);

Behind the shop: Kauwsieraden & meer + winactie

Behind the shop: Kauwsieraden & meer + winactie

In behind the shop geven we een kijkje achter de schermen van webshops. Welk gezicht zit achter die leuke webshop? Wat beweegt iemand om een webshop te starten en als er kinderen zijn, hoe wordt het ondernemerschap gecombineerd met het moederschap? Deze vragen én meer gaat Wendy Stolp van de webshop Kauwsieraden en meer beantwoorden.

En ik zou zeker verder lezen, want we mogen ook nog eens 2 winnaars blij maken met een kauwproduct!!

 

Interview met Wendy over haar webshop Kauwsieraden & meer

Kun je iets over jezelf vertellen?

Mijn naam is Wendy Stolp, ik ben 35 jaar en woon samen met mijn man en 2 jongens in een klein dorpje in Noord-Brabant. Waar ik bijna 10 jaar geleden voor mijn man zijn werk naar toe ben verhuisd en nog steeds met veel plezier woon.

Wendy Stolp en kinderen

 

Hoe lang geleden startte je Kauwsieraden en meer?

Ik ben Kauwsieraden & meer in september van 2017 gestart nadat ik al sinds 2013 een webwinkel in babyartikelen had. Omdat de vraag naar kauwsieraden in die webwinkel steeds groter werd en dit niet helemaal bij de doelgroep paste heb ik het besluit genomen om een nieuwe webwinkel te beginnen.  Dit was spannend maar ook heel leuk en deze keer heb ik de webwinkel helemaal zelf gebouwd.

 

Startte je de webshop naast een baan of ben je direct fulltime ervoor gegaan?

Deze keer ben ik gelijk fulltime voor de webwinkel gegaan, althans fulltime ik run mijn webwinkel naast mijn gezin. Sinds januari gaan de kinderen 2 dagen naar de kinderopvang en de rest doe ik tussendoor, in de avond uren en in de weekenden.  Het is heel druk en je moet een goede planning hebben maar het werkt. Na de zomervakantie gaat de oudste naar school en zal er meer lucht komen zodat ik nog meer dromen na kan jagen.

kauwsieraden en meer webshop

 

Wat deed je voor werk daarvoor?

Voordat ik een webwinkel had was ik al als assistent bedrijfsleider werkzaam in een winkel. De detailhandel was mij dan ook niet onbekend en dat is natuurlijk mooi meegenomen als je een webwinkel gaat starten. Ook heb ik redelijk wat ervaring in de zorg ik heb namelijk de opleiding als Verzorgende IG gedaan en heb na mijn schooltijd een aantal jaren in de thuiszorg gewerkt.

 

Wat is bijzonder aan jouw webshop?

In mijn webwinkel richt in mij voornamelijk op de verkoop van kauwsieraden voor kinderen vanaf 3 jaar en volwassenen  omdat ik mij hier in gespecialiseerd heb kan ik wel zeggen dat ik de grootste collectie van Nederland aanbied.

 

Als je een product mag noemen uit je shop, welke is dat en waarom?

Dat zijn de Chewbuddy Tubes, dit zijn 2 buisjes die je achterop je potlood kan zetten, zodat je tijdens het maken van huiswerk zonder problemen achter op je potlood kan kauwen. Maar het fijne is dat als je een reserve koordje erbij besteld deze ook als ketting gedragen kan worden. En zelfs om de touwtjes van je capuchon kan schuiven. Zo zijn ze lekker multifunctioneel en daar hou ik van.

kauwsieraden kauwpotlood

Let op: je kunt een setje Chewbuddy Tubes winnen!

 

Waar ben je het meest trots op vanaf het moment dat je Kauwsieraden & meer startte?

Ik ben trots op de mooie webwinkel die ik dit keer gewoon helemaal zelf gebouwd heb, als ondernemer ben ik de laatste 2 jaar enorm gegroeid en heb ik op allerlei gebieden veel geleerd.  Het bouwen van een webwinkel was wel een hele uitdaging maar al doende leert men. En kom ik er echt niet aan uit heb ik genoeg andere ondernemers in mijn netwerk die mij een handje kunnen helpen.

 

Is het runnen van een webshop voor jou goed te combineren met het moederschap?

