);

Amsterdam met kinderen: top 6 leukste kidscafe's

Amsterdam met kinderen: top 6 leukste kidscafe's

Amsterdam, al meer dan 11 jaar mijn stadje! Omdat ik in 2017 moeder werd van Puck heb ik Amsterdam op een heel andere manier leren kennen. Béter leren kennen! De afgelopen 3 jaar gaan we er als gezin wekelijks op uit. Er is zo veel te doen met kinderen in Amsterdam! In dit blog neem ik je mee naar mijn favoriete hotspots in Amsterdam met kinderen.

In dit blog vertel ik je over een aantal kindvriendelijke zogenoemde 'kidscafé's' in Amsterdam:

 

Kidscafé Blender

Waar: Ruysdaelstraat 11, Amsterdam

Ik denk dat elke moeder zich het moment wel kan herinneren als je voor het eerst naar buiten gaat met je newborn van net een week. Kidscafé Blender zit op loopafstand van ons huis en was dus het eerste café dat onze dochter heeft bezocht. Onder het genot van een heerlijke muffin en cappuccino zat ik samen met mijn vriend en kraamhulp vol trots in dit café. Natuurlijk is er een verschoningsruimte in het toilet, een speciaal kindermenu en een enorme speelruimte voor (wat oudere) kinderen. Ook voor de ouders is het er prima toeven; met wijn en bier op de kaart en ook een winkel waar je de leukste (kraam)cadeaus vindt.

 

Kidscafe Belcampo Amsterdam

Belcampo in de Hallen

Waar: Hannie Dankbaarpassage 10, Amsterdam

Ook een plek waar ik heel graag kom met Puck. Belcampo is een café in de Hallen, sowieso een leuke plek om te bezoeken met kinderen. Er worden regelmatig leuke evenementen voor kinderen georganiseerd en je hebt er natuurlijk de bios en de OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam). Wij hebben een OBA-pas en halen regelmatig nieuwe boeken bij de bibliotheek en drinken daarna ook graag een koffie bij Belcampo. Waarom? Ze hebben er een fijne speelhoek, een speciaal kindermenu en een verschoningsruimte, wat wil je nog meer!?

 

Minimarkt

Waar: Beethovenstraat 5A, Amsterdam

Ook zo een fijne plek in Amsterdam. Minimarkt is een kidscafé - of conceptstore gericht op families - waar je terecht kunt voor een ontbijt, lunch, heerlijke taartjes, kleding, cadeautjes én accessoires. Kortom, alles binnen handbereik en de kinderen vermaken zich er prima in de speelhoek of speeltafel.

 

De Boezemvriend

Waar: Overtoom 205, Amsterdam

Bij de Boezemvriend aan de Amsterdamse Overtoom kun je terecht voor advies over borstvoeding en de leukste en handigste producten voor als je net bevallen bent. Of voor cadeautjes voor vrienden (of voor jezelf omdat je dat gewoon verdient). Naast geweldige producten en service die ze bieden (workshops, trainingen, huren van producten et cetera) kun je er ook terecht voor een lekkere koffie of gezonde snack of smoothie, terwijl de kinderen lekker spelen.

 

Wijs West

Waar: Bilderdijkstraat 62 & 71, Amsterdam

Wijs West ligt - jaja - in het westen van Amsterdam en is er voor groot en klein. Je vindt er de heerlijkste broodjes, beste cappuccino's en voor de kleintjes onder ons zijn er ook gezonde hapjes, sapjes en natuurlijk een speelruimte waar ze lekker hun gang kunnen gaan. Daarnaast kun je er ook terecht voor speelgoed, spelletjes, cadeautjes et cetera.


 

Kidscafé Jansz in Amsterdam

Jansz

Waar: Reestraat 8, Amsterdam

Jansz is net als De Kleine Valk niet per se een kidscafé maar hoort wat mij betreft wel in dit rijtje thuis. Deze plek moet je gewoon weten! Jansz organiseert namelijk 1 keer per maand 'Family Sundays'. Dit vroege diner staat in het teken van kinderen met een snelle service, kindermenu en zelfs een ruimte waar de kinderen onder toezicht van 2 nanny's kunnen spelen (wel op de 1e verdieping). Geloof mij, dit is echt een fijne plek als je van een goede kaart houdt en kinderen hebt!

 

Er zijn natuurlijk meerdere leuke kidscafé's in Amsterdam, maar dit zijn mijn favorieten! Heb jij nog tips voor leuke café's en restaurants in Amsterdam met kids? Laat het ons weten in de comments!

Check vooral ook deze pagina met toffe to-do's in Amsterdam

Dit blog is geschreven door Anne Rakhorst, eigenaar van Takemeto.nl, hét reisplatform voor reizen en vakanties met kinderen.

 

Iedere dag kraambezoek of liever niet?

Iedere dag kraambezoek of liever…

Krijg je een kindje, zeker als het je eerste is, dan staat je leven behoorlijk op zijn kop. Dat begint al tijdens de zwangerschap, natuurlijk,…

Verloftips voor kersverse ouders - hier heb jij recht op

Verloftips voor kersverse ouders…

Tegenwoordig hebben niet alleen vrouwen recht op verlof wanneer ze een kindje verwachten. Ook mannen of partners hebben recht op een aantal…

Dating tips voor alleenstaande moeders

Dating tips voor alleenstaande…

Als je als alleenstaande moeder geen tijd hebt voor een relatie vraag je jezelf misschien af: moet ik een nieuwe partner vinden? Hoe vind…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.