);

Na de barbecue: zo heb je weer schone kleding en BBQ

Na de barbecue: zo heb je weer schone kleding en BBQ

Zodra de eerste zonnestralen echt goed doorbreken ontwaken jong en oud uit hun winterslaap. We gaan massaal naar buiten. En wat hoort daarbij? Precies, barbecueën! We beseffen maar al te goed dat het in ons land nooit heel lang mooi weer is en we willen maximaal genieten van elke mooie dag die voorbij komt. Het is natuurlijk ook heerlijk, met je blote voeten in het verse gras of in het warme zand. Vrienden om je heen en een lekker glaasje in je hand. Kleintjes die spetteren in een opblaasbadje en de mannen die samenscholen rond de rokende barbecue. En dan aan tafel in de tuin of op het terras. Op dat moment is het alleen maar genieten met de mensen die je graag om je heen hebt. Hopelijk kan dat heel snel weer.

Helaas is een barbecuefeestje ook het recept voor vervelende vlekken in je kleding. Een druppel cocktailsaus op je zomerjurkje. Een veeg spareribs marinade op het zomerse shirt van een van de rondlopende pubers. Tijdens de gezelligheid wuif je het allemaal weg, maar de volgende dag is het toch tijd voor de grote schoonmaak. Kleding gaat in de was en je moet natuurlijk de barbecue schoonmaken. Dit gaat trouwens een stuk makkelijker als je hebt gebakken met olie of citroen. Dan krijg je hem echt goed en snel schoon met ontvetter.

Maar daarnaast wil je toch ook wel heel graag dat vet en die vlekken uit kleding krijgen. Hoe je dat allemaal voor elkaar krijgt? In dit artikel vertellen we je een paar geheimpjes hoe je de sporen van een vette barbecue de volgende dag uitwist. 

 

Bakken met beleid

Tijdens het barbecueën zelf kun je al veel doen om het schoonmaken later makkelijker te maken. Smeer bijvoorbeeld het rooster altijd eerst in met zonnebloemolie voor je er iets oplegt. Op deze manier brandt het minder snel aan en blijven er geen etensresten aan het rooster plakken. Er zijn ook mensen die zweren bij citroensap. Snij een citroen doormidden en smeer daar het rooster mee in voor je er vlees, vis of groente op legt. Hoe dan ook; dit zijn trucjes om te voorkomen dat vet aan het rooster kleeft en dat scheelt weer schoonmaken. Hoewel je er misschien geen zin in hebt is het toch verstandig om ’s avonds alvast een begin te maken met schoonmaken. Als de barbecue nog een beetje warm is kun je heel makkelijk het ergste vuil van het rooster verwijderen. Dat scheelt echt. 

 

Vet uit kleding

Als je snel reageert bij een verse vlek kun je er talkpoeder op doen. Dit neemt het vet op. Ook effectief is om gewoon afwasmiddel op de vetvlek te smeren en dat een tijdje te laten weken voor je het in de wasmachine doet. Als de vlek er al een tijd inzit kun je beter wasbenzine gebruiken. Dep het op de vlek en was de kleding in de wasmachine.

Op een warme zomer met veel BBQ plezier!

Huis ingebroken? Wat nu!

Huis ingebroken? Wat nu!

Je hoopt natuurlijk dat het je nooit zal overkomen: een inbraak. Toch komt het geregeld voor, en vooral in de zomermaanden zijn veel inbrekers…

Tips voor de verzorging van kamerplanten

Tips voor de verzorging van kamerplanten

Je weet dat aandacht goed is voor levende organismen, toch? Alleen daarom al is het verzorgen van je

Je huis in de gaten houden met een beveiligingscamera

Je huis in de gaten houden met…

Het is je wellicht bekend dat er in Londen enorm veel beveiligingscamera’s hangen, toch staan ze momenteel op de vierde plek in de top 10.…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.