);

Agenda's en planners voor drukke ambitieuze mama's

Agenda's en planners voor drukke ambitieuze mama's

Geen drukke moeder kan zonder een goede agenda of planner. Ik al helemaal niet. Elk jaar neem ik een aantal agenda’s en planners onder mijn kritische loep. Die planners krijg ik opgestuurd, zodat ik ze kan voelen, kan ruiken, in kan schrijven en kan ervaren en bepalen of dit de agenda zou kunnen zijn die ik voor het nieuwe jaar ga gebruiken. En ik ben nogal kritisch op mijn nieuwe agenda kan ik je vertellen.

Mijn ideale agenda of planner moet namelijk aan een aantal eisen voldoen. Op de volgende vragen moet de planner met JA kunnen antwoorden:

 • Kan ik er goed overzicht in houden?
 • Kan ik voldoende van mijn notities en gedachten erin kwijt?
 • Kan ik mijn to-do lijst dagelijks noteren?
 • Word ik er blij van?

Die laatste moet niet onderschat worden. Een mooie agenda kan me oprecht blij maken. Een mooie cover, fijn papier om op te schrijven, een goede indeling, een leuk kleurtje. Ik kan kwijlen bij een mooi vormgegeven planner of agenda.

Ook zo’n papierfreak? En op zoek naar dé agenda of planner die jouw leven in 2019 en 2020 gaat vergemakkelijken, je op je doelen laat focussen en waardoor je meer overzicht krijgt? Ik zet er 9 voor je op een rij en vertel je zonder omhaal en ook bijzonder kritisch wat volgens mij de voor- en nadelen zijn van elke planner. Want de perfecte planner… bestaat die? We zullen zien. 

 

Milly Pie Planner

Milly Pie Planner

Het afgelopen jaar heb ik mijn Milly Pie gebruikt. In eerste instantie wist ik niet of een agenda met ongedateerde pagina’s iets voor mij zou zijn. Je start namelijk je agenda wanneer jij wilt. Je nummert de dagen en weken vooruit. Ik twijfelde of dit voor mij zou werken om overzicht te houden. Toch bleek dit wel het geval! De Milly Pie voorziet namelijk ook in jaarkalenders en een jaarplanner voor dit overzicht, hoewel ik uiteindelijk toch voor óók een agenda daarnaast met maandplanning gekozen heb om bij te kunnen houden wanneer dochterlief vrij heeft (staat ze niet voor een gesloten schooldeur) en afspraken bij dokter en tandarts (die wil ik ook nog wel eens vergeten). De Milly Pie heb ik puur zakelijk gebruikt.

De Milly Pie heeft het zowel een agendafunctie om je afspraken te noteren als een plannerfunctie door alle ruimte die je krijgt om je wekelijkse en maandelijkse doelen te stellen. Reflectie als de maand voorbij is, geeft je de mogelijkheid om de zaken even te overdenken en je plannen voor de maand erop bij te stellen.

Je hebt de Milly Pie zowel in een horizontale als een verticale indeling met tijd. Ik ga voor de horizontale indeling omdat ik hierin mijn taken van die dag kan zetten en ik mijn eventuele afspraken in het speciale vakje eronder kan schrijven. Je kunt hier onderscheid maken tussen privé afspraken en zakelijke afspraken. Voor mij werkt de horizontale indeling prettiger, maar voor iemand die veel (bel)afspraken heeft, is een verticale indeling met tijd fijner. Fijn dus dat je bij Milly Pie zelf die keuze kan maken.

Check vooral eens de gratis printables van Milly Pie, want daarmee kan je je planner echt meerwaarde geven. Zo kan je o.a. de zo door mij geliefde maandplanner (standaard in een verticale agenda indeling), een kasboek, je kilometer- en urenregistratie uitprinten en aan je Milly Pie toevoegen. En doe je een dieet, dan kan je zelfs een fooddagboek bijhouden.

De Did&Doo notebooks zijn momenteel uitverkocht, maar deze worden binnenkort verbeterd weer op voorraad verwacht. Dit keer zijn de pagina’s van de notebooks precies dezelfde grootte als de pagina’s in de Milly Pie zelf en van dezelfde papierkwaliteit en -kleur. Dat was voorheen anders. De pagina’s uit de Did&Doo notebooks waren voorheen net iets kleiner en geler van kleur. Een prima verbetering dus.

