);

Behind the Shop: Baby en Kind + Winactie

Behind the Shop: Baby en Kind + Winactie

In behind the shop geven we een kijkje achter de schermen van webshops. Welk gezicht zit achter die leuke webshop? Wat beweegt iemand om een webshop te starten en als er kinderen zijn, hoe wordt het ondernemerschap gecombineerd met het moederschap? Deze vragen én meer gaat Felice Veenman van platform en webshop Baby en Kind beantwoorden.

En ik zou zeker verder lezen, want Baby en Kind geeft 2 prachtige poppen weg die jij kunt winnen!

 

Interview met Felice over haar forum en de webshop Baby en Kind

Kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Felice Veenman. Getrouwd met de liefste man van de wereld en moeder van twee kinderen: een dochter van 31 en een zoon van 26. Beiden zijn al een tijdje het huis uit. Gelukkig komen ze er vaak in terug.  Manlief en ik hebben dus het rijk alleen met onze oude poedel en bijna even oude lapjeskat. De tuin wordt bewoond door 5 krielkippen.

 

Hoe lang geleden startte je de website Baby en Kind?

Toen mijn man op een gegeven moment 8 jaar geleden stemband kanker kreeg, ben ik gestopt met werken: we hebben toen samen zijn bedrijf boven water gehouden. Manlief genas gelukkig en het bedrijf heeft het overleefd. Waar ik niet op gerekend had, was dat de crisis uitbrak en ik met mijn toen 54 jaar te oud werd bevonden voor alle banen waar ik op reageerde…

Webshop Baby en Kind

 

Startte je je bedrijf naast een baan of ben je direct fulltime ervoor gegaan?

Omdat ik geen baan kon krijgen, besloot ik mijn eigen baan te maken. Ik kreeg de kans BabyenKind over te nemen. Met nul verstand van internet en internetmarketing ben ik daar vrolijk  aan begonnen. Iets onnozels als de crisis, zou mij er toch niet onder krijgen? Al doende heb ik enorm veel geleerd. Ik wist wel dat ik kon schrijven (dat deed ik als docente ook) maar dat dat een wezenlijk onderdeel van mijn bestaan zou kunnen worden, dat had ik niet zo bedacht. Ik ben er heel gelukkig mee.

Het lukte me BabyenKind vele malen groter te maken dan ze was. Inkomen genereer ik vooral uit de ads en banners. Ik vond het zo leuk dat ik de kans een 2de website te openen met beide handen aangreep. Ik run nu 2 sites: een voor jonge vrouwen en een voor oudere vrouwen.

Het runnen van een webshop is een vak apart. Dat vak ben ik nog steeds aan het leren.

 

Wat deed je voor werk daarvoor?

Jarenlang ben ik, met veel plezier, docente drama geweest op een middelbare school. Tot de vier muren van een gebouw wel heel benauwd werden. Daarna heb ik een tijd gewerkt voor een dak- en thuislozen organisatie en daarna verzon ik projecten voor de bibliotheken van Rijn en Venen.

 

Als je een product mag noemen uit je shop, welke is dat en waarom?

Als er een product is waar ik plezier in heb, dan zijn het wel mijn stoffen poppen, en dan met name de jongetjes poppen! Gek hè, we hebben het wel over genderneutrale kleren, maar jongetjes poppen zijn nog steeds schaars….

jongenspop op webshop Baby en Kind

 

Waar ben je het meest trots op vanaf het moment dat je Baby en Kind startte?

Ik ben enorm trots op wat ik heb bereikt: ik was een internet – onbenul en look at me now!
Aan HTML heb ik me nooit durven wagen (ik heb de nijging zaken om te draaien en dat is bij HTML redelijk dodelijk) maar verder hebben back-ends van verschillende soorten content management systemen hebben voor mij weinig geheimen meer voor me, en is SEO meer dan een vage term.

Het runnen van een website en webwinkel is meer dan een fulltime baan voor me, maar het fijne is, dat ik het overal kan doen. Ik schrijf soms mijn beste stukken in de trein…Die vrijheid is me bijzonder lief.

