);

Het belang van ontspanning: tips om tot rust te komen

Het belang van ontspanning: tips om tot rust te komen

Het leven van een moeder zit vol uitdagingen en verantwoordelijkheden, van het opvoeden van kinderen tot het runnen van het huishouden en vaak moet dit ook nog gecombineerd worden met werk. In deze dagelijkse hectiek is het des te meer belangrijk om tijd voor jezelf te nemen en ontspanning te zoeken. We hebben wat tips voor je om aan het eind van de dag tot rust te komen.

Geef je slaapkamer een make-over

Een van de beste manieren om te kunnen ontspannen, is te zorgen dat je een plek hebt waar je je kunt terugtrekken en tot rust kunt komen. Een slaapkamer is dan ook niet alleen een plek om te slapen. Maak van je slaapkamer echt een oase van rust, zodat je elke dag echt een plek hebt om op te laden. Begin met het opruimen van rommel en creëer een rustige en serene omgeving. Kies daarom niet voor open kasten zodat je alles uit het zicht kunt opbergen. Investeer in een lekker warm dekbed, zachte kussens en een mooi groot dekbedovertrek 240x220 om je bed uitnodigend te maken. Kies voor kalmerende kleuren op de muren, zoals zachte blauwtinten of aardetinten, en zorg voor sfeerverlichting met dimmers.

Dagelijks ontspanningsmoment

Het is belangrijk om elke dag een moment voor jezelf te reserveren, hoe kort dit ook mag zijn. Hoe moe je ook bent, ga net iets eerder uit bed om de dag even met een kop koffie of thee in alle stilte te starten. Dit kan je helpen om de dag rustig te beginnen en al je gedachten te ordenen. Ook in de avond kun je proberen standaard zo’n moment voor jezelf in te plannen. Ga lekker in een warm bad of plan standaard een half uurtje lezen voor jezelf in. Zulke kleine dagelijkse rituelen kunnen een groot verschil maken in je stresslevel en hoe je je voelt gedurende de dag. 

Maak tijd voor beweging

Lichaamsbeweging is een geweldige manier om stress te verminderen en je hoofd even helemaal leeg te maken. Dit hoeft niet altijd een intensieve work-out in de sportschool te zijn. Het kan ook een wandeling buiten, een YouTube work-out of yogasessie of zelfs een dansje in de woonkamer zijn! Probeer minstens drie keer per week tijd in te plannen voor een vorm van beweging die je leuk vindt en die je energie geeft. Zo heb je echt even een momentje voor jezelf om je weer op te laden en je hoofd leeg te maken.

Plan leuke dingen

Ga er af en toe even op uit. Lekker alleen of bijvoorbeeld met een goede vriendin. Ga samen uit eten, pak een sauna of ga een dagje samen shoppen. Je zal zien dat als je af en toe echt even me-time neemt, je een veel evenwichtigere moeder en partner bent. Je kan veel meer hebben en veel meer aan.

Het belang van vrije tijd voor moeders

Het belang van vrije tijd voor…

Het moederschap is een van de meest intensieve en veeleisende rollen die je als vrouw kan vervullen. Dat zal je met me eens zijn. Dag in,…

Ontspannen slapen in een landelijke slaapkamer

Ontspannen slapen in een landelijke…

Een goede nachtrust is, naast gezond eten en voldoende bewegen, één van de pijlers waarop een goede gezondheid rust. Lekker slapen verlaagt…

Het belang van ontspanning: tips om tot rust te komen

Het belang van ontspanning: tips…

Het leven van een moeder zit vol uitdagingen en verantwoordelijkheden, van het opvoeden van kinderen tot het runnen van het huishouden en…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.