De Milly Pie heeft fijne tabjes voor elke maand, waardoor het snel bladeren is en het heeft ook een bladwijzer. Binnenkort worden nieuwe omslagen verwacht. Ik ben heel benieuwd! Ik word blij van de Milly Pie!

Je koopt de Milly Pie voor €49,95 incl. btw. en verzending. Een navulling kost €35,00. De Did&Doo notebooks koop je voor €15,00.

+ Vormgeving, mooie glanzende prints, hoge kwaliteit omslag, keuze uit verticale agenda functie met tijdsaanduiding of horizontale planners functie, elk moment starten dus niet gebonden aan een jaar, fijn binnenwerk, hervulbaar, jaarkalender aanwezig, bladwijzer, maandtabs, gratis printables

- ?

Ik mag een Milly Pie naar keuze weggeven! Geef een reactie met de code: Milly Pie en check even de Milly Pie website als je meer informatie wenst. 

De Zakenmam Agenda

Een jaar geleden gebruikte ik de Zakenmam Agenda, maar omdat die agenda toen niet open bleef liggen ben ik toch nog in het derde kwartaal overgestapt op een andere. Ik was heel benieuwd hoe de nieuwe Zakenmam Agenda 2019 zou aanvoelen en of die nieuwe agenda makkelijk open bleef liggen. En gelukkig, dat doet ze inderdaad beter, maar nog niet erg overtuigend. Het is een beetje afhankelijk van de maand waarin je zit. Dus er is nog ruimte voor verbetering wat dat betreft. Gelukkig zijn daar dan wel de 2 leeslinten om snel weer de juiste week tevoorschijn te halen. Ik had mijn agenda van 2017 bewaard en het viel me direct op dat de agenda voor 2019 breder is. Ook is ze mooier donkerroze en heeft nu een nepleren omslag. Geen idee of de 2018 editie dit ook al had, maar de 2019 editie is zeer de moeite waard.

De agenda heeft een jaaroverzicht en geeft per kwartaal een overzicht waar je in één oogopslag kunt zien wanneer je welke afspraak hebt. Dat soort overzichten zijn onmisbaar voor de drukke zakenmam. Je hebt in de Zakenmam Agenda alle ruimte voor je focuspunten van die maand en je omzet, kilometers en andere zaken hou je makkelijk bij op de daarvoor bestemde pagina. Het agenda gedeelte heeft een verticale indeling met tijdsaanduiding. Boven elke dag kan je 2 focuspunten aangeven of dingen die je niet moet vergeten. Er is geen mogelijkheid om je to-do’s per dag in te vullen, tenzij je dat in het agendagedeelte wil doen, wat natuurlijk ook prima kan. Wel heb je een flink vak waar je notities in kwijt kunt. Daarin zou je alle taken voor die week in kunnen zetten. Elke maand heeft een nieuwe kleur. Helemaal achterin de agenda heb je een bewaarvak voor bonnetjes, briefjes en bewaardingen. Handig! Ook krijg je aan het einde van de agenda een boel pagina's voor notities. Ik hou van lijstjes maken en blogideeën en andere zaken te noteren, dus die pagina's vind ik heel prettig.

Je koopt de Zakenmam agenda 2019 voor €34,99 incl. btw

+ registratie omzet en kilometers, planning vooraf en reflectie achteraf, kwartaalkalender overzicht, agendafunctie met tijdsaanduiding, 2 leeslinten

- weinig ruimte om je dagelijkse to-do’s apart te noteren

Denk jij dat de Zakenmam Agenda jouw ideale agenda is? Geef dan een reactie met het woord Zakenmam erin. Check de website van Zakenmam voor meer informatie.

 

Essentialiving Planner 2019Essentialiving Planner

De Essentialiving Planner heeft een prachtige zandkleurige grof linnen omslag. Het is net als de Zakenmam Agenda een gebonden agenda met verticale agenda indeling met tijdsaanduiding. Je hebt onder elke dag veel ruimte voor je to-do punten, wat ik dus erg prettig vind, en je kan ook onder elk dag je menu opschrijven. In de agenda wordt uitgebreid stilgestaan bij doelen en hoe je die wilt bereiken. En als je even je hoofd leeg wilt maken, dan zijn daar een paar zelf in te kleuren mandala’s uitstekend geschikt voor.

