Augustus: de kilo's vliegen eraf!

Augustus: de kilo's vliegen eraf!

Nou doet de titel van dit maandoverzicht vermoeden dat ik er graatmager bijloop. Dat is niet het geval. Maar eerlijk is eerlijk ik bén een paar kilo kwijt. Dat is het niet alleen… ik heb een hoger percentage spieren, mijn vochtniveau is omhoog, ik zit beter in mijn vel en op het moment van schrijven van dit maandoverzicht heb ik al 8 weken geen migraine meer. Een unicum, een mijlpaal, ik kan het bijna niet geloven! Hoe dat kan? Ik vertel het je.

 

1 augustus: start van De Eetlijn

Vandaag begin ik met het eetprogramma van de Eetlijn. Een moment waar ik naar uit heb gekeken, maar ook tegenop heb gezien. Ik ben iemand die zichzelf nauwelijks iets ontzegt. Als ik zin heb in een patatje, dan eet ik een patatje. Als ik zin heb in een lekkere sandwich met alles erop en eraan, dan eet ik die. Dat randje vet rondom mijn heupen en buik… tja, ik ben 48 en geen 28 meer én ik heb een kind gekregen, dus is het geoorloofd. Toch?

Maar ik had mezelf dit jaar een doel gesteld. Ik wil de beste versie van mezelf neerzetten voor mijn 50e. Waarom? Gewoon omdat ik wil weten of dat nog kan. Of ik nog een mooi getraind lichaam kan krijgen, of ik met gezonder leven en eten een paar kilo af kan vallen en of ik daarmee ook niet toevallig iets kan doen aan die klote migraine die mijn leven eens in de 5 a 6 weken vergalt. Ik ben gestart met flink sporten. Wel 4 keer in de week. Maar mijn gewicht én mijn te hoge vetpercentage van bijna 40% raakte ik maar niet kwijt. Vet dat vooral rondom mijn organen zit. Gevaarlijk vet dus!

» Lees ook: de hel die migraine heet

Dus ben ik 1 augustus met De Eetlijn gestart. Een eetprogramma, ontwikkeld door Nettie Bom, moeder van een voormalige buurvrouw van mij en plaatsgenoot. Ik volg haar al een tijdje en ze zei altijd zinnige dingen in haar live video’s op Facebook over voeding en hoe die invloed hebben op je lijf en gezondheid.

Wetende dat brood gebannen zou worden, heb ik gewacht tot na de vakantie voordat ik eraan begon. Want Frankrijk zonder stokbrood… dat ging ‘m niet worden.

Dus ik ben vandaag begonnen. Vandaag de eerste Ketose dag en ik mag én geen fruit en geen groente. Verder mag ik heel veel hoor en geen fruit en groente is voor mij niet zo’n probleem. Die at ik daarvoor namelijk eigenlijk te weinig. wink

Vandaag is ook de dag dat ik naar de verwijzende tandartspraktijk in Oosterhout mag. Ik heb al jaren heel gevoelige tandvlees/tanden aan de linkerkant van mijn gebit. Ik eet eigenlijk alleen nog met rechts en spoelen na het tandenpoetsen doe ik met warm water. Na wat onderzoek bleek dat ik een scheurtje heb in een tand, waardoor ik pijn heb als ik met die kant op iets hards kauw. Dat wordt t.z.t. een bezoek aan de eigen tandarts om te vullen. En dan ben ik er hopelijk vanaf, maar garanties kreeg ik niet.

Guesthouse dakterras

 

3 augustus: naar GuestHouse in Kaatsheuvel

We zijn uitgenodigd door hotel GuestHouse in Kaatsheuvel om dit redelijk nieuwe hotel te komen ervaren. Een van de leuke dingen van een goedlopend blog zullen we maar zeggen. Wat een verademing om van de hitte (het is vandaag zeker 30 graden) in de airco van de kamer te stappen. Leuke kamer ook. Enorm groot bed in het midden van de kamer. Een gestapeld 2 persoonsbed is het en Marisa klimt direct bovenin.

We hebben voor die avond gereserveerd in het ondergelegen GuestHouse restaurant. Best even wennen want door mijn dieet (wat ik eigenlijk geen dieet mag noemen) mag ik veel dingen van de kaart niet. Ik kom uit op mosselen op Oosterse wijze klaargemaakt en ik geniet. Voor het toetje wordt speciaal voor mij alleen wat vers fruit gesneden. Toegevoegd suiker is een no-go dus de toetjes die op de kaart stonden, kon ik niet nemen.

