);

Behind the shop: Mevrouw Schaap

Behind the shop: Mevrouw Schaap

In behind the shop geven we een kijkje achter de schermen van webshops. Welk gezicht zit achter die leuke webshop? Wat beweegt iemand om een webshop te starten en hoe wordt het ondernemerschap gecombineerd met het moederschap? Deze vragen én meer gaat Claudia Fasseur van de webshop Mevrouw Schaap dit keer beantwoorden.

En ik zou zeker verder lezen, want je kunt heel fijne verzorgingsproducten winnen voor jezelf. Claudia zweert erbij, dus lees snel verder!

 

Interview met Claudia over Mevrouw Schaap

Kun je iets over jezelf vertellen?

Mijn naam is Claudia Fasseur en ik woon samen met mijn lieve vriend Richard in Voorschoten. Samen hebben wij een heel lief klein meisje van bijna vier. Nog heel even en dan gaat Rosalie naar school en dat zal voor ons allemaal wennen zijn maar gelukkig is zij er heel erg aan toe! We hebben twee vissen Bella en Pietje … 3x raden wie die namen heeft uitgekozen … Rosalie is gek op dieren en waar ze de ene week een hond wil, de volgende een konijn en dan weer een paard blijft het voorlopig bij onze vissen. 

 

Hoe lang geleden startte je Mevrouw Schaap?

In november 2013 heb ik de webwinkel overgenomen.

 

Startte je de webshop naast een baan of ben je direct fulltime voor je webshop gegaan?

Ik ben direct voor mijn webwinkel gegaan maar dat was niet zo moeilijk aangezien ik al bijna 2 jaar opzoek was naar een leuk baan.

 

Wat deed je voor werk daarvoor?

Ik kom uit de financiële wereld vandaan maar na een jaar of 15 was dat genoeg.

 

Kun je ons wat over je webshop vertellen?

Ik verkoop over het algemeen de wat luxere baby-/ en peuterartikelen. Mijn assortiment  gaat van knuffels tot bedjes en van slabben tot buggy’s. Ik heb naast de webwinkel ook een showroom/store waar je een aantal dagen in de week binnen kunt wandelen en inspiratie op doen. We hebben in de zaak dan ook gekozen voor een grote keukentafel waaraan men kan zitten en in alle rust kan rondkijken.

webshop mevrouw Schaap

Als je een product mag noemen uit je shop, welke is dat en waarom?

Oei, één product. Dat vind ik heel lastig omdat ik daar dan weer een heleboel andere producten mee te kort doe. Ik koop namelijk heel erg op gevoel in maar als ik één artikel zou moeten noemen dat ik graag had gehad toen Rosalie nog baby was is dat een babynest.
En dat komt eigenlijk omdat Rosalie een spreidbroekje moest dragen dus vanaf drie maanden tot 9 maanden alleen maar kon liggen. Ik had voor haar dan wel zo’n mozes mandje alleen vond zij dat niks. Logisch want ze kon niet lekker om zich heen kijken en als ik dan nu zo’n babynestje zie denk ik Ja, dat was de oplossing geweest!

Babynestje uit Mevrouw Schaap

Waar ben je het meest trots op vanaf het moment dat je Mevrouw Schaap startte?

Ohhh, zoveel en dat heeft ook met wat privé dingen te maken. Ik heb een hele zware tijd achter de rug omdat ik ziek ben geweest en ondanks dat heeft Mevrouw Schaap in die periode kunnen groeien van een kleine webwinkel naar een mooi volwaardig bedrijf. En dat is overigens niet alleen mijn verdienste maar ook van mijn lieve vriend, familie en vrienden en de flexibiliteit van onze dochter. Als ik naar de foto kijk van ons drietjes tijdens de opening voel ik één en al trots op wat we bereikt hebben. 

 

Is het runnen van een webshop goed te combineren met het moederschap? Zijn er situaties waarbij het juist goed uitkomt of lastig is?

Dat is een enorme gewetensvraag en ik zou heel graag willen zeggen dat het goed te combineren is maar helaas moet ik daar wel eerlijk in zijn en komt mijn gezin op zijn tijd op de tweede plaats. Het doet pijn om te zeggen maar het is zo en gelukkig heb ik partner die dat aangeeft en zijn we nu samen aan het zoeken naar een oplossing zodat ik meer tijd heb voor ons als gezin. Aan de andere kant geeft het hebben van een eigen bedrijf je ook meer vrijheden dan wanneer je voor een baas werkt, ik bepaal tenslotte zelf wanneer ik wat doe.
Zo kan ik Rosalie ook heel gemakkelijk meenemen naar de zaak want mijn kantoor is ook een beetje als woonkamer ingericht en er staat zelfs een bedje voor haar voor het geval ze niet lekker is of gewoon moe.

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Ik ga de site een beetje aanpassen zodat het nog prettiger shoppen wordt en ik wil aanstaande moeders graag helpen bij het stylen van hun kinderkamer. Daarvoor moet er online ook wat ruimte gecreëerd worden. Daarnaast zijn er nog veel meer plannen maar ik heb geleerd om één stap tegelijk te doen en wanneer de tijd daar is, is dat snel genoeg. 

 

Heb je een tip voor mensen die pas een webshop gestart zijn of met een shop willen beginnen?

Doe goed onderzoek naar wat je wilt, is het haalbaar en kun je daar op een gegeven moment ook je boterham mee verdienen, bedenk of je jouw idee over een paar jaar ook nog leuk vindt en denk er vooral niet te gemakkelijk over. Het hebben van een webwinkel kost heel veel tijd en energie daarentegen is het hebben van je eigen zaak en het zien groeien van je bedrijf ook wel weer heel erg gaaf! 