De agenda heeft nergens een fel kleurtje. Er is gekozen voor een stemmig zand/bruin/beige. Ook de foto’s van mooie landschappen en wateren zijn in stemmig grijs. Ik word er zelf een beetje depri van, maar er zullen ongetwijfeld mensen zijn die hier erg van houden en de planner als rustgevend ervaren. Ik zie dat het met veel liefde en aandacht gemaakt is. En smaken verschillen tenslotte. De een houdt van het minimalistische en de ander van meer uitgesproken. De agenda blijft helaas niet goed open liggen. Echt jammer vind ik dat. Vooral bij een bureauagenda, wat de Essentialiving Planner is, moet deze eigenlijk de hele dag open kunnen blijven liggen op dezelfde pagina zonder dat je elke keer weer een bepaalde week op moet zoeken. Gelukkig heeft de Essentialiving een leeslint, zodat je weer snel op de juiste pagina terug bent.

Essentialiving heeft ook een Journal uitgebracht. Deze heeft een zacht nepleren bruine omslag. Hij past qua kleur prima bij de agenda. In de journal kan je dagelijks bijhouden waar je dankbaar voor bent, wat je dominante woord voor die dag is, welke kleine stapjes je die dag gaat nemen, waar je van gaat genieten die dag, waarvan je jezelf gaat bevrijden die dag en hetgeen je voelde die dag dat de moeite waard was. Leuk om bij te houden.

Alle uitgaven van Essentialiving zijn in het Engels, hoewel het een Nederlands product is. Waarschijnlijk wordt de agenda en de journal ook in het buitenland verkocht. Van mij had het niet gehoeven.

De Essentialiving Planner koop je voor €29,95 en de journal voor €19,95

+ flink wat ruimte voor dagelijkse to-do’s/taken, duidelijk maandoverzicht, leeslint, prijs is heel netjes, mooie linnen omslag

- beetje saaie binnenkant, blijft niet goed open liggen, in Engels

Hou jij juist van een cleane planner die rust uitstraalt en is de Essentialiving jouw planner voor 2019, geef dan de code: Essentialiving in je reactie. Kijk hier voor meer informatie over deze planner en om de Essentialiving Planner aan te schaffen.

 

Purpuz Planner 2019Purpuz Planner

Mijn commentaar vorig jaar op de Purpuz Planner was, dat hij met z’n grijs een beetje saai oogt. En wat doet Clen, de bedenker van De Purpuz Planner? Hij maakt ook een roze variant in een beperkte oplage. Way to go Clen! Dat gaat de vrouwelijke Purpuz gebruiker zeker waarderen.

Clen begon zijn Purpuzstory toen hij burn-out raakte. Samen met zijn coach maakte hij inzichtelijk wat zijn dromen waren, waar hij nu stond en waar hij naartoe wilde. Gelukkig en gezond worden stond daarbij voorop. Volgens Clen is het daarom ook belangrijk om te doen waar je gelukkig van wordt. En het helpt daarbij dat je in je planner ruimte krijgt om die te noteren, zodat je door te plannen en te structureren én te doen wat je leuk vindt weer balans vindt.

In de Purpuz planner staat veel tekst en uitleg. Je krijgt een heel stappenplan om uiteindelijk je doelen te bereiken. De Purpuz planner gaat ook vooral om persoonlijke groei, waarna de zakelijke vanzelf volgt. Tenminste, dat is mijn vrije vertaling van alles wat ik tegenkom in de Purpuz planner.

De Purpuz Planner is een bureauagenda en is qua formaat in lijn met de Zakenmam agenda en de Essentialiving planner. Ook heeft de Purpuz een maandoverzicht en een agenda met verticale tijdsindeling. De Purpuz heeft niet onder elke dag ruimte voor de to-do’s maar geeft ruimte voor week to-do’s. Dat vind ik persoonlijk dan weer wat lastiger, want dat bevordert mijn uitstelgedrag wink Aan het einde van de maand krijg je ruimte voor wat reflectie. De Purpuz Planner blijft heel goed open liggen. Of je nu aan het begin van het jaar zit, halverwege of het einde, dat maakt geen verschil. Erg prettig is dat.

De grijze Purpuz Planner kost €34,99 en de roze is vanwege de gelimiteerde oplage €37,99. Ik mag een roze Purpuz Planner weggeven.

