);

Anti-stress tips bij verhuizingen

Anti-stress tips bij verhuizingen

Grote veranderingen in je leven als een kind krijgen, een scheiding, een nieuwe baan en trouwen kunnen veel stress veroorzaken. Slapeloze nachten en een constant nerveus gevoel zijn vaak het gevolg. Ook verhuizen is zo’n grote stress factor. Maar met deze tips blijf je makkelijk overeind tijdens je verhuizing en hoef je er niet van wakker te liggen.

 

Tips voor een relaxte verhuizing

Plannen plannen plannen

Een goede planning is vaak het halve werk. Ben je normaal gesproken een last-minute type? Liever niet bij verhuizingen. Ga ruim van tevoren aan de slag met een planning en hou daarvoor zeker 3 maanden voor aan. Vooral wanneer je de verhuizing wilt laten verzorgen, moet je op tijd je offertes aanvragen bij verhuisbedrijven. En vergeet ook niet om op tijd je adreswijziging door te voeren voor het doorsturen van o.a. je post.

 

Zorg voor genoeg verhuisdozen

Verhuisdozen kan je niet alleen kopen, maar ook huren. Als je denkt nog een keer te gaan verhuizen en je hebt wat opslagruimte, dan is kopen wellicht wel verstandiger. Maar als dit het huis van je dromen is, dan is huren wel zo gemakkelijk. Geen gepruts met doosjes van de plaatselijke supermarkt. Zorg voor stevige echte verhuisdozen die makkelijk te tillen zijn.

En beter teveel dozen dan op het laatste moment te kort komen. Zorg dus voor genoeg verhuisdozen.

 

Maak van tevoren een plattegrond en plan

Zorg dat op elke verhuisdoos duidelijk staat waar deze moet komen. Maak een plattegrond van je nieuwe huis en deel elke kamer in met een letter of cijfer en zorg dat de juiste letter of cijfer op de doos komt die correspondeert met de ruimte waar de inhoud van de doos behoort. Het plattegrond hang je aan de voordeur of in de hal van je nieuwe huis. Zo voorkom je dat mensen aan je moeten vragen waar de doos moet die ze binnen brengen.

 

Breng je kinderen onder

In de weg lopende en om snoepjes zeurende kinderen tijdens zo’n stressmoment als je verhuizing kan je echt niet gebruiken. Probeer daarom je dotjes even onder te brengen bij opa en oma of vrienden. Laat ze even lekker bij een vriendje of vriendinnetje spelen. Zij blij en jij ook… geloof me.

 

Hulptroepen

Schakel genoeg familie en vrienden in als je zelf wilt verhuizen. Ga niet in je uppie of met z’n tweeën aanmodderen. Nog beter: schakel een verhuisbedrijf in. Jij hoeft alleen maar in te pakken en zij doen de rest. Wil je besparen op een verhuisbedrijf, dan kan je bij je offerte aangeven dat jij en je partner meehelpen bij de verhuizing. Dat scheelt dan weer mankracht die ingehuurd moet worden.

 

Af en toe een break

Zorg voor koffie, thee en lekkere broodjes tussendoor en als afsluiter een lekkere pizza voor alle helpende handen én jezelf. Maak er gewoon een gezellig feestje van met alle mensen die zo lief zijn om jou te helpen verhuizen. En trek een fles bubbels open als je over bent. Zo sluit je die drukke verhuisdag goed af.

 

Wil je meer verhuistips? Met deze verhuisgids op zak kan sowieso niks meer fout gaan. Het is een aanrader om die even te bekijken.

 

Meer blogs van Esmée:

Elektrisch rijden? Hier moet je rekening mee houden!

Elektrisch rijden? Hier moet je…

Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden. De elektrische auto’s worden ook steeds beter. Dat mag ook wel, want ik vond het persoonlijk nog…

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe badkamer

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe…

Weet je wanneer ik extra geniet van een vakantie of een weekendje weg? Als de accommodatie in kwestie een mooiere badkamer heeft dan ik thuis…

De beste vloeren voor een gezin met jonge kinderen

De beste vloeren voor een gezin…

Wanneer je een huishouden hebt met kleine kinderen, dan stel je heel andere eisen aan de vloeren in je woning dan…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.