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Op deze manier kan ik nog wel een tijdje doorgaan met werken (officieel moet ik nog 5 jaar). Ik wil vrouwen hun eigen platform bieden, waarop ze even kunnen bijkomen van de waan van alledag. We leven in een tijd waarin we veel moeten. Het is fijn om een plek te hebben, waar even niets moet. Waar je gewoon even kan kleppen, je hart kan luchten, jezelf kan zijn.

 

Heb je een tip voor mensen die pas een webshop gestart zijn of met een shop willen beginnen?

Een ultieme tip? Dat is een lastige…Ik zou zeggen: je kan meer dan je denkt!

 

Felice, bedankt voor dit interview! Zien wat Felice in haar webshop Baby en Kind verkoopt? Kijk dan eens op haar webshop en volgen kun je op Facebook. Je vindt hier de link naar het Baby en Kind forum.

 

Win-actie!

Van BabyenKind mogen we 2 stoffen jongenspoppen weggeven!!! Hoe leuk!

Dit moet je doen om kans te maken:

 • Ga naar het actiebericht op Facebook, geef dit bericht een yes of een heart en laat weten voor wie jij een stoffen jongenspop zou willen winnen. Geef je ook hieronder een reactie dan verdubbel je je winkans.
 • Delen is niet noodzakelijk maar wordt zeer gewaardeerd en het is natuurlijk ook altijd wel zo aardig als je Baby en Kind volgt op Facebook.
 • Op vrijdag 27 oktober maken we de winnaar bekend.

Hieronder reageren betekent dat we je mailadres in onze maillist opslaan. Je ontvangt dan voortaan onze nieuwsbrief News4Mama. Je kunt je altijd weer uitschrijven.

 

DE WINNAARS ZIJN:

 • Liesbeth Dorresteijn
 • Femke Dekker

Gefeliciteerd! Wil je je adresgegevens even mailen naar info@website4mama.nl

4 Tips voor het opruimen van je kledingkast

4 Tips voor het opruimen van je…

Een opgeruimde kast is een opgeruimd hoofd, en zorgt voor overzicht! Een opgeruimde kast maakt het ook makkelijker om de juiste kledingstukken…

Alles wat je moet weten over collageen

Alles wat je moet weten over collageen

Collageen is een term waar je waarschijnlijk weleens van gehoord hebt. Niet gek, want de laatste jaren is er veel over gezegd en geschreven.…

Camping aan de Costa Brava: waar let je op?

Camping aan de Costa Brava: waar…

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor veel gezinnen het moment waar ze al maanden naar uit zitten te kijken: kamperen. En dat doen…

Reacties 10

 1. Berendina Jaasma

  okt 20, 2017 at 08:32

  Zo'n jongenspop lijkt mij erg leuk voor mijn kleinzoon! 2. Anna

  okt 20, 2017 at 09:02

  Ik doe graag mee voor mijn neefje !

  Facebook: An Na 3. Jacqueline van de Manakker

  okt 20, 2017 at 09:29

  Ze zijn echt prachtig, dus ik waag een kansje voor mijn kleinzoon en kleindochter 4. Marian B

  okt 20, 2017 at 10:25

  Mijn zoontje zou dit denk ik best leuk vinden, en anders vind mijn dochtertje het wel leuk! Raar eigenlijk dat er nog steeds zo weinig jongenspoppen zijn. 5. Wat goed zeg om van de nood (geen baan kunnen krijgen) een deugd te maken: succesvol bedrijf. Goed gedaan! 6. Marit de Boer

  okt 20, 2017 at 02:41

  leuk zo'n pop voor mijn eigen kleine manneke 7. Liesbeth

  okt 21, 2017 at 07:15

  Wow wat gaaf! Die zou ik heel graag winnen voor ons zoontje. Leuk voor Sinterklaas 8. Femke Dekker

  okt 22, 2017 at 11:18

  Deze jongenspop is leuk voor onze kleine Teun. Hij is dol op knuffelen en met zo'n zachte pop is dat extra fijn! 9. Claudia Diependaal

  okt 24, 2017 at 01:02

  Wauw wat zijn ze leuk zeg. Ik doe dan ook heel erg graag mee! Wauw! 10. Lyn

  okt 24, 2017 at 08:58

  Ik zou graag mee willen doen! Helaas heb ik geen facebookThis thread has been closed from taking new comments.