+ nieuwe vrouwelijke omslag in roze, veel planners tools worden aangereikt, maandoverzicht, blijft uitstekend plat open liggen, leeslint, fijn schrijfpapier

- geen dagelijkse to-do's

Wil jij graag een roze (of grijze mag vast ook) Purpuz Planner winnen? Zet dan in je reactie duidelijk dat je voor Purpuz gaat. Check hier voor meer informatie en aanschaf van de Purpuz Planner

 

Happy Planner 2019Happy Planner

Ik heb het afgelopen jaar gebruik gemaakt van de Happy Planner Classic, omdat deze zo’n makkelijke maandplanner heeft en ik deze miste in de Milly Pie. Maar de Classic is redelijk groot en dan had ik nog geen agenda die ik in mijn tas mee kon nemen. Dus deze keer heb ik gekozen voor de Happy Planner mini. Superleuke agenda die makkelijk overal mee te nemen is met een maandplanner en een horizontale agendafunctie. De maanden hebben tabjes, wat fijn is. Deze agenda gebruik ik voornamelijk om mijn afspraken en die van de rest van het gezin in te noteren. Van Orthodontist tot sportlessen en van studiedagen tot weekendjes weg staan erin. Handig om het overzicht te houden.

De Happy Planner noemt zich wel planner, maar ik vind het meer een agenda. Planner bekt alleen lekkerder. Een leuke agenda, dat wel. Ik word oprecht blij van de kleuren, de spreuken en de vele soorten waar je uit kunt kiezen. Er zijn complete Happy Planner communities op Facebook en fans over de hele wereld. Voor hen is de Happy Planner bijna a way of life, want buiten de agenda’s in verschillende formaten en uitvoeringen heb je talloze stickers en accessoires om je Happy Planner nog mooier te maken. Die creatieve uitingen heb ik niet. Ik gebruik ‘m gewoon als super handige agenda.

De omslag is van een stevig plastic en ook de tabjes zijn geplastificeerd.

De Happy Planner mini kost €19,99 en ik mag er eentje weggeven. Kijk maar eens bij Paper District voor al die gezellige agenda’s. Daar word je toch happy van?!

+ discs ringband, handzaam formaat, past in je tas, maandoverzicht, maandelijkse tabjes, leuke vormgeving en kleurrijk, word ik blij van

- niet geschikt voor zakelijk gebruik of als planner

Wil jij heel graag de Happy Planner mini (naar keuze) winnen? Zet dan de code: Happy Planner in je reactie.

 

Familie-agenda 2019Homeworktime Familie-agenda

Met de home * work * time professional organizing agenda heeft bedenker Sophie toch wel een prachtige agenda op de markt gebracht die elke drukke mama gaat helpen om overzicht te houden. Deze agenda is vooral gericht op het gezinsleven en minder op het zakelijke leven van mama’s.

De agenda heeft een kartonnen maar toch flexibele omslag en aan de binnenzijde van beide kaften is een kartonnen vak waar je bonnetjes en belangrijke papieren van school bijvoorbeeld in kunt bewaren. Ook is de agenda voorzien van een kunststof bladwijzer. Erg handig! Ook handig zijn de pagina’s waar je de telefoonnummers kan noteren van sportclubs, dokter, ortho en school niet te vergeten. Uiteraard voorzien van de schoolvakanties in 2019 en 2020 en talloze leuke stickers. Zelfs een paklijst voor de zomer- en wintervakantie vind je in de agenda. Of wat te denken van de checklist om af te vinken of je je kind(eren) die week al zakgeld of kleedgeld gegeven hebt! Aangezien ik dat altijd vergeet, echt superhandig. Zelf ben ik weg van de bucket & f*ck it list. En zo zitten er nog meer handigheidjes en leuke dingen in deze familie-agenda.

De agenda heeft een ringband, dus dat bladert lekker door en de maanden hebben fijne tabjes. Om de tabjes te plastificeren, zijn stickers bijgevoegd. Elke maand krijg je eerst een maandoverzicht. De week is over 2 bladzijden verdeeld in vierkante gelineerde vakken en je hebt ruimte voor notities, belangrijke dingen die je niet moet vergeten en je weekmenu. Deze agenda gaat prima mee in je tas indien nodig en is perfect voor de drukke mama die overzicht wil houden.

De home work time familie-agenda 2019 kost €19,95 en we mogen er eentje weggeven!!

+ ringband, mee te nemen in tas, kunststof bladwijzer, maandoverzicht, fijne agendafunctie met voldoende schrijfruimte zonder tijdsaanduiding, menuplanner, leuke vormgeving, prijs

- minder geschikt als zakelijke agenda

Wil jij een exemplaar van deze familie-agenda winnen? Zet dan familie-agenda in je reactie. Je kunt HIER meer informatie krijgen van de Familie-agenda en deze eventueel aanschaffen.

