);

Babykleding kopen? Hier moet je op letten!

Babykleding kopen? Hier moet je op letten!

Is er een baby op komst, dan wil je graag op alles voorbereid zijn. Al lang van tevoren heb je de rompertjes, luiertjes, verzorgingsproducten en babykleertjes in huis. De checklist met baby benodigdheden is al 10x afgevinkt, want niets mag aan het toeval worden overgelaten. Van flessenwarmers tot kruikzakjes en van billenzalf tot de luieremmer. Jij bent op alles voorbereid. Je hebt alles in huis.

Maar waar let je nou op als je gaat shoppen voor babykleding? In dit blog mijn tips.

 

5 tips bij het kopen van babykleding

 

1.       Koop veel rompertjes in verschillende maten

Rompertjes kan je niet genoeg hebben. Als je eens wist hoe vaak je een romper gedurende een dag verwisselt… Nee, ze poepen nog niet binnen de randjes kan ik je vertellen. Dus hou ruimschoots rekening met 2 á 3 verse rompers per dag. En koop de rompertjes alvast in 3 maten: 50, 56 en 62. Ze groeien namelijk zo ontzettend hard!

Koop dus per maat minimaal 6 stuks en het liefst meer tenzij je elke dag een witte was hebt.

 

2.       Let op de sluiting

Rompers en shirtjes met een sluiting over de borst die met een drukknoopje of strikje vastgemaakt kon worden, vond ik ideaal. Geen gedoe met over het hoofdje aankleden: iets wat geen enkel kind leuk vindt. Het is echt veel makkelijker aan- en uitkleden. Of zorg er in ieder geval voor dat het hoofdgat groot genoeg is.

 

3.       Let op het materiaal

De babyhuid is ultra gevoelig. Dus let bij het kopen van de kleertjes van je baby op het materiaal. Is het van organisch katoen, is het lekker zacht, blijft het ook mooi na 10x wassen en voelt het heel comfortabel aan? Dit zijn de vragen die je jezelf moet stellen als je een romper of kleding voor je baby in je handen hebt. Vaak gebruiken de betere merken een fijne zachte stof voor hun babykleding.

 

4.       Comfort boven modieus

Natuurlijk is het leuk om je kindje schattig aan te kleden, maar dat is vooral leuk voor jou. Je baby voelt zich over het algemeen veel prettiger in een zacht en warm speelpakje, dan in een opgesmukt jurkje. Ga daarom voor comfortabel en minder voor het modieuze. En zoek anders gewoon net zo lang verder totdat je het beide gevonden hebt.

 

5.       Koop 2 maten vooruit

Een baby groeit als kool. Ze zeggen het wel eens gekscherend, maar het is ook echt zo. Je knippert 2x met je ogen en ze zijn weer een centimeter gegroeid. Zorg er daarom voor dat je altijd 2 maten groter in de kast hebt liggen en hangen. En pas ook af en toe een grotere maat aan, want soms zit dat maatje groter net even wat lekkerder voor je baby. Ook een voordeel van af en toe even passen, is dat je bij een groeispurt niet opeens een maat overslaat. Dan heb je van die prachtige babykleding gekocht en hebben ze het puntje bij paaltje nooit gedragen. Zonde!

 

Nog een extra tip:

Koop in de uitverkoop je basics, zoals pyjama’s, huispakken, rompers en outfits die je in elk jaargetijde aan kan trekken. Zoals joggingbroekjes met bijpassende shirtjes. Is het warm weer buiten, dan kunnen ze het naar buiten aan. Is het buiten te koud, dan is het perfect als huispak om lekker in te kruipen. Op die manier kocht ik prachtige merk babykleding voor vaak de helft van de prijs.

 

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.