);

Behind the shop: Green Picnic

Behind the shop: Green Picnic

In behind the shop geven we een kijkje achter de schermen van webshops. Welk gezicht zit achter die leuke webshop? Wat beweegt iemand om een webshop te starten en als er kinderen zijn, hoe wordt het ondernemerschap gecombineerd met het moederschap? Deze vragen én meer gaat Marjolein van de webshop Green Picnic beantwoorden.

En ik zou zeker verder lezen, want Green Picnic geeft ook nog eens leuk duurzaam cadeau weg, dat jij kunt winnen!

 

Interview Marjolein Verhoef over  haar Webshop Green Picnic

Kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Marjolein Verhoef en ik woon mijn hele leven al in het mooie zilverstadje Schoonhoven. Ik woon samen met mijn vriend Edward en poes Siepie. Edward heeft twee kinderen en deze wonen om de week 5 dagen bij ons. Ik ben graag in de natuur en kan echt genieten van een fijne wandeling in het bos met ons gezin. Verder tennis en lees ik graag en vind ik het leuk met gezellig met vrienden te kletsen, borrelen en eten. 

 

Hoe lang geleden startte je de webshop Green Picnic?

De webshop is gestart op 10-10-2015 op de dag van de Duurzaamheid. 

 

Startte je de webshop naast een baan of ben je direct fulltime voor je webshop gegaan?

Ik ben direct full time voor de webshop gegaan. Ik heb er vorige zomer een half jaar een Pop-up store bij gehad in het centrum van Schoonhoven. Maar omdat de kosten hiervoor erg hoog werden ben ik hier weer mee gestopt. 

 

Wat deed je voor werk daarvoor?

Ik kom uit een ondernemers gezin en heb van jongs af aan in het bedrijf van mijn ouders gewerkt. Zij hadden winkels in elektronica: bruin- en witgoed. Daarna heb ik 10 jaar een eigen winkel in verlichting en cadeauartikelen gehad.

Mijn ideaal om met mijn werk iets in duurzaamheid te gaan doen heeft me doen besluiten te stoppen met de winkel en te zoeken naar werk in de duurzame sector. Zo heb ik 5 jaar in verschillende functies veel nieuwe ervaringen opgedaan bij verschillende bedrijven. Het ondernemersbloed bleef echter kriebelen en na goed vooronderzoek heb ik toch weer besloten voor mezelf te beginnen. Nu alleen geen stenen winkel maar een webshop, omdat het helaas erg moeilijk is geworden voor winkeliers.

Webshop Green Picnic

 

Kun je ons wat over je webshop vertellen?

Greenpicnic is een duurzame webshop met Eco – Bio en Fairtrade producten. Met Greenpicnic wil ik goede en mooie alternatieven bieden voor milieu onvriendelijke wegwerp- en plastic producten. Voor mensen die al veel met duurzaamheid bezig zijn maar juist ook voor de mensen die er nog niet veel van af weten en die mooie producten dus ook nog niet kennen.

Bijvoorbeeld wegwerpserviezen van natuurlijke materialen en herbruikbare drinkflessen en lunchverpakkingen. Door deze producten te gebruiken i.p.v. plastic komt er veel minder plastic in ons milieu terecht.

Onze grote collectie bamboe servies is het trendy en duurzame alternatief voor melamine serviezen.

Voordelen van dit bamboe servies:

 • Het is biologisch afbreekbaar
 • Voedselveilig en vrij van gifstoffen
 • Mlieuvriendelijk
 • Vaatwasmachine bestendig

Fijn servies voor huis, tuin, camping of school. Verder hebben we Fairtrade serviezen en tassen, tassen van gerecyclede materialen, duurzame meubels….te veel om op te noemen eigenlijk!

 

Als je een product mag noemen uit je shop, welke is dat en waarom?

De Ecochair: Een stoel van duurzaam hout en touw. Het zit heerlijk, is heel erg mooi en duurzaam natuurlijk 

Eco Chairs van Green Picnic

 

Waar ben je het meest trots op vanaf het moment dat je Green Picnic startte?