 

Flow Planners agenda 2019Flow Planners Agenda

Veel planners en agenda’s ontstaan vanuit een behoefte van de ontwerper in de hoop dat meer mensen die behoefte hebben. Ik denk dat Marloes met de Flow Planners agenda wel de spijker op z’n kop slaat voor de vrouwelijke ondernemer. 2018 was de eerste editie van deze agenda en voor 2019 zijn er wat veranderingen aangekondigd. En die veranderingen zijn ook absoluut verbeteringen!!

Zo heeft de 2019 editie een prachtige hard kartonnen omslag. Dus lekker stevig. Ook is er zeker een halve centimeter meer inhoud. Al met al een heel robuuste agenda waar je als ondernemer helemaal je ei in kwijt kan. 

Uiteraard kun je in het begin je personalia kwijt en krijg je een overzicht van alle feestdagen en schoolvakanties. een kalender van 2019 en 2020, een verjaardagskalender (heel handig want die vergeet ik altijd). De jaarterugblik vind ik heel fijn. Even een moment om het afgelopen jaar te evalueren en dus ook van te leren. Wat waren je successen en wat heb je geleerd en bereikt. En dat doe je niet alleen zakelijk, maar ook privé. Met de vision board maak je dingen visueel. En natuurlijk moet je daarna ook vooruit kijken naar 2019. Wat zijn je doelen, wat wil je leren en met wie wil je samenwerken. Want samenwerken wordt vaak onderschat. Vaak zitten we als ondernemer op een eiland keihard te werken, terwijl samenwerkingen het zakelijk leven veel makkelijker maken. Voorafgaand aan elke maand reflecteer je op de voorgaande maand en stel je doelen voor de komende maand. Een mooie verandering ten opzichte van de 2018 agenda zijn de maandtabs en de maandoverzichten. Stevige kartonnen pagina's met maandaanduiding zodat het makkelijk bladeren is. Deze zijn afwisselend in de kleur roze en mint. De maandoverzichten geven je ruimte om een content- en social media planning te maken, maar natuurlijk ook voor je afspraken. 

Je agenda begint eind december. Je kunt er vanaf week 50 gebruik van gaan maken. Elke week start met een pagina waarin je je doelen opschrijft, je taken voor die week, je boodschappen en je maaltijdenplanning. Een geweldige mix van zakelijk en privé dus. Je agenda geeft 2 dagen op 1 bladzijde met tijdsaanduiding. Het grappige is dat je bij elke dag kunt bijhouden hoeveel je gedronken hebt. Wist je dat 2 liter water echt wel een must is? Ook kun je op deze bladzijden je taken thuis, werk en je belafspraken noteren. De binnenzijde is afwisselend mintgroen met roze. Aan het einde van de planner heb je mogelijkheden om bijvoorbeeld je ritten, -uren en projectadministratie te noteren, maar ook je gedachten en andere notities kan je hier kwijt. Heel fijn! En weet je wat ook zo handig is? Dat plastic mapje achterin de agenda. Geen los slingerende bonnetjes meer! Flow Planners Agenda 2019 is verkrijgbaar in roze en mint kleurige omslag.

Prijs: €39,95 excl. verzending

+ ringband, agendafunctie met tijdsaanduiding, plannersfunctie, heel compleet, maandoverzicht met social media planning, maandtabs

- ?

Van deze te gekke Flow Planners agenda mogen we 1 exemplaar weggeven. Ben je overtuigd dat dit jouw favoriet is, doe dan mee en geef als reactie: Flow Planners.

En wil je de Flow Planners 2019 aanschaffen? Bestel die prachtige agenda met de code: website4mama en je ontvangt 10% korting. De code en korting is geldig t/m 31 december 2018 of tot de voorraad strekt.

 

SuccesPlanner 2019SuccesPlanner

Wauw, was mijn eerste reactie toen ik de SuccesPlanner uitpakte. Hier werd ik al direct gelukkig van. De omslag is werkelijk prachtig: oudroze nepleer met varen reliëf. De omslag is zo zacht dat ik even twijfelde of het geen echt leer was. Het heeft 2 leeslinten en een elastiek om de agenda dicht te houden. Qua formaat zit de SuccesPlanner een beetje tussen A5 en A4 in. Ze is ietsje kleiner dan de andere bureauplanners. Maar wel groots in uitvoering hoor. Het binnenwerk is rustig gehouden in blauwig groen. En de planner blijft prachtig open liggen. Complimenten voor de uitvoering!

