);

Dé app voor mama's: de Kidsquote app

Dé app voor mama's: de Kidsquote app

Bijna iedereen die ik ken, heeft een smartphone. Dat zal bij jou vast niet anders zijn. Grote kans dat je deze blog op je mobiel leest. Mijn vader leest zijn Turkse krantje op zijn mobiel en houdt minutieus voetbaluitslagen bij van zijn favo ploeg, mijn schoonzus voedt haar dieren en houdt keurig haar boerderijtje bij, mijn broer kan niet zonder social media en zo heeft iedereen wel een mobiele bezigheid. 

Aangezien mijn geheugen soms niet veel groter is dan een pepernootje, en ik zelfs niet meer weet wat ik gisterenavond heb gegeten, leek het me handig iets te zoeken wat me kon helpen met onthouden. Niet het avondeten onthouden, maar wel de meest briljante uitspraken van mijn kinderen. Bestaat dat? 

Ja, dat bestaat! Het is de Kidsquote app, te vinden in de appstore en ook voor android beschikbaar in Google Play

 

De Kidsquote app

Whoopwhoop, de Kidsquote app is voor mij een uitkomst! Nooit meer vergeten wat er ook al weer was gezegd, want je slaat het gewoon op. Ehm.. in de uitvoering gaat het bij mij toch nog wel eens mis. Je moet het namelijk wel daadwerkelijk opslaan. Ik denk alsnog regelmatig dat ik mijn kinds briljante opmerking wel onthoud, want echt, deze situatie is zooooo uniek/grappig/hilarisch... Wel noteren dus!

De app is ontwikkeld door een moeder die waarschijnlijk ook de broodnodige uitspraken is vergeten van haar kroost en zich voor het hoofd heeft geslagen. Volgens de app info is het dé app voor ouders die de leukste en mooiste momenten met hun kinderen altijd binnen handbereik willen houden. Je maakt je eigen account aan en zo bewaar je uitspraken, foto’s en video’s van je kinderen op één plek. Je kunt zoveel foto’s, video’s en quotes toevoegen als je wilt en je kunt ze kennelijk versieren met milestone-stickers. Die had ik zelf nog niet ontdekt en ik gebruik deze app al bijna een jaar. Oopsie…

Kidsquote app uitspraak kindKidsquote app uitspraak van een kind

 

Hoe werkt de Kidsquote app?

Als je je hebt geregistreerd, wat appeltje eitje is, kun je gebruik maken van de app en je kinderen toevoegen (of iemand anders) om hun uitspraken op te slaan.

Je kunt naast uitspraken ook foto's of video's toevoegen. Voeg nog een hashtag toe en sla het vervolgens op. Als je het geen punt vindt alles te delen met de wereld, dan kun je het ook online plaatsen. Ik gebruik het puur voor mezelf en af en toe stuur ik wat foto’s uit mijn fotorol door naar de grootouders. 

Wat ik wel een gemis vind, is dat je bij de moment omschrijving behoorlijk beperkt bent in het aantal karakters wat je kunt gebruiken. Kardelen is geen korte naam en dan moet ik óók nog het moment omschrijven. Hmm... Soms past dat niet en dat vind ik best jammer. Daar mag nog wel wat aan gesleuteld worden wat mij betreft. 

Verder is de Kidsquote app een absolute aanrader; alle memorabele uitspraken, de eerste tekeningen van mens-achtige wezens, de eerste keer je eigen naam schrijven, die ene x dat je kind zo iets liefs zei, álles staat bij elkaar. 

Ik scroll er vaak doorheen en sta elke keer wéér versteld. Niet alleen van die uitspraken, maar vooral ook van mijn geheugen... 'Ooooo, kijk dan toch wat Orman vorige maand zei! Hoe grappig was dat, weet je dat nog lief?'.

Mijn geheugen is een zeef, had ik dat al gezegd? O, en als ik dan toch bezig ben, de Kidsquote app, ken je die al? Echt een aanrader!

 

Meer blogs van Melek:

Vreedzaam protesteren met of zonder kinderen?

Vreedzaam protesteren met of zonder…

Nog nooit heb ik zo lang gekeken naar mijn scherm en zin na zin gedelete. Moet ik deze column dan wel schrijven als het me niet…

Hét boek - hij ligt er al!

Hét boek - hij ligt er al!

Er wordt al dagen gestreden door de 3 kinders in huis om Het Boek. Als religieuze lezer zou je wellicht kunnen denken dat Het Boek waarnaar…

De erfenis van een kinderkamp. En bedankt!

De erfenis van een kinderkamp.…

Na het kamp is K3 (kind nummer 3) vol verhalen. De pyjama disco was een grote hit. Meneer is er vol van! Ook de kok heeft goed gekookt volgens…

Hoe spreek je haar naam eigenlijk uit? Meylek dus! Melek heeft samen met Wouter 3 dotjes van eigenwijze kinderen. De oudste en enige dochter is van 2014, rap volgde meneer in 2015 en in 2017 kregen ze hun jongste boef. Naast Neerlandica en blogger voor o.a. De Tuinschuur, is Melek ook eigenaar van het huiskamerrestaurant De Groene Smulpaap. Ze kookt en eet graag lekkere dingen, recenseert, moestuiniert, betwetert, reist, bemoedert en speelt óók nog eens improvisatietoneel. Met haar scherpe blik observeert en schrijft ze verhalen over en met haar kroost. Ze is begonnen met naailessen, dus wie weet rolt er nog eens een broekje uit de oven in plaats van taart!  

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.