» Lees ook: besparen als mistery shopper door collega blogger marstyle.nl

 

De afbeeldingen zijn van Shutterstock

Meer blogs van Esmée:

Je dierbaren gedenken en dichtbij je dragen

Je dierbaren gedenken en dichtbij…

Vroeg je me het 20 jaar geleden dan wist ik het zeker. Ik wilde…

Het verlangen naar een maatje: hond Charlie

Het verlangen naar een maatje:…

Al sinds ze 6 is, staat het torenhoog op haar verlanglijstje: een hond. Het verlangen naar een maatje voor het leven (voor zolang dat hondenleven…

Dweilen is leuker met de Kärcher Floor Cleaner FC5

Dweilen is leuker met de Kärcher…

Als je me al langer volgt, dan weet je het: ik ben een slechte huisvrouw. Ik ben geen lui persoon, want ik ben lichamelijk behoorlijk actief.…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta. Hier help ik kleine zelfstandig ondernemers met hun online presentatie en zichtbaarheid. Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.