);

Baby op komst: dit haal je in huis

Baby op komst: dit haal je in huis

Verwacht jij binnenkort een kleine? Gefeliciteerd! Hopelijk kan je met volle teugen genieten van je zwangerschap. Toch valt er ook een heleboel te regelen, bijvoorbeeld het aanschaffen van de baby uitzet. Van een kruikje tot rompers: zo’n kleine heeft heel wat nodig.

Om je op weg te helpen, vind je hier de top-10 babyproducten zeker nodig hebt voor je baby uitzet.

 

1. Hydrofiele luiers

Met stip op nummer één: hydrofiele luiers.  Als luiers worden ze niet vaak gebruikt, maar er zijn duizend andere manieren om deze wonderdoeken in te zetten. Je gebruikt ze bijvoorbeeld als poetsdoek, inbakerdoek of als dekentje in de zomer. Ze zijn ook nog eens goedkoop, dus een goed excuus om ze in allerlei leuke printjes aan te schaffen!

 

2. Rompers

Rompertjes zorgen ervoor dat de luier van je baby op zijn plek blijft zitten en dat je kleine geen warmte kan verliezen door een blote rug of buik. Een heel handig kledingstuk dus! Nog handiger is het dat sommige rompers drukknopen aan de voorkant of bij de schouders hebben. Daardoor hoef je ze niet over het hoofd van je baby aan te trekken.

 

3. Luieremmer

Om geurtjes in huis te voorkomen, is een luieremmer een handig item. Vooral als je geen kliko tot je beschikking hebt, is het fijn om luiers stankvrij kwijt te kunnen. Daarnaast heb je na een nachtvoeding waarschijnlijk geen zin om buiten een luier weg te gooien. Een luieremmer op de kamer van je baby is dan een uitkomst.

 

4. Kleding in verschillende maten

Het is misschien verleidelijk om een heleboel kleding in dat schattige maatje 50 te kopen, maar de kans is groot dat je baby daar in no time uitgroeit. Sommige baby’s passen zelfs direct na de geboorte al niet in maat 50. Daarnaast vallen babymaatjes per kledingmerk verschillend uit. Zorg er daarom voor dat je tijdens de bevalling verschillende setjes in maat 50 en 56 in huis hebt. Zo weet je zeker dat je je kersverse kleine iets kan aantrekken.

 

5. Voedingskussen

Een voedingskussen is heel praktisch tijdens het voeden van je kleine. Maar ook jij kan er profijt van hebben. Door hem tijdens je zwangerschap ’s nachts te gebruiken, kan je makkelijker een fijne houding vinden tijdens het slapen.

 

6. Maxi Cosi

Zonder Maxi-Cosi wordt het lastig om je kleine na de geboorte mee naar huis te nemen. Het is dus belangrijk om deze al voor de geboorte in huis te hebben. Ook als je geen auto hebt, kan het handig zijn om een Maxi-Cosi aan te schaffen. Door een verbindstuk kan je de Maxi Cosi op elke wandelwagen klikken. Ook als deze van een ander merk is. 

 

7. Aankleedkussen

Een aankleedkussen voorkomt ongelukjes tijdens het verschonen van je baby. Door de opstaande randen kan je kleine er niet zomaar vanaf rollen en het materiaal is makkelijk schoon te houden. Wel zo handig!

 

8. Kruikje        

Sommige moeders (vooral die van zomerbaby’s) gebruiken een kruikje maar een paar keer. Voor veel moeders is een kruikje echter een onmisbaar item. Tijdens de eerste weken kan je kleine nog niet zo goed zijn eigen temperatuur regelen. Een kruikje voorkomt dan onderkoeling.

 

9. Box of wipstoel

Oké, theoretisch gezien kan je misschien wel zonder. Maar het is wel erg handig om je baby veilig weg te kunnen leggen als je naar de wc moet of eten wil koken. Je legt hem dan even in de box of wipstoel, zodat jij je handen vrij hebt.

 

10. Zoogcompressen

Tot slot nog een item voor jou als moeder. Of je nu borstvoeding of flesvoeding gaat geven: de kans is groot dat je na de bevalling regelmatig met een nat t-shirt rondloopt als je geen zoogcompressen gebruikt. Daarnaast zijn ze ook bij stuwing fijn. Maak ze nat, leg ze in de diepvries en je hebt handige koelelementen!

 

Samen met je kind knutselen: 4 inspiratie projecten

Samen met je kind knutselen: 4…

Samen met je kind wat ondernemen is altijd leuk en versterkt daarbij de band tussen moeder en kind. Een activiteit hoeft niet altijd ingewikkeld…

Van borstvoeding naar flesvoeding: de tips en tricks

Van borstvoeding naar flesvoeding:…

De overgang van borstvoeding naar flesvoeding is best een flinke verandering. Voor de één een bewuste stap, voor de ander geen kwestie van…

Hoe kom je je zwangerschap en de eerste weken na de bevalling goed door?

Hoe kom je je zwangerschap en de…

Wie zwanger is kan gedag zeggen tegen haar hele garderobe: niets past meer en het duurt ook nog een hele tijd voordat je weer je favoriete…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.