Bedankt lieve dochter

Bedankt lieve dochter

Bedankt lieve dochter dat je mij 11 jaar geleden moeder hebt gemaakt. Weliswaar 8 weken vroeger dan de geplande datum door HELLP-syndroom, en het begin was zeker niet makkelijk. Ik had toen nog geen idee waar ik aan begon. Ik dacht dat ik mijn leven zou leiden maar dan met een kind erbij. Ik zou niet zo’n huismuts worden die vastgekoekt zat aan huis, omdat daar haar baby was. Ik bleek eigenlijk precies dat te worden. Oeps!

Maar wat is het een geweldig avontuur geweest de afgelopen 11 jaar. Ik bleek best goed in het moederschap te zijn. Niet dat ik af en toe niet uit de bocht vloog hoor. Dat deed ik de afgelopen 11 jaar regelmatig. Je moeder is tenslotte ook maar een mens. Maar we zijn wel een twee-eenheid geworden. 4 handen op 1 buik. Jut en Jul, de dikke en de dunne (Jij bent duidelijk die dunne wink). We kunnen samen lachen, samen huilen, soms ben ik die strenge moeder omdat dat even nodig is en soms je beste vriendin.

Je hebt me geleerd hoe het is om iemand anders dan mezelf onvoorwaardelijk en intens lief te hebben. Liever dan het leven zelf. Ik zeg het ook elke dag tegen je en jij zegt het tegen mij: ik hou van je. Want dat is het. Een liefde groter en puurder dan die van ons als moeder en dochter bestaat er niet.

De 11 jaren zijn niet zonder hobbels geweest. Een leven zonder hobbels is tenslotte ook maar saai. Toch? Eerst je vroeggeboorte overwinnen, toen je achterstand in ontwikkeling en tenslotte je diagnose ADD accepteren. En wat deed en doe je dat geweldig!

Er zijn in mijn ogen maar weinig kinderen die ondanks hun hobbels elke dag fluitend naar school gaan en met een grote glimlach weer thuis komen. Die zich niet laten tegenhouden door fysieke of psychische obstakels. Jij gaat gewoon. Soms met en soms zonder talent, maar met volle overgave. Zo knap! Ik ben dan ook ontiegelijk trots op mijn mooie, knappe en intelligente dochter met dat grote hart.

Vandaag 11 jaar geleden kwam jij op mijn 38e verjaardag ter wereld. Hoe bijzonder is dat. Mijn grootste cadeau. Daar kan geen verjaardag meer tegenop.

Gefeliciteerd allerliefste schat van me. Dat je maar een fijne verjaardag hebt. Want als jij een fijne verjaardag hebt, dan heb ik ‘m ook…

 

Dikke kus

Mama

De zwartste dag uit mijn leven

De zwartste dag uit mijn leven

Het is morgen 30 jaar geleden: 16 juni 1989. 30 jaar geleden dat ik ’s ochtends nog vol verwachting en onschuld wakker werd, uitkijkend naar…

Je dierbaren gedenken en dichtbij je dragen

Je dierbaren gedenken en dichtbij…

Vroeg je me het 20 jaar geleden dan wist ik het zeker. Ik wilde…

Het verlangen naar een maatje: hond Charlie

Het verlangen naar een maatje:…

Al sinds ze 6 is, staat het torenhoog op haar verlanglijstje: een hond. Het verlangen naar een maatje voor het leven (voor zolang dat hondenleven…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta. Hier help ik kleine zelfstandig ondernemers met hun online presentatie en zichtbaarheid. Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde. 

Reacties 1

  1. Merte

    apr 05, 2019 at 01:39

    Afgelopen zondag, 31 maart, ben ik bevallen met 31 weken van mijn zoontje Doris. Twee dagen later was mijn eigen verjaardag. Dus ook voor mij was dit een soort dubbelop vervroegd verjaardagskado. Na het lezen van deze blogpost kan ik alleen maar hopen dat ik over 11 jaar ook zoiets moois en leuks kan schrijven en zeggen tegen mijn zoontje!This thread has been closed from taking new comments.