);

Een badkamerrenovatie op stapel in 2019

Een badkamerrenovatie op stapel in 2019

Meer dan 20 jaar geleden kwam we in ons huidige huis wonen. Een oude dijkwoning uit 1927 en na die datum was er binnenshuis ook niet heel veel meer aan gedaan. Overal schrootjes. Je kent het wel: die dingen die in de jaren 70 en 80 mateloos populair waren om oneffen muren weer recht te krijgen en omdat mensen ze gewoon mooi vonden. Ik vind ze oerlelijk, maar om ze overal te verwijderen, daar zag ik 20 jaar geleden ook eigenlijk wel tegenop.

Inmiddels hebben we zoveel mogelijk schrootjes gesloopt en is recentelijk de woonkamer gerenoveerd. Onze keuken hadden we 20 jaar geleden al helemaal vernieuwd en daar ben ik nog steeds blij mee. Die is redelijk tijdloos. Maar onze badkamer stamt nog steeds uit het jaar 0. Wij hebben zelfs nog watervallen en tafereeltjes op onze muurtegels in de badkamer. Ik zweer het! En schrootjes aan het plafond sad

 

Een nieuwe (gerenoveerde) badkamer

Die badkamer is echt als een doorn in mijn oog. Lelijk ding! Maar de ruimte is fantastisch. Wij hebben een badkamer van zeker 3 x 4 meter met hierin een aparte douche en bad. En met 12 vierkante meters kan je een heel mooie badkamer maken. Elk jaar koop ik een staatslot in de hoop dat daar een leuk prijsje op valt. En met dat geld wil ik dan graag een nieuwe badkamer. Maar aangezien er nooit een bedrag op valt en de kans dus groter is dat we ervoor moeten sparen, ben ik ook gaan kijken naar betaalbare oplossingen. Geen heel nieuwe badkamer, maar een badkamer renovatie.

 

De douche

Sinds dat we afgelopen zomer gekampeerd hebben in een glamping tent met een prachtige douche wil ik dus ook zo’n douche. Het is eigenlijk gewoon een complete douchecabine met douchebak. Maar meer heb je tenslotte ook niet nodig. Toch?

» Lees hier: glamping in Frankrijk

Natuurlijk lijkt het me fantastisch om een mooi betegelde douche te hebben waar je in kan lopen en heel veel ruimte hebt. Maar onderstaande douche zou al helemaal fantastisch zijn en zoveel beter dan die we nu hebben. Tijdens de vakantie hebben we ook genoten van de regendouche, dus het moet er eentje worden met regendouche.

Douchecabine

Het badkamermeubel

Omdat het ’s ochtends vaak dringen is voor de wasbak lijkt het me fijn om een dubbele wasbak te hebben met een flinke spiegel erboven. Zeker wanneer dochter zo meteen ook haar make-up gaat doen, wordt het ellebogen voor die spiegel wink. Dus een mooi badkamermeubel met dubbele wasbak en fijne lades eronder staat op mijn verlanglijstje.

Daarbij wil ik uiteraard ook een bijpassende hoge kast voor de handdoeken en alle frutsels die je zo in de loop der jaren verzamelt. Het liefst stop ik die allemaal in lades nadat ik heb bekeken of weggooien niet een betere optie is.

 

Badkamervloer

Omdat het verwijderen van de huidige vloer teveel breekwerk is, zou het beste zijn om een waterbestendig laminaat of mooi vinyl te pakken. Al Googelend kwam ik er ook achter dat je vinyl op je wanden kunt plakken. Dat zou dé oplossing kunnen zijn voor die vreselijke waterval tafereeltjes.

Hout kleur op de vloer en grijs tegen de wanden lijkt mij een mooie combinatie.

 

Verder

Een toilet op de badkamer hebben we niet nodig, omdat het toilet er direct naast staat in een aparte ruimte. Maar een nieuw toilet op onze wc zou geen overbodige luxe zijn. Die is na 20 jaar wel aan vervanging toe.

Het zou ook een genot zijn om die lelijke radiator op de schroothoop te kunnen gooien en daarvoor in de plaats een mooie design radiator te hangen.

Ik krijg helemaal zin om de badkamer te renoveren. Dat wordt ons project voor 2019.

 

De badkamertekening is van Pretty Vectors

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.