);

Behind the shop: Kids Decoshop

Behind the shop: Kids Decoshop

In behind the shop geven we een kijkje achter de schermen van webshops. Welk gezicht zit achter die leuke webshop? Wat beweegt iemand om een webshop te starten en als er kinderen zijn, hoe wordt het ondernemerschap gecombineerd met het moederschap? Deze vragen én meer gaat Tenny Fondse-Den Hartog van de webshop Kids Decoshop beantwoorden.

 

Interview met Tenny over haar webshop Kids Decoshop

Kun je iets over jezelf vertellen?

Mijn naam is Tenny Fondse – den Hartog en ik ben 41 jaar oud. Mijn gezin bestaat naast mij uit mijn man Maarten en onze zonen Mart (8 jr) en Tygo (5 jr). In onze vrije tijd spelen we fanatiek hockey, houden we van lekker eten en gaan we graag op wintersport.  

 

Hoe lang geleden startte je Kids Decoshop?

In 2012 ben ik begonnen met Kids Decoshop. Ik was toen zwanger van mijn eerste kind en voor zijn kinderkamer kon ik nergens de decoratie vinden die ik zocht. Ik ben op zoek gegaan naar merken die me aanspraken en besloot zelf de producten in te kopen en te verkopen via onze webshop.

 

Startte je de webshop naast een baan of ben je direct fulltime ervoor gegaan?

Al weer 12 jaar geleden begon ik een self-storage waar particulieren en zakelijke klanten flexibel opslagruimte kunnen huren. Toen het idee van Kids Decoshop was ontstaan hebben we één opslagruimte in gebruik genomen als showroom.  Het inpakken van de bestellingen was daardoor eenvoudig te combineren met mijn andere werkzaamheden. In de loop van de tijd werd het drukker in onze self-storage waardoor er twee medewerkers bij kwamen. Samen met Angelique en Madelon is het team compleet. Dit gaf mij meer mogelijkheden om me te richten op Kids Decoshop. Ik focus me voornamelijk op het zoeken van nieuw assortiment en mooie merken. Samen met Madelon pak ik de marketing activiteiten op en Angelique ondersteunt bij de boekhouding en de klantenservice. Omdat het kantoor en de showroom van Kids Decoshop zich bevindt in hetzelfde pand als onze self-storage zijn beide bedrijven makkelijk te combineren. 

 

Wat deed je voor werk daarvoor?

Na mijn studie communicatie wetenschappen heb ik verschillende banen gehad op het gebied van marketing en communicatie. Toen ik begon met de self-storage heb ik me ook aangesloten bij de plaatselijke JCI (Junior Chamber International). Dit is een netwerk organisatie voor de persoonlijke ontwikkeling van jonge ondernemers. Daarnaast zet ik me in voor goede doelen zoals de Voedselbank en Stichting Bo viert Feest. Zij maken verjaardagsfeestjes mogelijk voor kinderen uit gezinnen die daar zelf niet de financiële middelen voor hebben. En sindskort zit ik ook in de MR van de school van mijn kinderen.

Webshop Kids Decoshop kinderkameraccessoires

 

Wat is bijzonder aan jouw webshop?

Kids Decoshop verkoopt trendy kleurrijke kinderkameraccessoires om iedere kinderkamer om te toveren tot een waar kinderparadijs. De artikelen zijn met zorg geselecteerd en zijn onderverdeeld in verschillende themakamers en kleurenkamers. Of het nu een wolkenkamer of indianenkamer gaat worden, we hebben voor iedereen wat wils. Door het combineren van bijvoorbeeld kinderbehang, vloerkleden, lampen, kapstokken en andere accessoires uit hetzelfde thema ontstaat er een kinderkamer geheel in stijl!

In onze webshop bieden wij artikelen aan die zijn gemaakt van duurzame materialen. Enkele voorbeelden van bekende merken die wij voeren zijn Roommate, Lilipinso, Nattiot, Eina Design en Designed4Kids. Het assortiment wordt continu uitgebreid om zo nog beter aan de wensen van de klant te kunnen voldoen.

Naast een mooi assortiment bieden wij klanten het gemak om vanuit huis te bestellen, zonder de deur uit te hoeven. Service staat bij ons hoog in het vaandel. Kidsdecoshop.nl biedt alle voordelen op het gebied van veilig betalen, bezorging, garantie en het retourneren van artikelen.

