);

Behind the shop: Stoere Jongenskleding

Behind the shop: Stoere Jongenskleding

In behind the shop geven we een kijkje achter de schermen van webshops. Welk gezicht zit achter die leuke webshop? Wat beweegt iemand om een webshop te starten en hoe wordt het ondernemerschap gecombineerd met het moederschap? Deze vragen én meer gaat Nathalie van Essen van de webshop Stoere Jongenskleding dit keer beantwoorden.

En ik zou zeker verder lezen, want je kunt een heel gaaf denim blouse winnen voor jouw stoere jongen!

 

Interview met Nathalie over Stoere Jongenskleding

Kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Nathalie van Essen, 46 jaar en getrouwd met Menno. Samen hebben wij twee jongens van bijna 8 en 10 jaar. Wij wonen in Rijswijk, en zijn in het voorjaar en in de zomer ook vaak terug te vinden op de Veluwe, waar wij sinds 6 jaar een stacaravan hebben op een geweldige plek. 

 

Hoe lang geleden startte je Stoere Jongenskleding?

Ik ben nu bijna vier jaar geleden mijn webshop gestart. Het idee voor deze webshop is spontaan ontstaan. Toen wij tijdens de meivakantie op onze camping waren kwam onze oudste zoon voor de zoveelste keer met een gat in zijn broek thuis. Ik baalde enorm, want ik raakte zo’n beetje door de vakantie voorraad kleding heen. Toen ik online ging kijken naar een betaalbare jeans kwam ik op een merk uit waar ik nog nooit van had gehoord. Ik bestelde de jeans en bij thuiskomst lag hij in de bus. Het bleek een prachtige kwaliteit broek te zijn voor nog geen €20 die ik meteen al te mooi vond voor de camping wink. Mijn vader is jarig op 25 mei en ik besloot de jeans aan te doen. Die dag ontving ik veel complimenten over “hoe gaaf mijn kind eruit zag”. Ik besloot van hetzelfde merk ook wat voor mijn jongste aan te schaffen en mijn enthousiasme werd alleen maar groter. De kleding was niet alleen super cool, maar ook van perfecte kwaliteit. Dus ben ik gaan speuren en speuren, op zoek naar de herkomst van dit merk, en kwam ik uit in China. Contacten gelegd en mijn vakantiegeld geïnvesteerd in de aanschaf van 4 series jeans, 6 shirts en 2 vesten. Meteen een Facebookpagina geopend en vlak daarna mijn webshop. Het bleek meteen een succes! Nu, vier jaar later heb ik een kleine 10.000 artikelen op voorraad en is mijn webshop zeer succesvol.  

 

Startte je de webshop naast een baan of ben je direct fulltime voor je webshop gegaan?

Ik heb de eerste twee jaar naast mijn webshop nog 32 uur gewerkt als Afdelingsmanager in een ziekenhuis. Toen daar een reorganisatie plaatsvond heb ik de keuze gemaakt mijn webshop niet langer “als hobby” ernaast te doen, maar er voor 1.000% voor te gaan om te kijken of het me zou lukken een goed salaris te kunnen verdienen met “alleen mijn shop” als werk. Na een jaar bleek alle tijd en energie die ik er toen in kon steken zich letterlijk en figuurlijk uit te betalen. 

Stoere Jongenskleding webshop

 

Wat deed je voor werk daarvoor?

Ik heb voordat ik mijn webshop startte altijd fulltime gewerkt als Leidinggevende. De laatste elf jaar in een ziekenhuis waar ik leiding gaf aan een team van ongeveer 60 medewerkers. Nu ben ik minimaal 50-60 uur per week bezig met mijn webshop, aangezien deze natuurlijk 24/7 open is. Daarnaast, als de tijd het toelaat, steek ik ook nog tijd in mijn adviesbureau “Hulp bij webshops”. Ik ben dit bureau gestart omdat ik zelf heb gemerkt tegen hoeveel ik aanliep toen ik van mijn kleine webshop een groot succes wou maken. Veel ondernemers steken heel veel tijd in hun shop maar zijn niet in staat om er ooit een goed salaris mee te verdienen. Dit is jammer en onnodig. Ik help dus mensen die graag een webshop willen starten of die er al een hebben maar waarbij de klanten wegblijven. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik het op dit moment zo bizar druk heb met mijn eigen webshop, dat 99% van mijn tijd daar nu naar toe gaat.

 

Kun je ons wat over je webshop vertellen?