» Lees ook: review Guesthouse Kaatsheuvel

 

4 augustus: dagje Efteling in de snikhitte

GuestHouse ligt op 10 minuten lopen van de Efteling en dus gaan we een dagje. We zijn er lekker vroeg en staan al in de rij voor de nieuwe attractie Symbolica. Na 30 minuten wachten in een oplopende warmte zijn we eindelijk aan de beurt. Wat een teleurstelling! Zoveel over gehoord en man en ik waren het unaniem eens… niet bijzonder. Die kan je echt overslaan als je naar de Efteling gaat.

Verdere dag hebben we het naar ons zin gehad ondanks de enorme drukte (het was natuurlijk middenin de zomervakantie!). We hebben wel de app even gedownload om te kijken welke attracties qua wachttijd te doen waren. Het was natuurlijk bloedheet en om dan anderhalf uur in de rij te moeten staan voor de piranha ging ons echt te ver.

 

6 augustus: weer naar de fitness

Vandaag ga ik weer voor het eerst in de vakantie sporten. Naar de fitness. Dochterlief slaapt elke dag uit tot een uurtje of 9 a half 10 en tegen de tijd dat zij wakker wordt, ben ik al weer terug van mijn uurtje stevige krachttraining. Heerlijk weer mijn spieren aan het werk zetten. 

 

8 augustus: hoe gaat het met mijn “dieet”

Een week bezig en al bijna 2 kilo kwijt. Ik moet zeggen dat dit ook komt omdat ik minder eet dan ik zou moeten. Ik moet nog erg wennen en ben nog zoekende naar dingen die én gezond zijn maar die ik ook lekker vind én die eetlijn proef zijn. In principe is het eetprogramma al helemaal kant en klaar. Als je het op de letter volgt, dan kan dat ook en zal het waarschijnlijk ook sneller gaan. Maar ja, ik heet Esmée en ben stronteigenwijs. Ik weet gewoon dat als ik dingen ga eten die ik eigenlijk niet lekker vind, dat ik dit uiteindelijk niet vol ga houden. 

 

14 augustus: naar de film Incredibles 2

Het is een iets mindere dag qua temperaturen dus ik neem dochterlief en haar vriendinnetje mee naar de film: Incredibles 2 in Kinepolis Breda. Na afloop moest ik wat eten, want voor mij geen popcorn, dus de dames een ijsje bij Happy Italy en ik een salade met vis. Mwah… die was niet lekker. Zo gaat het wel lekker met die kilo’s als je ook tussen de middag nauwelijks wat eet…

Film was trouwens erg leuk. Zie hieronder de trailer. 

 

15 augustus: gezellig naar een vriendin

Dagje naar blogvriendinnetje Lisette van Lisetteschrijft.nl. Mijn dochter en haar jongste zoon hebben samen een klik en Marisa heeft het er al weken over dat ze nog een keer naar Thijs wil. Ik had het beloofd, dus dat moet dan deze week gebeuren want volgende week moet ze weer naar school. Fijn naar de kermis geweest, gespeeld en wij hebben lekker gekletst.

 

17 augustus: een gezellige verjaardag

Verjaardag van de dochter van een ander blogvriendinnetje Merel van Lotuswritings.nl. Gezellig! Heerlijk zo’n Surinaams buffet. Oprecht jammer, dat ik alleen maar kon genieten van de gevulde eieren en de kip. Die bami zag er zo lekker uit!! Op dat soort momenten verfoei ik even mijn dieet. Maar ja, al 3 kilo kwijt en man en dochter zien het ook.

 

18 augustus: weer een verjaardag en weer geen taart of toastjes voor mij

Nog een verjaardag! Alle toastjes met salades moest ik laten staan. Normaal gesproken ben ik de eerste die aanvalt. Nu moest ik vragen of ze ook wat blokjes kaas hadden. En ik had voor de zekerheid m’n eigen eten mee genomen. Ik heb een heerlijk gerecht verzonnen dat ook makkelijk mee te nemen is. Quinoa aangemaakt met olijfolie, zout en peper met fetta en pijnboompitjes. Nog een roereitje eroverheen en smullen maar. Ze zaten even raar te kijken toen ik mijn eten tevoorschijn haalde, maar ja….

