);

Afvallen na je zwangerschap met maaltijdshakes

Afvallen na je zwangerschap met maaltijdshakes

Na de bevalling van mijn middelste meisje, zat ik binnen twee weken weer op mijn oude gewicht. Om er vervolgens weer vijf aan te eten vanwege mijn onstilbare honger omdat ik borstvoeding gaf. Na drie maanden kwam er een einde aan het borstvoedingstijdperk en waren de overtollige kilo’s hier een blijvende herinnering aan. Mijn baby vond ik een fijne, blijvende herinnering, die extra kilo’s dus niet.
 

Tijd voor actie!

Er moest minimaal vijf kilo af. Hoe ging ik dat doen? In mijn omgeving hoorde ik met regelmatig over de zogenaamde maaltijdshake. Lovende verhalen passeerden de revue. Maar ook verhalen over hoe men op deze wijze een zogenaamde ‘’jo-joër’’ werd. In korte tijd verloor men een hoop kilo’s om ze er vervolgens in dubbele ratio weer bij te krijgen na het stoppen met de maaltijdshakes. Dan waren er ook nog verhalen over dat er stiekem toch wel heel veel suiker in verwerkt werd of andere stiekeme stofjes die helemaal niet zo goed voor je bleken.

 

Hoe weet je nou welke maaltijdshake goed is en welke niet?

Kort gezegd was er maar één manier om daar achter te komen: de etiketten checken en kijken en uitpluizen wat er nu echt in zit. Al gauw stuit je dan op een tweede euvel: al die termen. Een hoop ken je wel, maar van een hoop heb je ook geen enkel benul wat ze inhouden. Mij is gebleken dat er inderdaad een hoop rommel op dit gebied op de markt is. Ook werd me duidelijk dat de shakes niet geschikt zijn voor duurzaam gebruik.
 


Ook een gezonde leefwijze is van belang

Als je druk in de weer bent met maaltijdshakes, is het belangrijk je daarnaast een leefwijze aan te leren die voor jou werkt en die gezond is. Alleen dan zal je bereikte resultaat een kans van slagen hebben voor de langere termijn. Na verloop van tijd is het verstandig om gebruik van shakes af te bouwen en te vervangen voor gezonde maaltijden en tussendoortjes. Het is niet raadzaam abrupt met gebruik van shakes te stoppen en dan weer gewoon te gaan eten. Denk hier over na en maak een plan voor jezelf.

Ik besloot voor mezelf dat ik de maaltijdshakes slechts als opstapje zou gebruiken naar een gezonder en meer verantwoorde levenswijze en dat ik ze zelf zou maken. Dan wist ik tenminste exact wat er in zat en wist ik zeker dat het gezond en verantwoord was. Ik gebuikte ze als ontbijt en als lunch. Het avond eten at ik gewoon. Ja, ook wel eens patat en ook wel eens een pizza. Overdag at ik verder nog gezonde tussendoortjes. Het vergde heel wat discipline van mezelf. Na een maand of drie was ik zeven kilo afgevallen. Doordat ik mezelf een bewustere en verantwoorde manier van eten aan had geleerd, bleven de kilo’s ook effectief weg na het afbouwen van de maaltijdshakes.
 

Ben jij wel eens afgevallen met maaltijdshakes?

Het moederschap is niet een grote roze wolk

Het moederschap is niet een grote…

Moeder zijn is natuurlijk het grootste voorrecht in het leven. Niets mooiers dan je kroost op zien groeien tot mooie, evenwichtige mensen.…

Eropuit in Volendam en Marken met kinderen

Eropuit in Volendam en Marken met…

Wij mochten onlangs op ontdekkingstocht door Volendam. Dit deden we met een geweldige speurtocht voor kinderen die ons met verhaalvontuur.nl…

Column: De veelzijdige rol als moeder

Column: De veelzijdige rol als…

Naast de rol van moeder vervul ik nog talloze andere rollen voor mijn wondertjes. Ja, sorry… mijn sarcasme nam het nu al over. Laten we ze…

Ik ben Judith: mama van drie meiden: 2012, 2014 en 2016. Passies: Schrijven/ fotograferen. Liefhebber van: Humor, Sarcasme, Lekker eten, Gezelligheid, Alleen zijn, Samen zijn, Zon, George Michael en nog zoveel meer! Guilty pleasure: Redbull. Quote: ‘Loslaten is de moeilijkste vorm van liefde’. Ik schrijf: vaak met een knipoog, soms rauw en intens, bijna altijd met een vleugje humor .

Biografie in een notendop: Ik heb een roerige jeugd genoten en ben mijn moeder op 26 jarige leeftijd aan zelfdoding verloren. Ik kom haar nog regelmatig tegen nu ik zelf moeder ben. Zij en haar omstandigheden zijn regelmatig onderwerp van mijn schrijven. Maar ik haal mijn inspiratie ook veelvuldig uit mijn drie meiden en andere allerhande verwonderingen. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.