);

Babykleding trends: lekker warm de winter door

Babykleding trends: lekker warm de winter door

Als de bladeren vallen en het weer steeds guurder wordt, wordt het ook steeds belangrijker om passende warme kleding in huis te halen. Vooral de allerkleinsten krijgen het anders te snel koud. Lekker warm bij mama of papa in de draagdoek zal het wel meevallen, maar in de wandelwagen heeft de kou en de wind vrij spel. Een kleintje zit nog passief in z’n wandelwagentje en kan daardoor heel snel afkoelen.

Zorg er daarom voor dat je voordat de herfst begint de warme kleding voor baby en dreumes als een winterjas, de gevoerde speelpakjes, de warme sokjes en waterdichte schoentjes al in huis hebt.

En natuurlijk wil je dan ook met de laatste mode mee. Wat die wintermodetrends voor de kleintjes zijn en hoe je ervoor zorgt dat ze lekker warm de winter doorkomen, lees je in dit blog.

 

Kleurentrends in kinderkleding en babykleding

Nou zal je niet snel zien dat de babykleding de volwassen trends volgt als deze toevallig een keer felgekleurd is. Vaak is babykleding zacht van kleur: poederachtig zelfs. Dat is deze winter niet anders. Je ziet veel bruintinten en tinten die neigen naar oudroze en zacht pompoen. Natuurlijk zie je ook gepoederd blauw en beige veel terugkomen in de wintercollecties. De kleuren kunnen vrijwel allemaal met elkaar gecombineerd worden.

Voor kleine meisjes zie je de rushes, die ook in de volwassen mode trending zijn.

 

Leuke kledingmerken voor kinderen & baby’s

Merken als Z8, Noppies, Dirkje en Tumble ’n Dry zie je al jaren. Maar kijk ook eens naar een iets minder bekend kledingmerk MarMar Copenhagen, dat dit jaar 15 jaar bestaat. Zij hebben kinderkleding van newborn tot de puberende 16 jarige. Ik vind hun babykleding echt supercute en van de zachtste materialen. Vooral dat laatste is zo belangrijk voor de allerkleinsten.

 

Kiezen van een winterjasje

Ga je shoppen voor een winterjasje hou er dan rekening mee dat een goede winterjas aan een paar dingen moet voldoen.

  1. Let op windvangers: zonder windvangers onderaan de mouwen heeft de wind vrij spel en worden de armpjes alsnog koud
  2. Capuchon is wel fijn. Die kan je tenslotte ook niet onderweg verliezen
  3. Bij voorkeur een rits + drukknopen
  4. Waterdicht maar wel ademend

 

Voor kleine warme voetjes

Vergeet niet om lekker warme schoentjes of slofjes te kopen om de winteroutfit van je kleintje af te maken. Zoals gezegd zijn kleintjes niet altijd even mobiel. Handjes en voetjes moeten warm blijven. Ben je in de zomer regelmatig een sok kwijt na een wandelingetje, dan is dat nog niet zo erg. Maar in de winter wil je dat de schoentjes goed blijven zitten. Kijk eens bij Shoesme of de allerliefste schoentjes van Woden. Goed voor de eerste stapjes én lekker warm gevoerd.

Ook in huis of bij de opvang is het fijn om warme slofjes te hebben. Wordt er veel gekropen, dan zijn de leren Boumy slofjes superfijn. Ook de kleine fashionista’s kunnen worden verwend met schoentjes van UGG. Beetje aan de prijzige kant, maar wel lekker warm met echt schapenbont.

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.