);

Met de auto op vakantie? Dit moet je niet vergeten!

Met de auto op vakantie? Dit moet je niet vergeten!

Ga je binnenkort met het hele gezin met de auto op vakantie, neem dan even deze checklist erbij om te zien of je goed voorbereid bent en of je niets vergeten bent. Zo ga je met een gerust hart een fijne vakantie tegemoet. Dus ga jij net als 40% van de rest van Nederland met de auto op vakantie, dan zijn deze tips best handig.

 

Ben je goed verzekerd?

Een WA verzekering voor je auto is in Nederland verplicht, zodat als je een ongeluk veroorzaakt dat de kosten voor de wederpartij gedekt zijn. Wil je dat ook je eigen schade gedekt is, dan moet je de verzekering uitbreiden naar allrisk of WA met casco. Het is een beetje afhankelijk van hoe oud je auto is welke verzekering je afsluit.

Check hier meer informatie over de verzekering auto

Is je reisverzekering in orde? Een doorlopende reisverzekering is zeker wanneer je vaker dan eens met vakantie gaat een goede oplossing.

 

Alle papieren in orde?

Heb je een geldig rijbewijs en identificatiekaart of paspoort bij je? En dan natuurlijk niet te vergeten je groene kaart, het kentekenbewijs van je auto en eventueel van de caravan. Vooral die laatste wil nog wel eens vergeten worden bij een binnenlandse vakantie. Heb je verder al gedacht aan de autosnelwegvignetten die je nodig hebt voor landen als: Oostenrijk, Slovenië en Zwitserland (verplicht). Je kan deze aan de grensovergangen kopen, maar in Nederland zijn ze ook bij de ANWB online verkrijgbaar.

Ga je naar Duitsland check dan even of je een milieusticker nodig hebt. Hetzelfde geldt voor Frankrijk die een zogenaamd Eco vignet kent voor o.a. Parijs.

 

Wat moet er mee in de auto?

Wetten, regels en verplichtingen zijn in elk land anders. Bijna overal zijn gevarendriehoeken en veiligheidshesjes verplicht, maar wist je bijvoorbeeld dat je voor Hongarije verplicht een alcoholtest in de auto moet hebben? En dat je in België en Polen een brandblusser in de auto moet hebben? Nou is die eerste alleen verplicht voor mensen met een Belgisch kenteken, maar de ANWB adviseert het ook voor Nederlanders om discussie met de politie ter plaatse te voorkomen.

Check even onderstaand overzichtje welke dingen je verplicht in de auto mee moet nemen per land. Handig!

overzicht wat je mee moet nemen in de auto naar het buitenland

 

Verdere tips en checklist voor je autovakantie

  • Zijn je banden op spanning?
  • Heb je nog even een stofzuiger door de auto gehaald?
  • Heb je zoethoudertjes voor onderweg = spelletjes, boekjes, iets te kleuren en de Nintendo Switch? En de kinderen een paar uur gewoon lekker een filmpje laten kijken, is tijdens het autorijden helemaal niet erg… vooral voor jezelf erg prettig ????. Vergeet alleen niet de koptelefoons mee te nemen, anders kan je zelf de hele weg meegenieten van Elsa met Let it go! en Shrek
  • Genoeg eten en drinken?
  • Een creditcard voor de tolwegen bij je?
  • Heb je cash bij je voor het geval er een internetstoring is bij de benzinepomp? (echt het gebeurt!)
  • Kan je handsfree bellen? In alle landen is het verplicht om handsfree te bellen, maar bijvoorbeeld in Frankrijk mag je ook geen oordopjes of koptelefoon gebruiken. Je ben in Frankrijk verplicht om via een carkit te bellen.
  • Op welke dag vertrek je? In de zomervakantie zijn de zaterdagen in augustus het drukst. Denk aan “zwarte zaterdag!”. De minst drukke rijdagen zijn op donderdag en zondag. Op zondag is er vaak ook geen vrachtverkeer.

 

En? Al zin in de vakantie? Bon voyage!

 

Meer blogs van Esmée:

Dingen die je als ZZP'er moet regelen

Dingen die je als ZZP'er moet regelen

Hoewel ik nog elke dag dankbaar ben dat ik als zelfstandig ondernemer mijn geld verdien en dat dit voor mij betekent dat ik thuis ben als…

Altijd een strak gazon: mijn ideaal

Altijd een strak gazon: mijn ideaal

Wij hebben een redelijk grote tuin. De helft van de tuin bestaat uit bestrating en grind met hierin plantvakken en de andere helft uit iets…

Met de auto op vakantie? Dit moet je niet vergeten!

Met de auto op vakantie? Dit moet…

Ga je binnenkort met het hele gezin met de auto op vakantie, neem dan even deze checklist erbij om te zien of je goed voorbereid bent en of…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.