Ik ben trots op GreenPicnic als geheel! Door mezelf alle kennis en vaardigheden aan te leren die nodig zijn voor het maken en runnen van een webshop heb ik inmiddels een goed werkende website en aanvullende social media opgezet. Van te voren werd ik best sceptisch aangekeken en werd gezegd “waar begin je aan, dat lukt je toch niet”. Maar ik geloof in mijn idee en wil de wereld een beetje mooier achterlaten door mensen bewuster te maken en goede alternatieven aan te bieden. 

 

Is het runnen van een webshop goed te combineren met het moederschap? 

Ik  ben stief/extra moeder van Beau (10 jaar) en Max (15 jaar). Mijn vriend heeft co-ouderschap en in de week dat ze bij ons zijn is het heel handig dat je met een webshop je tijd flexibel kunt indelen. Je zit niet vast aan 9-5 tijden en dat kan dan best makkelijk zijn.

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

GreenPicnic verder laten groeien en een begrip als specialist te laten worden in duurzame producten. Mooie alternatieven bieden voor milieu onvriendelijke (wegwerp) producten en mensen in laten zien dat het heel eenvoudig is duurzamer te leven met oog voor de natuur.

 

Heb je een tip voor mensen die pas een webshop gestart zijn of met een shop willen beginnen?

Onderschat het niet. Ondernemen kost veel tijd als je het goed wilt doen, zeker als je er je brood mee wilt kunnen verdienen. Je moet erg veel doen om zichtbaar te worden en te blijven in Google.  Zoek alles goed uit van te voren, veel kun je zelf op het internet vinden. Schakel niet te snel bedrijven in om zaken voor je te regelen, dit worden al snel grote uitgaven. Doe dit alleen als je er zelf echt niet uitkomt. 

 

Marjolein, bedankt voor dit interview! Zien wat Marjolein in haar webshop Green Picnic verkoopt? Kijk dan eens op haar webshop en volgen kun je op FacebookTwitter en Instagram.

 

Win-actie!

Rugzakje van Green Picnic winactieVan Green Picnic mogen we dit leuke rugzakje van gerecyclede petflessen weggeven. Dit moet je doen om kans te maken:

 • Ga naar het actiebericht op Facebook, geef dit bericht een duimpje of een hartje en reageer. Geef je ook hieronder een reactie dan verdubbel je je winkans.
 • Delen is niet noodzakelijk maar wordt zeer gewaardeerd en het is natuurlijk ook altijd leuk als je Green Picnic volgt op Facebook.
 •  
 • Op vrijdag 19 mei maken we de winnaar bekend.

Hieronder reageren betekent dat we je mailadres in onze maillist opslaan. Je ontvangt dan voortaan onze nieuwsbrief News4Mama. Je kunt je altijd weer uitschrijven.

DE WINNAAR IS BEKEND!

Gefeliciteerd Claudia Diependaal. Stuur je mij een mail met je adresgegevens naar info@website4mama.nl?

Winnaar Green Picnic tasje

De haren van je kind wassen; zo pak je het aan

De haren van je kind wassen; zo…

Haren wassen: hoe gewoon het ook is… het is niet onbelangrijk. Wil je een gezonde haardos krijgen en houden, dan gebruik je het liefst een…

Klein wonen met kinderen: 4 tips voor gedeelde slaapkamer

Klein wonen met kinderen: 4 tips…

Klein wonen hoeft geen probleem te zijn. We hoeven niet allemaal in een enorme villa te wonen om gelukkig te zijn. Toch kan het met kinderen…

Gooi het roer om en ga aan de slag vanuit huis

Gooi het roer om en ga aan de slag…

Je bent ZZP’er en huurt elders een ruimte om te werken. Maar je merkt dat het je steeds meer moeite kost om ’s ochtends naar ‘kantoor’ te…

Reacties 4

 1. Goele H

  mei 13, 2017 at 04:39

  Wat een fijne webshop heeft ze! Daar ga ik zeker nog eens in snuisteren. 2. Evi Huys

  mei 14, 2017 at 02:50

  Mooie shop heb je uit de grond gestampt, deze gaat bij mijn favorieten! 3. Judith

  mei 15, 2017 at 01:11

  Leuk, van petflessen nog wel, ik ben benieuwd!! 4. Karen Postma

  mei 17, 2017 at 09:45

  onverwachte gebruiksmogelijkheden van petflessenThis thread has been closed from taking new comments.