 

20 augustus: back to school

Eerste schooldag. Dat was wel weer even wennen hoor! Vooral het wakker worden van dochterlief ging niet zonder slag of stoot. Maar ik heb er wel naar uitgekeken om weer een beetje in het normale ritme te komen.

 

21 augustus: de luizenmoeder

Ik mag weer luizenpluizen samen met mijn luizenbrigade op de school van dochterlief. Geen kriebelende beestjes gevonden dit keer. Niet de leukste klus op school, maar iemand moet het doen hè 

» Lees ook: help mijn kind heeft luizen

 

24 augustus: mijn eerste meting

Mijn eerste afspraak met Nettie van de Eetlijn. Ik ben zo benieuwd naar de resultaten van ruim 3 weken dit eetprogramma volgen. Ik begin mijn draai er een beetje in te vinden. Heb al wat eigen recepten samengesteld, hoewel ik het avondeten nog altijd wel lastig vind. 2x koken voor mezelf en voor mijn gezin, dat gaat ‘m niet worden. Dus ik vervang nu voornamelijk de levensmiddelen die ik niet mag, zoals aardappelen, rijst en pasta. Ik heb dus quinoa, bloemkoolrijst en courgette pasta ontdekt. En dat is eigenlijk heel goed te doen. Quinoa vind ik ook oprecht lekker. Ik struin het internet af op zoek naar lekkere gerechten met quinoa.

Maar over mijn afspraak. Ik ben op de goede weg. Ik ben nog maar 1 kilo verwijderd van mijn ideale gewicht wat natuurlijk te verwaarlozen is. Dat is 1x goed naar de wc gaan en die kilo is eraf. Maar het belangrijkste is dat mijn vetpercentage naar beneden is gegaan van 37,5% naar 36,4%. Ideaal zou zijn onder de 34% en daar streef ik uiteraard naar. Mijn vochtgehalte is verbeterd en mijn metabolische leeftijd van 56 naar 53 gezakt. Ja, hoe dat precies berekend wordt, moet ik nog eens navragen, maar ik schrok er nogal van dat mijn lijf 8 jaar ouder is dan mijn werkelijke leeftijd. Na 3 weken is het gedaald naar 5 jaar, maar het spreekt voor zich dat ik ga voor mijn werkelijke leeftijd zo niet minder!

Wordt vervolgd!

» Neem hier eens een kijkje bij de Eetlijn als je nieuwsgierig bent

 

30 augustus: dansen!

Weer voor het eerst Jazz Balletten na de zomervakantie. Wat heb ik daar naar uitgekeken. Heerlijk!

 

En zo was de maand augustus weer voorbij. Hij stond in het teken van mijn nieuwe voedingspatroon en het werken naar een gezonder lijf. Ik durf het gewoon niet hardop uit te spreken, maar ik heb al 8 weken geen migraine meer. Zo blij!

 

De foto met weegschaal is van Shutterstock

 

Meer blogs van Esmée:

De hal - het ondergeschoven kindje van ons huis

De hal - het ondergeschoven kindje…

Er zijn een paar ruimtes in ons huis waar ik wel eens de bezem doorheen wil halen. Een daarvan is de hal. De bedoeling was ooit goed, maar…

Juni: grote hoogtes en diepe dalen

Juni: grote hoogtes en diepe dalen

Niet dat mijn leven elke dag vol met belangwekkende gebeurtenissen is hoor. Maar de maand juni was er eentje met hoogtepunten en dieptepunten.…

Mijn 7 kom-tot-mezelf-momenten

Mijn 7 kom-tot-mezelf-momenten

Als ik een week hard gewerkt heb of ik heb wat moeizame momenten gehad die dag, dan móet ik even tijd voor mezelf nemen. Ik zet dan Esmée…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta. Hier help ik kleine zelfstandig ondernemers met hun online presentatie en zichtbaarheid. Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde. 

Reacties 1

  1. Merel

    sep 07, 2018 at 07:47

    Wat ben ik blij om te lezen dat je nog steeds geen last hebt van de migraine! Mooi dat het nieuwe eetpatroon daar ook bij helpt. Die metabolische leeftijd lijkt me trouwens enorm confronterend, vrees dat die van mij ook geen 34 is. Was trouwens echt heel fijn en gezellig dat jullie erbij waren met de verjaardag! Hopelijk kunnen we dit jaar nog eens afspreken met z'n allen. Soort Europa-Park reünie ;)This thread has been closed from taking new comments.