Ik heb een webshop voor jongenskleding. Stoere jongenskleding, dus geen nette blouses, polo’s, blazers etc. Bij mij vind je (jogg)jeans, sweatpants, bermuda’s, zwembroeken, joggingpakken, T-shirts, longsleeves, vesten en alles wat een stoere jongen verder nog nodig heeft. Ik verkoop betaalbare kleding, vaak van onbekende merken, en ook van “grote, bekende merken”, maar altijd voor betaalbare prijzen! En, bij mij staat voorop dat de kwaliteit perfect moet zijn. Jongens willen klimmen, voetballen en op de grond dweilen. De kleding moet dus vaak gewassen kunnen worden en tegen een stootje kunnen! 

 

Stoere Jongenskleding jogg jeansAls je een product mag noemen uit je shop, welke is dat en waarom?

Ik ben vooral trots op mijn jogg jeans. Ze zien eruit als een echte jeans maar dragen net zo lekker als een joggingbroek. Met dit artikel maak ik zowel de moeder als de jongens blij!

 

Waar ben je het meest trots op vanaf het moment dat je Stoere Jongenskleding startte?

Ik ben er super trots op dat ik mijzelf niet alleen staande heb kunnen houden tussen mijn 10.000-en webshop collegae, maar dat ik ook nog eens zo succesvol ben (geworden) in wat ik doe, dat anderen mij om advies komen vragen! Wat vier jaar geleden als een hobby begon, is uitgegroeid tot een succesvolle shop. En dat terwijl de helft van de webshops binnen twee jaar al weer stopt. Dat ik die uitzondering op de regel ben maakt mij wel trots!

 

Is het runnen van een webshop goed te combineren met het moederschap? Zijn er situaties waarbij het juist goed uitkomt of lastig is?

Omdat ik niet meer gebonden ben aan vaste werktijden is mijn webshop prima te combineren met het moederschap. Ik kan mijn kinderen iedere dag naar school brengen en weer ophalen. Ik laat ze wel overblijven omdat er anders gewoonweg te weinig werkbare uren voor mij in een dag zitten. Maar, de voorschoolse of naschoolse opvang hebben wij niet nodig door mijn job. Ook erg handig bij ziekte en andere onvoorziene zaken! Het nadeel is dat ik tussen 9-15 uur kan werken, maar dat ik daarna weinig kan doen omdat er ook nog playdates, tennis en voetbal in de agenda staan. Dit houdt in dat ik iedere avond, en ook in de weekenden werk. Mijn kinderen hebben hier geen last van want die liggen dan in bed of zijn met andere zaken bezig. Voor mezelf is het wel eens lastig dat alles 24/7 doorgaat. Mensen verwachten bijvoorbeeld ook van je dat je zaterdagavond om 22.30 uur nog antwoord geeft als ze je via Social Media iets vragen! Ik ben nog op zoek naar een goede balans daar in.

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Mijn plannen zijn groots! Ik verkoop al veel in België, maar ben van plan om ook Duitsland te gaan veroveren. En ik wil dit jaar een showroom gaan openen zodat mensen op afspraak langs kunnen komen om mijn collectie “in het echt” te kunnen zien, en te laten passen door hun kids. Bij die showroom wil ik een flink magazijn zodat ik mijn grote voorraad overzichtelijk kan opbergen!

 

Heb je een tip voor mensen die pas een webshop gestart zijn of met een shop willen beginnen?

Denk vooral niet: “Het lijkt me zo leuk om zelf een webshop te hebben”, zonder dat je een goed business plan, of überhaupt een idee hebt van wat je wilt (en kan) doen. Er zijn je duizenden voorgegaan, dus kom met iets unieks! En doe het niet “half” maar ga er voor 1.000% voor. Investeer in jezelf (zorg dat je voldoende kennis hebt van alles) en investeer in tijd…..veel tijd! Want een webshop runnen kost gewoon heel veel tijd. Als je dat allemaal geen bezwaar vindt en je geeft niet op bij de eerste, tweede of derde tegenslag, moet het je lukken!

 

Nathalie, super bedankt voor dit interview! Kijken wat Nathalie in haar webshop Stoere Jongenskleding verkoopt? Kijk dan eens op haar webshop en volgen kun je op FacebookTwitter en Instagram.

 

Stoere Jongenskleding denim blouseWin-actie!

Stoere Jongenskleding heeft een heel mooie winactie voor alle mama's met een zoon. Deze geweldige jeans blouse met badges kun jij winnen! Hoe? Ga naar het actiebericht op Facebook, geef dit bericht een duimpje of een hartje en reageer voor wie jij deze gave blouse wil winnen en in welke maat. Een extra winkans heb je als je ook hieronder een reactie achterlaat.

 

Hieronder reageren betekent dat we je mailadres in onze maillist opslaan. Je ontvangt dan voortaan onze nieuwsbrief News4Mama. Je kunt je altijd weer uitschrijven.