Het is de 4e editie van de SuccesPlanner en er zijn dit jaar behoorlijk wat wijzigingen doorgevoerd. Ik zal de agenda globaal even met je doornemen. De pagina’s “op weg naar succes” geven je de ruimte om in te vullen waar je wilt staan over 5, 3, 1 jaar, 6, 3 en 1 maand. Daarna schrijf je de doelen van dit jaar op. Vervolgens krijg je 4 pagina’s de ruimte om te mindmappen, lijstjes te maken, jouw doelen visueel te maken. De jaarkalender over 4 pagina’s geeft je overzicht van alle belangrijke zaken, deadlines en vakanties. Voorafgaand aan elke maand krijg je een maandoverzicht. Deze vind ik niet heel duidelijk. De vakken van de dagen zijn nauwelijks zichtbaar en ik zie zo'n maandoverzicht graag gekaderd. Je kan hier ook je focuspunten van die maand opschrijven. De weekplanner heeft een verticale agendafunctie met tijdsaanduiding per half uur. Er is geen ruimte voor dagelijkse to-do's. Die moet je dan in de dag zelf noteren. Je hebt wel 7 regels voor wekelijkse to-do's, maar die heb ik normaliter al op 1 dag nodig. 

Aan het einde van de maand krijg je 2 pagina’s waar je kunt reflecteren. Wat heb je bereikt, wat heb je gedaan waar je trots op bent, wat was de grootste uitdaging, hoe kan je het beter doen, focus van de volgende maand, doelen voor de volgende maand en zo meer schrijf je hier allemaal op. Daarna krijg je 2 pagina’s met stippen om je creativiteit kwijt te kunnen of gewoon je notities op te schrijven. Ik ben zelf nooit zo van de tekeningetjes (heb ik ook geen tijd voor, bullet journals zijn ook niks voor mij) dus ik had hier liever lijntjes gehad om notities te noteren, blogideeën op te schrijven, etc. Na het eerste kwartaal krijg je een levenswiel met vakken die voor jou belangrijk zijn, zoals gezondheid, carrière, gezin, hobby's. Je mag ze uiteraard zelf invullen en het helpt je om inzichtelijk te maken waar de disbalans zit in je leven en waaraan je kunt gaan werken. Aan het einde van het jaar en dus aan het einde van de agenda heb je je jaar evaluatie, kalender 2019 en 2020, feestdagen en schoolvakanties, je contacten en 6 pagina’s notities.

De SuccesPlanner kost €34,95.

+ prachtige omslag, goede prijs/kwaliteit, blijft goed open liggen, 2 leeslinten, elastiek om dicht te houden, veel schrijf en reflectieruimte, effectieve planningsvragen om te beantwoorden

- geen to-do punten per dag, maandoverzicht vakken niet heel duidelijk

Ga jij je zakelijke succes bereiken met de SuccesPlanner? Geef dan de code: SuccesPlanner in je reactie. Meer info over deze agenda vind jij op de website van SuccesPlanner

 

Weekplanner Idees Online

Idees Online Weekplanner: van dromen naar doen!

Désirée Boerema bedacht een weekplanner waarmee je van je droom een plan maakt en die ervoor zorgt om focus te houden en ervoor te gaan. Daarom laat ze je eerst nadenken over waar je over 5 jaar wilt staan, vervolgens over een jaar en over een half jaar. Dan ga je je half jaar doel in kwartalen onderverdelen en vervolgens schrijf je per maand op welke stappen je per maand gaat zetten om die doelen te halen. De een na laatste stap is de maand starten en opschrijven wat je gaat doen en hoe je het gaat doen. Wat heb je nodig om die doelen te bereiken en vervolgens kom je in je week aan waar je opschrijft wat je belangrijkste actie van die week is, wat je gaat doen, notities en per dag je taken. Na een half jaar komt een moment om terug te kijken en te zien of je inderdaad die doelen gehaald hebt of misschien moet bijstellen voor het resterende jaar.

De weekplanner moet niet gezien worden als agenda. Het heeft geen datering, dus je start wanneer jij dat wilt. Hoewel je de dagen wel kunt nummeren, ervaar ik het ook absoluut niet als agenda. Meer als tool dat ik naast een agenda kan inzetten om focus te houden op mijn doelen. Daar is het bij uitstek geschikt voor. 