 

Claudia, bedankt voor dit interview! Kijken wat Claudia in haar webshop Mevrouw Schaap verkoopt? Kijk dan eens op de website en volgen kun je op FacebookTwitter en Instagram.

 

Attitude verzorging blooming bellyWin-actie!

Mevrouw Schaap stelt 2 zalige verzorgingsproducten van het merk ATTITUDE ter beschikking. En niet voor je baby, maar lekker voor jezelf. Want ook mama mag af en toe best eens verwend worden.

Wat je moet doen om kans te maken op deze fijne prijs? Ga naar de pagina met ATTITUDE verzorgingsproducten en laat hieronder weten wat jouw favoriete verzorgingsproduct zou zijn. Een extra winkans krijg je wanneer je een duimpje of hartje geeft aan het actiebericht op Facebook en ook hier een reactie achterlaat.

Vrijdag 24 februari maken we de winnaar bekend.

Hieronder reageren betekent dat we je mailadres in onze maillist opslaan. Je ontvangt dan voortaan onze nieuwsbrief News4Mama. Je kunt je altijd weer uitschrijven.

5x kinderschoenentrends van dit moment

5x kinderschoenentrends van dit…

Zijn de huidige schoenen van jouw kind echt aan vervanging toe? Dan is het tijd om te beginnen met de zoektocht naar nieuwe schoenen. Bij…

Geboortekaartje ontwerpen? Dit zijn de trends van nu

Geboortekaartje ontwerpen? Dit…

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Of je nu voor het eerst ouder wordt of je gezin uitbreidt, je wilt de komst van jullie kleine op een fantastische…

Samen met je kind knutselen: 4 inspiratie projecten

Samen met je kind knutselen: 4…

Samen met je kind wat ondernemen is altijd leuk en versterkt daarbij de band tussen moeder en kind. Een activiteit hoeft niet altijd ingewikkeld…

Reacties 22

 1. Anna

  feb 17, 2017 at 10:06

  Mij lijkt de Blooming Belly Natural Wash het fijnste..
  Facebook: An Na 2. Janneke

  feb 17, 2017 at 05:10

  Deze lijkt mij heerlijk: ATTITUDE - Blooming Belly Nourishing Cream 3. Rebecca kats

  feb 17, 2017 at 09:12

  Mijn favoriete verzorgingsprodukt zou de bodywash zijn????  1. 4Mama

   feb 24, 2017 at 04:42

   Gefeliciteerd! Jij wint 2 producten van ATTITUDE van Mevrouw Schaap, waaronder de bodywash. Mail je mij op info@website4mama.nl met je gegevens? 4. lynn

  feb 21, 2017 at 10:46

  Ik hoop binnenkort (eindelijk) zwanger te zijn en dan zou ik ontzettend blij zijn met de blooming belly stretch oil! :D 5. Anita te Gussinklo

  feb 21, 2017 at 11:42

  De Blooming Belly Natural Boddywash lijkt me (h)eerlijk met argan en hij ruikt naar peer.
  Ik heb deze actie ook gedeeld op Facebook. 6. NP

  feb 21, 2017 at 01:08

  Ik zou deze heel graag voor mijn nichtje willen winnen. Zij is hoog zwanger en verdioend een oppeppertje ! 7. Jan

  feb 21, 2017 at 04:50

  De Blooming Belly Natural Bodywash lijkt me fantastisch 8. M.

  feb 21, 2017 at 06:15

  Attitude Blooming Belly Shampoo lijkt me heerlijk! 9. Marian B

  feb 21, 2017 at 08:19

  Wil wel eens kennis maken met dit merk! Ben ergnieuwsgierig naar de Blooming Belly - Natural Foaming Face Cleanser. 10. Inge Groenen

  feb 21, 2017 at 09:12

  Met ATTITUDE - Blooming Belly Nourishing Cream op mijn huid
  zie ik er tijdens mijn zwangerschap stralend uit.
  Hiermee word ik echt in het zonnetje gezet
  en beleef ik veel smeerpret! 11. Renske Fortuin

  feb 22, 2017 at 08:24

  Mij lijkt de booming belly tired leg heerlijk!! 12. Selina

  feb 22, 2017 at 11:09

  Een cadeau voor mama is altijd welkom! De body wash en de foaming face wash lijkt mij heerlijk! 13. Alinda Bikker

  feb 22, 2017 at 12:31

  O voor mij de ATTITUDE - Blooming Belly Strech Oil. Mijn buik is flink aan het groeien en met nog 16 weken te gaan lijkt me het de ideale verzorging! En het inmasseren is ook goed voor het contact met de baby. :-) 14. anja

  feb 22, 2017 at 12:57

  Blooming Belly Natural Boddywash 15. Fenny

  feb 22, 2017 at 01:39

  De Natural Foaming Face Cleanser lijkt mij echt super fijn!

  Ik zou deze graag willen winnen.

  Oh ik heb ook het bericht geliked en gedeeld ;) 16. Linda Smeets

  feb 22, 2017 at 07:49

  Ik ben ontzettend benieuwd naar de Blooming Belly Natural Boddywash! Ik doe graag mee. 17. Peggy Palm Elizen

  feb 22, 2017 at 10:37

  Attitude Blooming Belly Shampoo zou mijn keuze zijn, heerlijk zacht op mijn buikje. 18. Moeilijk om een keuze te maken!! Lijkt me allemaal geweldig! Als ik dan toch mag kiezen word het Deze lijkt mij heerlijk: Attitude - Blooming Belly Nourishing Cream 19. Liesbeth

  feb 24, 2017 at 04:07

  Wat een mooie producten! Ik zou gaan voor de shampoo en conditioner! Lijkt mij heerlijk de geur van peer! En mijn lokken kunnen wel wat aandacht en verzorging gebruiken!This thread has been closed from taking new comments.