 

Als je een product mag noemen uit je shop, welke is dat en waarom?

Als er één artikel is wat ik dan zou mogen kiezen dan is het Kinderbehang Bos Lilipinso. Behang is namelijk enorm sfeerverhoogend in de kinderkamer. Je kunt natuurlijk alle wanden doen maar ook op één wand heb je al een mooi resultaat. Ga je voor een drukke kleurrijke print of juist voor een rustige print in een subtiele kleur. Alles is mogelijk.

Behang bij Kids Decoshop

Wanneer je een themakamer wil maken dan is de basis met kinderbehang heel makkelijk neer te zetten. Door het doorvoeren van een thema creëer je rust en eenheid in de kinderkamer. Ook zijn er heel veel prints die geschikt zijn voor de babykamer maar ook voor kinderen die al wat ouder zijn. Een keer investeren en je hebt daar voor een aantal jaren plezier van.

Dit kinderbehang is één van onze bestsellers. De print van bergen en bomen in groen-grijze tinten is zeer geschikt voor de kinderkamer. Het kinderbehang is leuk om te combineren met andere artikelen uit het thema bos.

 

Waar ben je het meest trots op vanaf het moment dat je Kids Decoshop startte?

Dat we Kids Decoshop de afgelopen jaren hebben laten uitgroeien tot een webshop met een grote diversiteit aan kinderkamerdecoratie en die passen binnen de laatste trends. We proberen net die merken te vinden die minder bekend zijn. We spreken daardoor een groep klanten aan die ook behoefte heeft in one of a kind kinderkamerdecoratie. Ook het idee om kinderkamerdecoratie in thema’s samen te stellen zijn we nooit uit het oog verloren. Dat maakt ons net even anders dan vergelijkbare webshops. 

 

Is het runnen van een webshop voor jou goed te combineren met het moederschap?

Ik denk dat het voor iedere moeder een uitdaging is om een baan te combineren met het moederschap. Je wil beide rollen graag met volledige toewijding vervullen maar dat gaat helaas niet altijd. Het voordeel is dat we met een team zijn en we dus samen de werkzaamheden oppakken. Omdat er altijd iemand aanwezig is geeft het veel flexibiliteit om thuis te zijn als er bijvoorbeeld één van de kinderen ziek is.

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

We hopen natuurlijk het succes van Kids Decoshop nog verder uit te bouwen. Dat betekent niet alleen meer bestellingen maar ook een grotere naamsbekendheid. Ook willen we ons graag ontwikkelen op het gebied van styling en fotografie. En daarnaast zou het geweldig zijn om een eigen merk te lanceren. Hoe fantastisch is het om aan de voet te staan van het creatieve proces tot aan de distributie van “onze” artikelen naar andere afnemers.  Aan plannen geen gebrek wink

 

Heb je een tip voor mensen die pas een webshop gestart zijn of met een shop willen beginnen?

De belangrijkste tip die ik mee kan geven is “geloof in jezelf en in het product dat je wil gaan neerzetten”. En ik denk dat het goed is om je eerst te specialiseren in bijvoorbeeld één productgroep en dat daarna verder uitbreiden. Beter één ding goed, dan alles maar een beetje! 

 

Tenny, ontzettend bedankt voor dit interview! Zien wat voor leuks op kinderkamerdecoratie Tenny in haar webshop verkoopt? Kijk dan eens op Kids Decoshop en volgen kun je o.a. op Facebook en Instagram.

4 Tips voor het opruimen van je kledingkast

4 Tips voor het opruimen van je…

Een opgeruimde kast is een opgeruimd hoofd, en zorgt voor overzicht! Een opgeruimde kast maakt het ook makkelijker om de juiste kledingstukken…

Alles wat je moet weten over collageen

Alles wat je moet weten over collageen

Collageen is een term waar je waarschijnlijk weleens van gehoord hebt. Niet gek, want de laatste jaren is er veel over gezegd en geschreven.…

Camping aan de Costa Brava: waar let je op?

Camping aan de Costa Brava: waar…

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor veel gezinnen het moment waar ze al maanden naar uit zitten te kijken: kamperen. En dat doen…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.