De weekplanner heeft een formaat dat makkelijk in een tas mee kan. Het heeft een ringband met bruin kartonnen omslag en een elastiek om de planner dicht te houden. Achterin de planner is een klein vakje om wat bonnetjes, visitekaartjes of notities kwijt te kunnen. De pagina’s zijn wit met zwart/grijze opdruk. Ik word er niet bijzonder blij van omdat het geen kleur heeft en de uitvoering ook een goedkope uitstraling heeft, maar kan me wel voorstellen dat het als tool goed kan werken. Ik ga deze weekplanner het komende jaar zeker gebruiken.

De Weekplanner kost €33,00 en dat is best prijzig in vergelijking tot de overige planners en agenda’s, maar we moeten hierbij waarschijnlijk wel in ogenschouw houden dat deze planner in een veel kleinere oplage wordt gedrukt.

+ formaat, uitstekend geschikt als planner

- niet geschikt als agenda, prijs

Ga jij je doelen realiseren met de Week Planner van Idees Online, zet dan Week Planner in je reactie en wie weet win jij een exemplaar.

Gratis downloaden kan je deze gratis kalender 2020

 

Een planner of agenda winnen?

Zo, dit waren 9 planners en agenda’s onder een kritische loep. En heb je al een favoriet? Zou jij je favoriete planner of agenda willen winnen? Dat kan! Dit is wat je daarvoor moet doen.

 • Ga naar het actiebericht op Facebook
 • Geef dit bericht een hartje of duimpje en zet in een reactie het codewoord van de planner van jouw keuze en natuurlijk waarom je voor juist die planner gekozen hebt.
 • We zouden het erg op prijs stellen wanneer je zoveel mogelijk Facebookvriendinnen op de hoogte stelt van de actie.

EN DE WINNAARS ZIJN:

 • De Milly Pie gaat naar: Dionne van der Kooij
 • De Zakenmam agenda gaat naar: Dagmara Dominicus
 • De Essentialiving agenda gaat naar: Daniëlle Daan
 • De Purpuz planner gaat naar: Nanda Evers Buddiger
 • De Happy Planner gaat naar: Trienke Debreczenyl
 • De Homeworktime Familie-agenda gaat naar: Sandra Vergouwen-Hogenes
 • De Flow Planners agenda gaat naar: Erna de Roo
 • De SuccesPlanner gaat naar: Lieke Verdonschot
 • De Weekplanner van Idees Online gaat naar: Mahwish Ashraf

 

Wat heerlijk om zoveel vrouwen blij te maken met iets waar ik zelf ook oprecht blij van wordt: een mooie agenda/planner. Gefeliciteerd dames! Jullie hebben t/m maandag 29 oktober de tijd om mij je adresgegevens door te mailen naar info@website4mama.nl. Daarna vervalt je recht op de prijs en ga ik opnieuw loten. Zet in het onderwerp van de mail duidelijk winnaar planner + naam van de planner. Heb je je planner binnen, dan zou ik het enorm op prijs stellen als je even een foto via de pagina of mail naar me toestuurt.

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 22

 1. Dionne van der Kooij

  okt 10, 2018 at 07:34

  Milly Pie. Leuk om te lezen over jou ervaring met de Milly Pie! Wat mij vooral aanspreekt is dat hij ook in verticale indeling verkrijgbaar is. Voor mij heel erg handig om mijn dag in goede banen te leiden met werk, school en afspraken van ons grote gezin. Alles netjes onder elkaar. To do lijstjes en persoonlijke doelen zijn altijd erg handig en je kunt altijd teruglezen of je ze behaald hebt per maand. Ja ik kan deze goed gebruiken ???? 2. Marta

  okt 10, 2018 at 08:04

  Milly Pie! Hij is echt mooi en hij zou mij echt gelukkig maken 3. Hilja

  okt 11, 2018 at 11:21

  Oooh de Milly Pie! Die is super en wordt ik als rasechte adder/chaoot heel blij van... wilde altijd al de verticale indeling proberen, lijkt me zo handig! 4. Joyce

  okt 11, 2018 at 07:59

  Milly pie! Wat een toffe agenda zeg! Al lijkt de Flow planner me ook echt heel handig. Keuzes keuzes, ik ben er altijd al slecht in geweest.. 5. Jacq

