);

Bespaartips voor tijdens de babytijd

Bespaartips voor tijdens de babytijd

De babytijd is een heel dure tijd. Tijdens je zwangerschap heb je al flink moeten investeren in babyspulletjes, maar na de geboorte van je kleine gaat dat geld uitgeven gewoon door. De luiers zijn niet aan te slepen en kleertjes zijn binnen de kortste keren te klein, waardoor je nieuwe moet kopen. Gebruik deze 5 handige tips om toch nog wat te besparen.

 

5 bespaartips tijdens de babytijd

 

Investeren in een babyfoon? Niet nodig!
 

Wil jij graag af en toe checken of je baby nog lekker in z’n bedje ligt? Een babyfoon kopen is niet nodig, wanneer je nog een oude, ongebruikte smartphone hebt liggen. Installeer Skype op het oude en je huidige toestel, bevestig de oude mobiel dichtbij het bedje van je kind en zet de telefoon aan op Skype. Zo kun je op je huidige toestel af en toe kijken hoe het gaat!

 

Badderen in de emmer

Probeer je kindje eens te badderen in een (natuurlijk schoongemaakte) emmer. Zo’n emmer is lekker krap en je kunt je kindje daarin met het hele lijfje onderdompelen in het warme water, terwijl je met je andere hand z’n hoofdje boven water houdt. Dit geeft een geborgen gevoel, dat doet denken aan hoe het was in mama’s buik. Wedden dat je kindje hiervan heerlijk slaperig wordt? Daarnaast is het ook nog eens heel prettig voor je portemonnee, want een emmer is een stuk goedkoper dan een babybadje met toebehoren. Kindje blij, jij blij!

 

Houd een ruilbeurs

Heb jij zussen, vriendinnen of nichtjes die ook zwanger zijn of kleine kinderen hebben? Dan hebben zij vast ook een huis vol babyspullen, -speelgoed en –kleding. Organiseer een gezellige ruilochtend bij jou thuis en laat iedereen de spullen die ze niet meer nodig hebben meenemen. Zo kun je op een simpele manier iemand anders blij maken met de babyspullen die je zelf niet meer nodig hebt. Marktplaats in het klein, maar dan veel persoonlijker en gezelliger!

 

Besparen op luiers

Luiers zijn in de eerste levensjaren van je kindje een grote kostenpost. Het loont de moeite om katoenen luiers te gaan gebruiken in plaats van plastic exemplaren. Dit lijkt misschien ingewikkeld, maar het enige dat je nodig hebt is een stapel katoenen luiers, inlegdoekjes en een wasnetje voor in de luieremmer. En het is de moeite waard: de besparing kan oplopen tot honderden euro’s per jaar. Gebruik je de katoenen luiers ook voor een tweede kindje? Dan kun je in een paar jaar wel 1000 (!) euro besparen!

» Lees ook: Etos Woezel & Pip luiers v.s. Pampers

 

Weg met de potjes!

Potjes babyvoeding zijn heel makkelijk, maar ook flink prijzig. Bespaar een hoop geld door zelf babyhapjes te maken. Dit is niet alleen voordelig, maar ook extra gezond, doordat je verse groenten en fruit kunt gebruiken. Kook groente (zoals wortel, pompoen of bloemkool), pureer het en verdeel het over verschillende porties. Zo kun je de overgebleven porties makkelijk invriezen voor een andere keer. Hierdoor kun je ook flink variëren, waardoor je kindje sneller aan al die verschillende smaken went.

» Lees ook: Het Kidsproof Kookboek

Dit gastblog is geschreven door Petra van ikenmama.nl.

De 10 leukste cadeaus voor nieuwe mama's

De 10 leukste cadeaus voor nieuwe…

Er is een baby geboren, en dat moet gevierd worden! Of het nu gaat om je beste vriendin, je lieve zus of een verre nicht, jij gaat waarschijnlijk…

Kerstkaarten kopen: klein gebaar veel waardering

Kerstkaarten kopen: klein gebaar…

Verstuur je nog steeds kerstkaarten? Daarmee laat je zien aan je vrienden en familie dat je echt om ze geeft. In dit digitale tijdperk versturen…

De verbouwing van je woning: waar begin je mee?

De verbouwing van je woning: waar…

Voel je je niet meer helemaal thuis in je woning? Bevalt bijvoorbeeld de keuken of badkamer niet meer helemaal? Of vind je de stijl van je…

Reacties 1

  1. Goede tips! Mijn ervaring was dat de babytijd helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Dat heb je in de meeste gevallen zelf behoorlijk in de hand.This thread has been closed from taking new comments.