 

EN WE HEBBEN EEN WINNAAR:

Silke Broek van harte gefeliciteerd, jij wint deze gave jeans blouse voor je zoon. Stuur je even een mail naar info@website4mama.nl met je adresgegevens en de gewenste maat?

Ontspannen slapen in een landelijke slaapkamer

Ontspannen slapen in een landelijke…

Een goede nachtrust is, naast gezond eten en voldoende bewegen, één van de pijlers waarop een goede gezondheid rust. Lekker slapen verlaagt…

Het belang van ontspanning: tips om tot rust te komen

Het belang van ontspanning: tips…

Het leven van een moeder zit vol uitdagingen en verantwoordelijkheden, van het opvoeden van kinderen tot het runnen van het huishouden en…

Tips om de mooiste kinderkamer in te richten

Tips om de mooiste kinderkamer…

Er is toch niks leukers dan de kinderkamer in te richten voor de toekomstige baby of voor jullie zoontje of dochter. De kinderkamer is de…

Reacties 21

 1. Jacqueline Van de Manakker

  mrt 03, 2017 at 07:11

  Wow die mooie blouse zou onze Rens nog stoerder maken. 2. Nathalie

  mrt 03, 2017 at 07:51

  Echt iets voor mijn Vince ???? 3. elisabeth maria martina

  mrt 03, 2017 at 07:52

  voor stoere kleinzoon tije maat 116
  #duimen 4. rewana

  mrt 03, 2017 at 08:22

  Supergave blouse, die gaat mijn zoontje goed staan;))) 5. Patricia

  mrt 03, 2017 at 09:40

  Leuk artikel, knap gedaan om webshop zo succesvol te maken! 6. Ingrid Hopster

  mrt 03, 2017 at 10:48

  Dat zou Quinten geweldig staan, wat een mooie blouse 7. Lotte

  mrt 03, 2017 at 01:36

  Heel gaaf, deze mooie blouse! Jeans is lekker eigentijds ven combineert makkelijk voor een super stoere look voor mijn knul! Heel graag in maat 128!  1. Lotte

   mrt 03, 2017 at 01:38

   Ik bedoel dus maat 122-128 ???? 8. Margreet

  mrt 03, 2017 at 02:16

  Ik ben super blij met deze webshop. Leuke en betaalbare kleding!
  Deze blouse erg gaaf voor mijn mannen! Maatje 122/128 of 134/140 9. corinne de graaf

  mrt 03, 2017 at 04:43

  Leuke blouse voor mijn zoon. 10. Claudia Diependaal

  mrt 04, 2017 at 12:09

  Supergaaf voor onze kleinzoon Yuano. Wauw. 11. Cindy Jerphanion

  mrt 04, 2017 at 01:00

  Toffe dingen altijd! ????ik heb zoontje wil ook stoer zijn in deze winnende blouse maat 104????????voor zijn verjaardag hij overal uitgegroeid ???? 12. Gaaf blousje! Graag voor mijn oudste zoon. Hij is deze week 5 geworden.. en spijkerstofje staat hem zooo stoer en ondeugend!! Maat 128 13. Nanda

  mrt 05, 2017 at 10:13

  Inmiddels twee broeken en shirts besteld. Mijn zoon vindt dit de lekkerste kleding om te dragen. Jammer dat mama het soms toch wil wassen. 14. melissa

  mrt 07, 2017 at 10:56

  Superstoer voor ons zoontje jarno die bijna naar school gaat, hij wordt 21-3 4 jaar! 15. Superstoere kleren daar ga ik voor onze jayden voor de zomer goed mijn slag slaan.ik waag graag een kansje 16. Marian B

  mrt 07, 2017 at 10:48

  Hier zie ik mijn stoere binkie graag in rondspringen! 17. Miranda

  mrt 08, 2017 at 09:34

  Voor een van mijn stoere jongens maat 104 of 116 18. Sandy v geul

  mrt 09, 2017 at 12:10

  Wauw wat een ontzettend gave blouse, echt iets voor mijn stoere zoon Kenji, graag maat 146/152!!! 19. Mark

  mrt 09, 2017 at 08:09

  Wat een stoer overhemd voor mijn zoon. Zeker weten dat hem dit enorm goed zal staan; voor hem graag maat 122-128 20. Petrus

  mrt 09, 2017 at 08:16

  Wauw, wat een gave webshop met stoere jongenskleding! Wij doen graag mee voor deze mooie blouse; stoer en hip voor komend seizoen en voor de koudere dagen leuk te combinerenmet een longsleeve! Maat 122-128 zou perfect zijn!This thread has been closed from taking new comments.