  okt 12, 2018 at 12:24

  Milly Pie, zo benieuwd of dit voor mij ook de ideale planner zou zijn? Waar passen al mijn extra activiteiten en doelen voor 2019 in; mama zijn, alle activiteiten kind, paarden, verbouwen, nieuwe inrichting, starten als zelfstandige, ideeen en plannen .... Mijn huis puilt uit van leuke notitieboekjes, schriftjes en voor alles momenteel een aparte agenda..
  Milly Pie, ben jij DE planner voor mij? 6. Naomi

  okt 13, 2018 at 04:10

  De FLOW-planner lijkt mij geweldig! Hij ziet er erg leuk uit en ik denk dat ik hem heel handig en fijn in gebruik ga vinden! Die heeft echt mijn voorkeur. Groetjes! 7. Rachella

  okt 14, 2018 at 07:49

  Heel graag zou ik de purpuz planner willen uitproberen. ????
 8. Cobi

  okt 15, 2018 at 11:11

  Milly Pie
  Dat zou mijn gezin, bedrijf en werk mooi samen brengen 9. Mieke Stam

  okt 16, 2018 at 09:45

  De familie-agenda past helemaal bij mij! als drukke familie mama is het soms lastig om alles in goede banen te houden, nu staat alles in mijn telefoon, totaal onoverzichtelijk... en zeker super handig een zakgeld checklist, die kan ik wel gebruiken! Voor de jongens en mijn man is het ook wel handig als ze kunnen kijken wat er allemaal op de planning staat. 10. Stacey katuin

  okt 17, 2018 at 07:43

  De happy planner geeft mij de meeste voorkeur nadat ik de 1e planner al heb gezien bij een vriendin valt deze af. Dan blijft over : De happy planner, de naam zegt het al.. Dolblij zijn wij met wat er komen gaat en nieuwe reuze uitdagingen die voor de deur staan.. Hier moet alles wel goed bij georganiseerd worden zodat we onze steden trips kunnen blijven behouden. En last but not least... Kan ik me creative uurtjes lekker besteden om me agenda te pimpen als ik mee ben op de wagen van vriendlief ??????

  Toffe reviews.. Ik ben er in ieder geval uit. 11. Femke Dekker

  okt 18, 2018 at 06:47

  Wij verwachten in november ons 4e kindje. Het zal in 2019 dus wat drukker worden dan in 2018 ... de familie-agenda zou wel eens helemaal van pas kunnen komen. Ik zou deze erg graag winnen! 12. Cassandra

  okt 22, 2018 at 08:27

  Ow de familie-agenda lijkt mij geweldig! 13. Esther N

  okt 22, 2018 at 08:49

  De Zakenmam Agenda zou ik heel graag willen winnen! Lijkt me echt wat voor mij, heel handig alles bij te houden voor mijn nog kleine onderneming in combinatie met mijn gezin. Top! 14. kim de Jong

  okt 23, 2018 at 04:27

  Happy Planner! Ik wil er zo graag een ;-) 15. kim de Jong

  okt 23, 2018 at 04:27

  Happy Planner! Ik wil er zo graag een ;-) 16. Marian B

  okt 23, 2018 at 04:36

  Wat een leuke planners! De Familie agenda lijkt me erg handig, ben nogal een chaoot ;-) 17. Linda O.

  okt 24, 2018 at 07:29

  Oh wat een fijn overzichtje! Dacht eerst dat ik een happy planner wilde, maar de familie agenda klinkt perfect, dus ik meld me aan voor een Familie agenda. Wat leuk dat je ze weg mag geven! 18. Monique

  okt 24, 2018 at 07:59

  Ohhhh de Happy Planner zou ik zo graag willen 19. Van Waes Jill

  okt 24, 2018 at 08:17

  Mini happy planner pretty please! Instant happiness! :) 20. Carina

  okt 24, 2018 at 12:52

  Oooh ik ben helemaal van de happy planner, maar dit jaar heb ik een Erin Condren tot mijn spijt. Aan mij kun je dus met alle liefde een nieuwe planner kwijt???? 21. Annemieke

  okt 24, 2018 at 01:40

  Happy planner graag!!!!
  Wordt zo vrolijk van alle gekleurde discs en lay outs!!! 22. tara

  okt 24, 2018 at 05:30

  Wat een superhandig overzicht heb je gemaakt. Ben ik heel blij mee, zag door de bomen het bos niet meer. Degene die het beste bij mij past is denk ik de Purpuz Planner. Mvg, TaraThis thread has been closed from taking new comments.