);

Angela Schijf gaat op stap met Mozart

Angela Schijf gaat op stap met Mozart

Al de hele herfstvakantie keken zowel de kinderen als ik uit naar ons geplande theaterbezoek in theater Agnietenhof in Tiel. We zouden gaan naar de familievoorstelling “Kleine Nachtmuziek  Angela Schijf Op Stap Met Mozart”. We waren heel erg benieuwd wat we konden verwachten. Zou het een klassiek concert zijn, een soort van musical,  maar dan met klassieke muziek, of….. Geen idee. We zouden ons gewoon laten verrassen op welke manier wij in contact gebracht zouden gaan worden met de muziek van Wolfgang Amadeus Mozart. Want Angela Schijf heeft met deze voorstelling als doel kinderen en volwassen op een speelse manier in contact te brengen met klassieke muziek.

 

Familievoorstelling Kleine Nachtmuziek  Angela Schijf Op Stap Met Mozart

De voorstelling begint met een orkest die live muziek van Mozart ten gehore brengt. Maar al snel komt actrice Angela Schijf het podium op gerend. En dat wat eerst een klassiek concert leek te zijn, veranderde in een theaterspel met klassieke muziek als begeleiding en ondersteuning van het verhaal. Een verhaal wat uitgevoerd wordt op een podium met een zeer eenvoudig decor, maar wel alles omvat om het verhaal en de muziek tot zijn recht te laten komen.

Angela Schijf kleine nachtmuziek op stap met mozart

Angela Schijf speelt het meisje Sophie, een meisje met een wonderlijk stel hersenen. Sophie is uitgenodigd voor een kinderfeestje met disco, maar ze gaat niet. Als excuus heeft ze dat een te slim kind en een te knap/populair kind beter niet in een ruimte kunnen zijn, want dan valt ieder zijn tong uit hun mond. Eigenlijk is de echte reden dat ze denkt dat ze niet kan dansen. Op de avond van het feestje hoort ze haar ouders over haar praten. Ze zeggen dat ze enorm slim is maar sociaal erg onhandig. Dit vindt ze niet leuk en daarom vliegt ze met een eigen gemaakte vliegtuig in de nacht het avontuur tegemoet. Ze vliegt naar verschillende plekken waar ze problemen oplost. Dit kan ze omdat ze een wonderkind is met een wonderlijk stel hersenen. Maar echt gelukkig is ze niet. Zou ze dit ooit worden? Dat kan je beter zelf gaan bekijken…

familievoorstelling kleine nachtmuziek angela schijf

 

Voor wie is de voorstelling geschikt

De voorstelling is een familievoorstelling geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Mijn jongste dochter is zelf 5 en heeft enorm zitten genieten van de muziek en vreselijk moeten lachen om Angela Schijf haar theaterspel. Dus ik denk inderdaad dat het zeer geschikt is voor kinderen van 6 jaar of iets jonger. Voor hele jonge kinderen is het theaterstuk te moeilijk, zodat alleen de kennismaking met klassieke muziek over blijft. Voor oudere kinderen, ouders en grootouders is het zeker ook een aanrader.

 

Wat vonden wij van de voorstelling

Ik zelf vond het een mooie voorstelling. De muziek maar ook zeker het theaterspel. Juist de afwisseling en de ondersteuning was erg bijzonder. Het stuk zit vol leuke grappen die zeer sterk door Angela Schijf gebracht worden. Vooral haar gezichtsuitdrukkingen en bewegingen zijn treffend. Het podium omvatte weinig decor, maar juist hierdoor kwam in mijn optiek de muziek goed tot zijn recht. Je werd niet door te veel visuele prikkels afgeleid.

De wisselingen van het decor werden zelf door Angela Schijf gedaan en die momenten kon je volop genieten van de muziek. Juist omdat deze momenten niet te lang duurde werden de kinderen ook niet afgeleid.

Eline (10 jaar), Fenne (7 jaar) en Vivine (5 jaar) hebben zeer zeker ook genoten. Fenne is dol op theater en muziek dus voor haar was het zeker een geslaagde middag. Ze vond het leuk, verrassend en spannend. Vivine heeft vooral enorm zitten lachen om de grappen en zat helemaal in het theaterstuk. Eline vond het grappig, leuk en verrassend. Alle drie zouden zeker nog eens naar een vergelijkbare voorstelling willen gaan. En dan ga ik natuurlijk graag mee. 

 

Meer blogs van Shirley:

Een persoonlijk bericht van Sint voor jong en oud

Een persoonlijk bericht van Sint…

Bijna is het weer zo ver dat Sinterklaas vanuit Spanje naar Nederland komt gevaren. Mijn kinderen zijn er al druk mee bezig. De speelgoedboekjes…

Angela Schijf gaat op stap met Mozart

Angela Schijf gaat op stap met…

Al de hele herfstvakantie keken zowel de kinderen als ik uit naar ons geplande theaterbezoek in theater Agnietenhof in Tiel. We zouden gaan…

Een t-shirt bedrukken met je eigen glitter ontwerp

Een t-shirt bedrukken met je eigen…

Houden jij of je zoon of dochter van glitter? Hoe leuk is het dan om een t-shirt te bedrukken met een eigen ontworpen glitter afbeelding?…

Mijn naam is Shirley en ik ben moeder van 3 prachtige dochters Eline (2009), Fenne (2012) en Vivine (2014). Naast dat ik het heerlijk vind om moeder te zijn, ben ik 2015 gestart met mijn eigen bedrijf Ontspannen uk. Ik wilde namelijk andere ouders ook laten ervaren wat de positieve effecten van (baby)massage en yoga op kinderen zijn. Daarnaast ben ik druk met mijn webshop met leuke kraamcadeautjes.

In mijn blogs zal ik, net als ik tijdens mijn lessen babymassage, de lezers aan het denken willen zetten, herkenning willen oproepen of van tips willen voorzien. De onderwerpen waarover ik schrijf zullen gaan over de belevenissen met mijn dochters, weetjes over baby’s en alles wat ontspanning kan geven. Leuk als je reageert op mijn blogs!

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.