Voor mij is het de ideale combinatie, ook omdat mijn man heel afwisselend werk heeft en veel van huis is. Waardoor een vaste baan en opvang een lastig verhaal is. Het nadeel van verhuizen naar Brabant was namelijk dat we alle familie en vrienden achter moesten laten,  de kinderen even naar opa of oma brengen gaat bij ons niet.

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

In de toekomst zou ik heel graag zelf een kauwsieraad laten ontwerpen, ik weet al dat het mogelijk is er moet alleen nog even voor gespaard worden. Verder zijn er nog wat merken die ik graag in de collectie op wil nemen. En ben ik elke dag wel bezig met het verbeteren van de webwinkel, zo heb ik sinds kort een spaarprogramma voor vaste klanten.

 

Heb je een tip voor mensen die pas een webshop gestart zijn of met een shop willen beginnen?

Lees je goed in voor je begint, zelf heb ik dit niet gedaan en ik merk nu bij het opzetten van de tweede webwinkel dat het echt scheelt als je een beetje weet waar het om draait. Zo had ik toen ik starten met mijn eerste webwinkel nog nooit van SEO (Search Engine Optimization) gehoord terwijl dit echt enorm belangrijk is. Gelukkig kan je over SEO op internet veel informatie vinden en zijn er ook heel veel cursussen over te volgen.

 

Wendy, ontzettend bedankt voor dit interview! Zien wat voor leuke kauwsieraden Wendy in haar webshop verkoopt? Kijk dan eens op haar webshop en volgen kun je op Facebook en Instagram.

 

Win-actie!

Van Kauwsieraden & meer mogen we 2 winnaars blij maken met een setje Chewbuddy Tubes zoals hierboven t.w.v. €9,95!! Hoe leuk!

Dit moet je doen om kans te maken:

 • Ga naar het actiebericht op Facebook, geef dit bericht een yes of een heart en vertel ons wie zo'n set Chewbuddy Tubes goed kan gebruiken.
 • Tag je Facebookvrienden als je deze ook zo'n set gunt. We mogen tenslotte 2 sets weggeven!
 • Het is natuurlijk ook altijd wel zo aardig als je Kauwsieraden & meer volgt op Facebook.
 • Onder dit blog reageren betekent ook een extra winkans.
 • Op vrijdag 9 maart maken we de winnaars bekend

Hieronder de blog reageren voor een extra winkans betekent dat we je mailadres in onze maillist opslaan. Je ontvangt dan voortaan onze nieuwsbrief News4Mama. Je kunt je altijd weer uitschrijven.

DE WINNAARS ZIJN BEKEND! GEFELICITEERD: Maud Laeven-Janssen  EN  Francis Boom, jullie winnen een set Chewbuddy Tubes. Stuur s.v.p. een mail naar info@website4mama.nl met je adresgegevens.

 

4 Tips voor het opruimen van je kledingkast

4 Tips voor het opruimen van je…

Een opgeruimde kast is een opgeruimd hoofd, en zorgt voor overzicht! Een opgeruimde kast maakt het ook makkelijker om de juiste kledingstukken…

Alles wat je moet weten over collageen

Alles wat je moet weten over collageen

Collageen is een term waar je waarschijnlijk weleens van gehoord hebt. Niet gek, want de laatste jaren is er veel over gezegd en geschreven.…

Camping aan de Costa Brava: waar let je op?

Camping aan de Costa Brava: waar…

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor veel gezinnen het moment waar ze al maanden naar uit zitten te kijken: kamperen. En dat doen…

Reacties 5

 1. Selina

  mrt 02, 2018 at 08:24

  Dit zou ideaal zijn voor ailani. Ze heeft al een kauw ketting! Wat super is. 2. Liesbeth

  mrt 02, 2018 at 09:19

  Dit zou super zijn voor den leerling uit mijn klas! 3. Marian B

  mrt 03, 2018 at 02:17

  Mijn zoontje zit altijd te kauwen op potloden, dit lijkt me dus wel wat voor hem! 4. Marian Zw

  mrt 08, 2018 at 07:58

  Hier loop ook een jongetje rond die elk shirt kapot maakt, zo zonde van zn kleding, ik hoop echt dat hij hiermee eens van zijn shirts afblijft 5. Edith

  mrt 08, 2018 at 10:00

  Voor mijn dochter van 6, die van alles in haar mond stopt om op te sabbelen en bijten.This thread has been closed from taking new comments.